KÜRESEL AYRIŞMA HIZLANIYOR
Özer ATAÇ

Özer ATAÇ

KÜRESEL AYRIŞMA HIZLANIYOR

12 Nisan 2017 - 13:09

Hızlandığında ısı artıyor.

Sermaye neyi istiyor?

Ulus devletleri dağıtmak; onları birlik tutan bütün değerlerin karşısına yeni etki değerleri çıkarmak, mevcutları yapı bozumuyla etkisizleştirmek.

Küresel dünya düzenini kim direniyorsa önceki desteklerinden açılan arka kapılardan zorunlu tercihe yönlendirerek sonuç alıyorlar. İşte Trump; kuzu kuzu derin kanala girdi.

Suriye(ye atılan 93 füze açılış için  maytap değerindeydi.



Ardından bekledikleri Türkiye’ nin yanlarına gelip bölge ülkeleriyle bağının koparmak.

Nasıl mı olacak; çok basit:  Osmanlı döneminde  İstanbul’a gelen Alman savaş gemilerinin  Karadenize açılıp, Rusları Türk bayrağı takıp bombalamaları kaçınılmazı kapımıza getirmişti ya!? İşte öyle.Bir kere yanlarında durduğunda; göreceli haklı pozisyonu bir manevrayla bütüncül yandaş kılacaklar.

İran, Türkiye savaşı stratejisi için hamle başladı  anlayacağımız.

Seçim yapmama lüksümüz yok! Taktik hatalar bütüncül yıkımları besliyor.

İçeride sükunet o kadar önemli ki !?

Bu sözden hemen Bahçeli’nin ektikleri hatırıma geliyor.

İyiniyeti Allah,  dünyevi savaşlarda akıl, taktik eksikliğine tercih etmediğini tarihten biliyorum.

Stratejimiz nedir ?!

‘Büyük atılım’ için bütüncül etkili, kararlı gücü bu topraklarda oluşturmak. ‘Evet’e çağrı,  sandığı bu yüzden ortaya çıktı.

Bu yaşamla , bunca şeytani planla mücadele etmek için gündemde olduğu  biliniyor; bu gündemİ önceden kuran,  kavşaklar imar edenler bunu bilmiyor mu? Biliyor. Bizler de biliyoruz. Peki onların bilmediği neydi?  “Allah’ın tuzaklara yönelik hesapsız  elim yanıtı.”samimiyet bu hükmü çağırıyor ise göreceğiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum