İNSAFSIZ HESAPLAR
Özer ATAÇ

Özer ATAÇ

İNSAFSIZ HESAPLAR

27 Aralık 2016 - 13:03

Dünya canlıdır. Tıpkı bizim gibi. Bakmayın eşanlı cevaplar vermediğine. Yüzeyde  soğumuş cevheri; yüksek ateşin tekalümü değil mi?  Yeryüzünün  tepkileri, insan tepkilerini benzer; uyur; uyanır, üretir;  yorulur, hastalanır, kirlenir, acıkır; kızar, sert yapar; sonunda  ölür. Farkımız kullandığımız zamanlardır.

Evrenin işlerliğinde benzeşim (anoloji) esastır. Varlığı bildiğim yönü ile bilmediğimiz yönleri arasında  bütünlük kuramadığımızdan insan evren benzerliği size akıldışı gelebilir. Doğaldır; bu yüzden metafizik yardımlar sürüyor.

Çoğunlukla bir annemiz olduğuna inanıyoruz. Büyük birin, içinde tekil birler olduğunu bilmeden yapıyoruz bunu.  Bizi doğuran, karın kordonundan beslenerek, bir seneden az zamanda dünyaya doğduğumuz  annemiz; bütün annelerin, insanlığın annesi olan dünyamız.

Bedenimizde, kanımızda koruyucu sistemimiz karşısında, hasta edici, öldürücü  savaşı; sağlık bilimi, diri tutmaya geliştirmeye çalıştığı bağışıklığımız hiç bitmeyecek.  Aynısı yaşadığımız yer yüzünde, coğrafi bölgelerde, siyasi bölgelerde dirim, gelişim; dağılma, ölüm mücadelesi olarak devam ediyor.

Bakış, yöntem;

Teröre bu başlığın alt-giz katmanlarından bakmayı öneriyorum.

Öncelikle yüzeyde görülen,  önleyici güvenliğe karşı, karıştırıcı sızma temelli yöntemler uygulanıyor. Tarafların en hassas noktaları hedef olarak belirleniyor. Yer değiştirme, yönlendirici iz bırakma, şaşırtma… hepsi  birinci hedefe ulaşma,  ardından diğer hedeflere yönlendirme işlerliği taşıyor. Yani kaynağın, bilginin, işlevin, üst düzeyde olanı gerekiyor.



Rus elçinin çevik kuvvet mensubu polis tarafından, arkadan vurulması üzerinde araştırmalar sürüyor.Bir gün sonra Avrupa ülkelerinde bombalar patladı. İşid’in bu kadara organize oluşup, varlığını sürdürmesi bu günkü dünya koşullarında kontrol, güdüm olmadan olanaksız.

Değişik analizler izliyor, okuyoruz. Özetle paylaşıyorum:

A)Büyük aklın marifeti diyenler;

1-Finans kapitalin tek dünya devleti hedefi doğrultusunda kontrollü, güdücü dağıtma yöntemlerinden biri.

2-Ülkelerin oyun kağıtları gibi karılıp dağıtılması…

Akıllıca görülmüyor; yıkım, boğazlaşma hiçbir zaman sınırlı tutulamaz kurucuları bir yerde yakalar.

B) ABD iç hesaplaşması;

1-CIA içindeki özerkleşmiş yüklenicilerin  öngörülen planların olası aksamalarına karşı yaptığı kendinden menkul müdahalesi.

Kurum büyüyüp dallaştıkça, kural dışı görev süreleri uzadıkça bu tür müstakil eylemler olageliyor.

2- Neocon karşıtlarının CIA içindeki uzantılarının eylemi. Bu eylem, ikiz kuleler saldırısı, Mortgage(tutsat) konut krizi  karşıtlığına benziyor.



C) Rusya-Türkiye yakınlaşmasına pekiştirme eylemi;

Bu pekişmeden kimler yararlanır:

Rusya, Türkiye, ŞİÖ., Almanya A.B.

Kimler zarar görür;

ABD., İngiltere, İsrail.

Türkiye.

Aşağıda sayılan etki edici olasılıklarından birini tümden gelim yöntemine göre yapılandırdım:

1-Türkiye’nin NATO’dan çıkması, uzaklaşması, şu dönemde ABD. İsrail, İngiltere’nin işine gelmez.
2-Güney Avrupa Gladyosu, sahibi tarafından tasfiye edildi;belki modeli değişti.
3-Güney Avrupa “tasfiyesi” (kör gözüne parmağım ile), Doğu Avrupa’ya farklı konsept ile önümüzki yıllar için yerleştirildi.
4-Almanya bütün yükü zorunlukla taşıyor, taşıtılıyor; Birinci,ikinci cihan harbinden kotarılan borçları sebebiyle yükü ağır yalnız o dönemin galipleriyle hareket alanı bulabiliyor; fakat hiç memnun değil!
5-Almanya kurtuluş çaresi arıyor; kendi düzenlemediği, süper NATO’nun düzenlediği pis işlerden kurtulmak istiyor.
6-Bölgede Rusya Türkiye yakınlaşması kimi “rencide” eder: İsrail, ABD.,İngiltere.
7-Siyasal İslam üzerinde en çok birikimli devletler hangileri: İngiltere, Almanya..
8-Rusya, Türkiye yakınlaşması Almanya’nın hesabına gelir; Ortadoğu’da ip sıkılınca, Almanya’da rahatlar.
9-Almanya ulusalcılık, siyasal islam, İrancılık, ittihatçılık, mafya içinde öteden bu yana etkili olduğu herkesçe bilinen gerçek.
10- Eğer bu halkalar doğru sıralanmış ise arama oku Almanya’yı gösterir mi?Ayrıca Almanya’nın Avrasya’ya , Avrasya’nın Almanya’ya gelecek dönemler için ihtiyacı var.
11-Avrupa’daki diğer saldırılar, bu çıkarsamanın karaşıt cevabı olur. Yani ABD.,İngiltere, İsrail “otur oturduğun yerde!” diyebilirler… mi?

12-Tetikçinin FETÖ izli olması, özellikle sıralanan halkaların doğruluğunu göstermez mi; çünkü  A.B. Gladyosunda,  yerel patronaj  olasılığı göz ardı edilmez.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum