“Yüzde 60 asgari oy ile kazanacağız”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan Yücel, “İzmir’de 8 ilçede de dahil olmak üzere 28 ilçede CHP adayları, 2 ilçede de İYİ Parti olarak başarıya ulaşacağız. Elimizdeki anket sonuçları bunu gösteriyor” dedi.

“Yüzde 60 asgari oy ile kazanacağız”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan Yücel, “İzmir’de 8 ilçede de dahil olmak üzere 28 ilçede CHP adayları, 2 ilçede de İYİ Parti olarak başarıya ulaşacağız. Elimizdeki anket sonuçları bunu gösteriyor” dedi.

“Yüzde 60 asgari oy ile kazanacağız”
27 Mart 2019 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye gönderme yapan Yücel, İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını en az yüzde 60 oy oranı ile kazanacaklarını, 30 ilçede de iktidar olacaklarını dile getirdi.
BÜYÜKŞEHİR’DE YÜZDE 60
“İzmir’de 8 ilçede de dahil olmak üzere 28 ilçede CHP adayları, 2 ilçede de İYİ Parti olarak başarıya ulaşacaklarını ifade eden Yücel, “Elimizdeki anket sonuçları bunu gösteriyor. Büyükşehir’de yüzde 60 asgari oy ile kazanacağız. AKP’liler seçim kampanyalarını ilkeli bir şekilde yürütmek yerine CHP adaylarını kötülemek üzerine kurguluyorlar. Tüm İzmir seçim kampanyalarının başında çok şaşırmıştı. AKP Adayı Zeybekci, gayet uyumlu, sıcak açıklamalar yapan; neredeyse İzmirli olmaya karar vermiş bir tutum içindeydi. Ancak kendisi de İzmir tarzına daha fazla dayanamadı. İzmir il ilgili yapılan anketlerde ellerindeki birkaç belediyeyi de kaybettiklerini görünce paçaları tutuştu ve klasik AKP tarzına dönüş yaptılar. Liderlerinden öğrendiklerini AKP taktiklerini devreye soktular. Bu taktikler; kimse inanmasa da iftira at, doğru olmadığını herkes bilse de yalan söyle, kaos ortamı yarat ve insanların milli ve dini duygularını sömürebildiğin kadar sömür” şeklinde konuştu.
KUMPASIN İKİNCİ AYAĞI BAŞLADI 
Cumhur İttifakı tarafından “CHP’nin listelerinde terör örgütü bağlantılı isimler” iddialarına yönelik açıklama yapan Yücel, “Tunç Soyer’i önce babası üzerinden suçlayarak bir algı yaratmak istediler. Tüm Türkiye’yi dahil etmeye çalıştıkları bu kampanya önce İzmir’de sonra da Türkiye’de başarıya ulaşamadı. İzmir’de oylarının iyice eridiğini gördüler, bu kez de belediye meclis üyeleri üzerinden terör tartışması başlatmaya çalıştılar. İzmirlilere kurulan ikinci bir kumpasın ikinci ayağı başlatılmış oldu. Günlerdir AKP’li adayların ne İzmir projelerine ne de reel olarak yüzde 20’lere dayanan işsizliği nasıl çözeceklerine dair tek bir cümle duyamadık. Hepsi CHP’ye iftira atmak ve kendilerinin sarmaş dolaş olduğu terör örgütleri ile CHP’lileri ilişkilendirmeye çalıştılar. Her konuşan AKP’linin ağzından başka bir sayı ve birbirleri ile uyuşmayan beyanlar ve ifadeler yer adlı. Kendi yalanları kendi üzerlerine yapılmış durumda. AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci, 102 kişinin terör örgütleri ile bağlantılı olduğunu iddia etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 kişinin; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise 27 kişinin bağlantısı olduğunu iddia etti. Bir tanesi iç işleri bakanı, diğer hukukçu diğeri de İzmir adayı olan bu arkadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar CHP ve adaylarını terör ile yan yana getiremezler. Herhalde kafaları çok karışık… Biz bu filmi daha önce gördük. Devletin bakanı ve milletvekilleri işi gücü bırakmış kara propaganda yapmaya çalışıyor. Tertemiz insanları hedef göstermeye çalışıyorlar. Devleti temsil eden içişleri bakanı bu görevini unutmuş siyasi hırsları uğrunu halkı düşmanlık söylemleri ile karşı karşıya getiriyorlar” diye konuştu.
HAMZA DAĞ’A SORDU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a soru yönelten Yücel, “Parti sicil kayıtları tertemizdir. Seçim kurulları tarafından adaylıkları incelenmiştir. Zamanında belediye meclis üyeliği yapan arkadaşlardır. Haklarında ne bir dava ne tutuklama kararı olan bu insanları hedef göstermek FETÖ’nün yıllarca kullandığı yöntem değil midir? AKP’nin hukukçu genel başkan yardımcısına söylüyorum; Anayasanın 38. Maddesinde “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.” TCK’ın 20. Maddesinde “Ceza sorumluluğu şahsidir. Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz” denilmektedir. Sırf kendilerine siyasi rant sağlamak adına, haklarında ne bir dava, ne bir soruşturma, ne bir gözaltı, ne bir tutuklama kararı olan bu insanları karalamak, çamur atmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak ve hedef göstermek FETÖ’nün yıllarca kullandığı yöntem değil midir?” ifadelerini kullandı.
OSLO GÖRÜŞMELERİNİ YAPAN KİMDİR?
Yücel, “Terör örgütü PKK’yla OSLO görüşmelerini yapan kimdir? Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la İmralı görüşmelerini yapan kimdir? Yıllarca kan döken, bebek katili teröristleri aklamak için Çadır mahkemeleri kurarak, devletin şerefli, onurlu hakim ve savcılarını teröristlerin ayağına gönderen kimdir? Valilere, teröristlere dokunmayın talimatı veren, hendeklerin kazılmasına, silahların, bombaların şehirlere inmesine izin veren kimdir? Sur’da, Cizre’de ve Nusaybin’de 200’ün üzerinde vatan evladının şehit düşmesinin sorumlusu kimdir? Tabi ki AKP iktidarıdır. Peki soruyorum AKP’nin hukukçu genel başkan yardımcısına; FETÖ ve Cemaat bağlantısı olduğu bilinen, Yamanlar Kolejinden yetişmiş AKP milletvekilleri kimlerdir? FETÖ’nün ve cemaatin okullarında ve yurtlarında yetişmiş AKP yetkilileri kimlerdir? TBMM kürsüsünden, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i öven Adalet Bakanlığı, başbakan yardımcılığı yapmış AKP yetkilisi kimdir? FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ve kumpas savcısı Zekeriya Öz’ü öven İçişleri Bakan’ı kimdir? Geçmişte Cemaat bağlantısı olduğu ancak sonradan bu yapılanma ile bağlarını kopardığı emniyet ifade tutanaklarına geçen, İzmir’in metropol ilçelerinin birinden aday olan AKP’nin Belediye Başkan adayı kimdir? Kamu’da doktor olarak çalışan ve FETÖ ile iltisakı nedeniyle OHAL KHK’sıyla kamu görevinden ihraç edilen, daha sonra görevine iade edilen ve şu anda bir metropol ilçeden AKP’nin belediye başkan adayı olan şahıs kimdir?  15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan F-16 pilotunun kardeşi olan ve aynı zamanda İzmir’in bir ilçesinde AKP’nin 1. sıra meclis üyesi adayı olan kişi kimdir?” dedi.
SANDIKLARIN BAŞINDAYIZ
Seçmenlere sandık çağrısında bulunan Yücel, “Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala İzmirli vatandaşlarımızdan bir isteğim var. Oyumuzu gidip kullanacağız, bizim için doğru olan neyse, kentimiz, ülkemiz için ne doğruysa vatandaşlık görevimizi gerçekleştireceğiz. Sandık güvenliği için biz gerekli önlemleri aldık, sandıklar bize emanet! Ama İzmirliler de oy sayımı bitene kadar sandıklara sahip çıkacak” şeklinde konuştu.
ZEYBEKCİ'YE DAVET
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin  CHP’yi kastederek “İzmir’de 30 ilçenin yarısının yakınından bile geçemeyecekler” söylemine yönelik soruya yanıt veren Yücel, “Siyaset iddia işidir. Sayın Zeybekci büyük bir iddia, bir talimatla İzmir’e gelip aday olmuştur seçimin resmi rakamlarının sonuçlanmasına kadar bu söylemlerinin olması doğaldır. Ancak somut veriler Zeybekci’yi doğrulamamaktadır. Biz 30 ilçeyi ve büyükşehirde yüzde 60’ın üzerinde kazanacağız” diye kaydetti.
Yücel, “31 Mart’ta CHP’nin İzmir’de zafer kazandığı takdirde Konak Meydanı’na zeybek oynayacak mısınız “ sorusuna ise, “İzmir’deyiz, İzmir’de yaşıyoruz, Egeliyiz, her zaman zeybek oynarız. Böyle bir organizasyon olursa tabi ki oynarız. Hatta Nihat Bey’i de, tüm adayları da davet ederiz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum