Soyer: Omuz omuza olacağız

CHP-İYİ Parti ittifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İyi Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Soyer, “Türkiye’de insanlar ötekileştirilirken İzmir’de fonksiyonel ve samimi bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi.

Soyer: Omuz omuza olacağız

CHP-İYİ Parti ittifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İyi Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Soyer, “Türkiye’de insanlar ötekileştirilirken İzmir’de fonksiyonel ve samimi bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi.

Soyer: Omuz omuza olacağız
13 Şubat 2019 - 15:06

İyi Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını dile getiren Soyer, “Kıymetli başkanım ve çalışma arkadaşlarının göstermiş olduğu olağanüstü misafirperverlik için teşekkür ederim. Bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız bir yol arkadaşlığının ilk günü olarak değerlendiriyorum. Diliyorum ki 1 Nisan’dan itibaren birlikte el ele vererek İzmir’e çok daha faydalı olacağımız platformlar kuracağız, iş birlikleri yaparak omuz omuza olacağız. Bugün büyük bir heyecan taşıyorum. Sizlerin gülen yüzlerini görmek oldukça ümit verici. Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de insanlar ötekileştirilirken İzmir’de fonksiyonel ve samimi bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. İyi ki varsınız. Yolumuz açık olsun. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

İzmirliye dokunan projeler olacak
Yaklaşık 10 yıldır İzmir üzerine projeler hazırladığını ve kendi projelerinin İzmirlilere dokunacağını ifade eden Tunç Soyer, “Biz on yıldır o projeleri hazırlıyoruz zaten. İzmirliye dokunan projeler olacak. Arada büyük farklar olacak. Bizim projelerimiz çılgın projeler değil. Esnafımıza, gencimize, çocuğumuza, kadınımıza, işsizimize dokunan projeler yapacağız. İşsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bu iddianın içini doldurmak için neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunları birlikte çeşitlendirip zenginleştireceğiz. Ekonomik krize karşın bunu başaracağız. İzmir buna muktedirdir. İzmir’in buna yetecek gücü vardır. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler” diye konuştu.

İzmir’i uyuyan güzele benzeten açıklamaları ile eleştiri konusu olan Soyer, konu hakkında, “Valla ben söylemedim. Victor Hugo söylemiş. İzmir'i prensese benzetmiş. Bundan da tartışma meselesi çıkarılacaksa söyleyecek bir şey yok. Öpmüyorum” yanıtını verdi.

Salondaki heyecanın 31 Mart akşamı da devam etmesini dileyen İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu ülke kaybettiklerini geri kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Cumhuriyetimizin temel değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Sayın Tunç Soyer’in de ifade ettiği gibi, kutlu bir günün başlangıcı olması dileğiyle yola çıkan herkesin mücadelesini yürekten tebrik ediyorum. 31 Mart akşamı yeni ufuklara, aydınlık günlere ulaşmanın işaret fişeği olmasını temenni ediyorum” dedi.

6 liralık soğanın altında kaldı
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ’10 Numara İzmir’ başlıklı projeleri hakkında konuşan Kırkpınar, “ ’10 numara İzmir’ 6 liralık soğanın altında kalmıştır. Ayağı yere basmayan projelerle İzmirlinin huzuruna çıkmak kendi hakları ve iddialarıdır. Biz hizmeti millete taşıyan bir idealin peşindeyiz. İlk günden beri Deniz Yücel ile bir şey paylaşıyorum; biz eğer ittifak olarak Türkiye genelinde 7-8 büyükşehiri aldığımız gün 1 Nisan sabahı tartışma başlayacaktır. Bu tartışmanın birinci maddesi ise ikinci maddesi de 17 yıllık iktidarın bir tek belediyeyi alamadığı, 30-0’ı yaşadığı bir gündem maddesi olacak. Bu bizim idealimiz ve gayretimizin sonucu olacaktır. Büyükşehiri Soyer’in aldığı ve 30-0’ı aldığı gün Türkiye İzmir’i konuşacaktır” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum