Soruşturma başlatıldı mı?

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, ‘Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

Soruşturma başlatıldı mı?

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, ‘Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

Soruşturma başlatıldı mı?
05 Aralık 2018 - 12:06

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, ‘Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı bir konferans gerçekleştirildi.
Programa Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu katıldı ve öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “çocukların evlenebileceğini, kadınların regli olmasının tedavi edilmesi gerektiğini, laikliğin de en büyük tehlike olduğunu” savunduğu ifade edildi.
Söz konusu skandal ifadeler kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken; Eğitim-İş Sendikası, konferansın içeriği ile ilgili olarak İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ise konuyu TBMM gündemine taşıdı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
IŞIĞIMIZ BİLİMDİR!
CHP’li Murat Bakan, “Ortaokul ve lise çağlarındaki çocuklarımıza ‘profesör’ unvanı olan bir ‘bilim insanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı olarak 15 yaşında evlenebileceklerini söylediği, kadınların regl olmasının tedavi edilmesi gereken bir sorun(!) olarak anlattığı iddiaları doğruysa bu tam olarak bir sapkınlıktır. Türkiye’nin en kıymetli üniversitelerinden birinde akademisyen olan ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten şahısla ilgili iddialar araştırılmalı ve gerçek ivedilikle açıklığa çıkarılmalıdır. Öte yandan laikliği en büyük tehlike olarak gören ‘profesör’ unvanlı bey; Anayasamızın ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ diyen değişmez maddesine karşı görüş beyan etmektedir. Laiklik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değiştirilemez ilkesidir. Işığımız bilimdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Dünyada her şey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ Konuyla ilgili adli ve idari mercilerin gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.
CHP’Lİ BAKAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A SORDU:
1 – Güzelbahçe Müftülüğü tarafından yapılan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansa ilçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği ve çocukların bu etkinliğe zorla götürüldüğüne ilişkin iddiaların gerçekliği araştırılmış mıdır? Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturmada son durum nedir?
2 – Ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Çocukların evlenebileceğini, kadınların regli olmasının tedavi edilmesi gerektiğini, laikliğin de en büyük tehlike olduğunu” savunduğu belirtilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Başlatıldıysa soruşturmada son durum nedir?
SUÇ DUYURUSUNDAKİ DETAYLAR
Eğitim-İş Sendikası’nın suç duyurusu dilekçesinde, konferansla ilgili detaylara yer verildi: “Etkinlikte konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı) tarafından yapılan anlatımlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Temel Hak ve Özgürlükler kapsamında oldukça sıkıntılı olup din, felsefe ve cinsiyet üzerinden büyük ayrımcılık ve nefret söylemleri içermektedir. Prof. Emiroğlu tarafından; ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeler kullanılmıştır.”
EMİROĞLU: SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDAYIM HER CÜMLENİN ALTINA İMZA ATARIM
Daha sonra konuyla ilgili basına açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu, laiklik konusunda söylediği her cümlenin ‘altına imzasını atacağını’ belirterek, “Söylediğimin arkasındayım. Her cümlemin altına imza atarım. Ama kaba saba laikliğe karşı savurma bize yakışmaz. Bunlar çamur at izi kalsın diye düşünüyorlar. Belki de kurumları yıpratıyorlar” demiş, kadınların regl olmasının ‘hastalık olduğu’ ifadelerini söylediğini ise reddederek ‘tamamen asparagas’ olduğunu söyledi.
KONFERANSA ‘ZORUNLU’ KATILIM İDDİASI
İlçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği belirtilirken, çocuklarının bu etkinliğe zorla götürüldüğünü öğrenen velilere, şikâyet için gittikleri okul yöneticileri tarafından “Bizim ilgimiz yok, toplantıyı müftülük düzenledi” bilgisi verildiği öğrenildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum