Musavvat Dervişoğlu: “İyi Parti kimsenin siyasi kölesi değil”

İyi Parti’nin Ocak ayında yapılacak il kongresi öncesi basında çıkan farklı görüşlere açıklık getirmek için basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu, sürece hiçbir müdahalesinin olmadığını açıkladı

Musavvat Dervişoğlu: “İyi Parti kimsenin siyasi kölesi değil”

İyi Parti’nin Ocak ayında yapılacak il kongresi öncesi basında çıkan farklı görüşlere açıklık getirmek için basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu, sürece hiçbir müdahalesinin olmadığını açıkladı

Musavvat Dervişoğlu: “İyi Parti kimsenin siyasi kölesi değil”
30 Aralık 2022 - 16:52

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. İl ve ilçe başkanlarının, parti delegelerinin de katıldığı toplantıda Dervişoğlu, İzmir İl Başkanı’nı ilçe başkanlarının belirleyeceğini söyledi.
 
“Kimsenin hatırlamak istemediği bir yılı geride bırakıyoruz” diyen Dervişoğlu, kadın cinayetleri, çocuk istismarları derken ülkenin, ahlakın kalmadığı bir yer haline geldiğini söyledi. İktidarın 3 Y’den kurtarma vaadi ile geldiğini hatırlatan Dervişoğlu, “Yolsuzluk alabildiğine devam ediyor. Yoksulluk hiç olmadığı kadar var. Yasaklar ülkesi haline geldik. Bu konularda mücadelemizi sürdürüyoruz. ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet’ demeye devam edeceğiz. Yakında bu sistemden kurtulacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır şekilde kutlayacağız. Bu arada güzel şeyler de yaşanıyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’in gündemde tuttuğu EYT sorunu nihayet çözüm noktasına geldi. Mücadeleden vazgeçmeyen EYT’li kardeşlerimi de kutluyorum. 4 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bu gelişmenin mimarı Sayın Meral Akşener’dir. Zaten EYT’liler de bu konuda çare kapısı olarak muhalefet partilerini gördü. 3600 ek göstergede olduğu gibi EYT’de de ülkemiz nefes aldı. Amacımız yapıcı, çözüm odaklı muhalefet. Emekli maaşlarındaki eşitsizliği ortadan kaldıracak çözüm için mücadelemizi TBMM çatısı altında yürütmeye devam edeceğiz” dedi.
 
“Millet İttifakı’nın adayını tartışmak demokratik bir süreç”
Türkiye’nin seçim sath-ı mahalline girdiğini, ancak İyi Parti olarak 6 Nisan sonrasına bırakılmasını kabul etmediklerini da vurgulayan Musavvat Dervişoğlu, “Demokrasinin kanun ve kurallarının keyfilikle yürütülmesine, demokratik kültürden nasibini almamış bu iktidarın kanunları yerle bir etmesine izin vermeyeceğiz. Seçim istiyorlarsa hemen seçim. 6 Nisan’dan sonrasını kabul etmiyoruzt. 20 yıldır çekiyoruz, daha fazla çekmek istemiyoruz. Seçim sürecinde Türkiye muhalefetin cumhurbaşkanı adayını tartışıyor yani Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını. Biz bu sürecin demokratik olduğuna inanıyoruz. Toplumun herkesimi Millet İttifakı’nın adayını tartışıyor. Bu yüksek demokrasi faaliyeti. Bu bir zenginlik. Bu takdir edilecek bir hareket. İktidar bunu polemik avcılığına çeviriyor. Onların demokrasi diye bir dertleri yok. Demokratik olmayan adil olamaz. Son olarak İmamoğlu hedef alındı. Biz bu konudaki fikrimizi Saraçhane’de gösterdik. Halkın kararını çiğneyen iktidar, halkın atacağı tokada hazır olmalı. İktidar partisini ahlaki görevini yerine getirmeye davet ediyorum. Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi fotoğrafının altına yazan ahlaksızın hakaretlerini unutmadık. Bu durum imam-cemaat seviyesini gösteriyor. Hukuki süreci sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
“İzmir İl Başkanımızı ilçe başkanlarımız belirleyecek”
Basın toplantısının ana konusu olan İyi Parti İzmir İl Kongresi konusuna geçen Dervişoğlu, bu süreci iyi yönetemediklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu; “Bizler parti büyüğüyüz. Görüşlerimize başvuruluyor. Görevimiz birleştirici olmak. Ben sürecin doğru yürütülmesinden tarafım. Yanlış tartışmaların içine çekilmeye çalışıldım. Bu gibi durumlar iktidara yürüyen partilerde olur. Şu anda 4 arkadaş aday. Benim adaylardan biriyle yakın olduğum, destek verdiğim yazıldı. Bunların hiçbiri doğru değil. Ben hepsinin ağabeyiyim. İşler dostluk ilişkileriyle yürümüyor. Biz sadece İyi Parti’nin, Türkiye’nin, İzmir’in tarafıyız. Bu tartışmaları İyi Parti’yi tanımayanlar çıkarıyor. Ama şunu bilmiyorlar, kimse İyi Parti’nin birliğine dirliğine, hedeflerine zarar veremez. Siyaset, bunları olgunlukla, sükunetle karşılamayı bilmektir. Kimseye İzmir için aday ismi vermedim. İyi Parti üyesi olan herkes aday olabilir. İyi Parti Genel Merkezi’nin İzmir İl Başkanlığı için bir adayı yoktur. İzmir’de kalıp, ilçe başkanlarımızla tek tek ve toplu halde görüşmeler yapacağım. İzmir’in kaderini ben belirlemeyeceğim. Ben bu halka sahip değilim. Sizin kararınız benim başımın tacı. Bu enfekte olmuş süreci ortadan kaldırma zamanı geldi. Bu süreçlerde kusurlar olabilir. Kafası karışan insanlar her şeyi söyleyebilir. İlçe başkanlarımıza sesleniyorum, süreçle ilgili iyiliği bozan bilgileri hafızalarınızdan silin. Açık sözlü biriyim, açıkça söylüyorum, il başkanının kim olacağına ilçe başkanlarımız karar verecek.”
 
Musavvat Dervişoğlu, Aydın Şengül’ün partiye katılım süreciyle ilgili soruya da il kongresi sürecinin önceliği olduğu şeklinde cevap verdi. İki ayrı İktisat Kongresi yapılması konusunda da “İzmir’e, Cumhuriyet’e ve kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlayacak yüzümüz var mı? Sadece iktidar için söylemiyorum, hepimiz  bu konuda suçluyuz” dedi.
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum