“Millet İradesi Gaspedilemez”

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Silivri’de Can Atalay’ı ziyaret etti.

“Millet İradesi Gaspedilemez”

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Silivri’de Can Atalay’ı ziyaret etti.

“Millet İradesi Gaspedilemez”
20 Haziran 2023 - 13:08

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Silivri’de Can Atalay’ı ziyaret etti. Can Atalay görüşmesi sonrasında Marmara Cezaevi (Silivri) önünde açıklamalarda bulunan Yücel, “Biz sadece kendi partimizden olan ve haksızlığa uğrayan milletvekilleri için mücadele etmiyoruz. Millet iradesi ile seçilen her vekil için bu mücadeleyi veriyoruz. Bizim mücadelemiz haksızlığa uğrayan, özgürlüğü kısıtlanan herkes için… Adalet için...”

CHP’Lİ YÜCEL’DEN CAN ATALAY’A CEZAEVİ ZİYARETİ
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Marmara Cezaevi’ne (Silivri) giderek Can Atalay’ı ziyaret etti. Cezaevindeyken Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekili seçildiği halde tutukluluğunun sürdürülmesi tartışılmaya devam ediyor. Görüşme sonrası ayrıntıları aktaran Yücel, şunları söyledi:

CAN ATALAY’DAN MESAJ: “ADALETE İNANCIM TAM”
“Meslektaşım Hatay Milletvekili Can Atalay’ı Silivri’de ziyaret ettim. Kendisiyle kısa bir sohbet etme imkânı buldum. Durumu gayet iyi olmakla birlikte hukuksuzca özgürlüğünün kısıtlanması konusunda adaletin yerini bulacağına inancı tam. Ancak geciken adalet, adalet değildir. Bu sebeple bir an önce tahliye edilmeli ve olması gereken yerde, milli iradenin tecelli ettiği TBMM’de kendisini görmeliyiz. Bu düşüncelerimi kendisine de ilettim. Sayın Atalay da bir hukukçu olarak bu ülkede adaleti savunan, bulunduğu konuma hakkıyla ve emeğiyle gelmiş hukukçuların olduğuna inandığını ve en kısa sürede aramıza döneceği inancını taşıdığını ifade etti.”

CAN ATALAY’IN TUTUKLULUĞU HUKUKA AYKIRI ÇÜNKÜ…
Adalet Komisyonu Üyesi olarak ilk ziyaretini Can Atalay’a gerçekleştiren Yücel, sözlerine şöyle devam etti:
“Buraya hem CHP Milletvekili hem de TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olarak geldim. Komisyon seçimlerinden hemen sonra özellikle ilk olarak Can Atalay’ı ziyaret etmek ve buradaki adaletsizliğe bir kez daha dikkat çekmek istedim. Can Atalay’ın durumu, hukuka, insan haklarına ve demokrasiye aykırı… Hukuka aykırı çünkü ortada kesinleşmiş bir yargı kararı yok. Demokrasiye aykırı çünkü YSK milletvekili adayı olabilir demiş, Hatay halkı iradesini ortaya koymuş, seçimi kazanmış, mazbatasını almış, yemin töreninde de ismi okunmuş… İnsan haklarına aykırı çünkü seçme, seçilme hakları ihlal ediliyor. Anayasa’nın 83’üncü maddesi çok açık… Can Atalay, milletvekili seçilmiştir. Bir milletvekili hakkında da yargılama kararını ancak Meclis alabilir. Sayın Atalay, hakkındaki yargılama derhal durmalı ve hemen tahliye edilmelidir.”

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HER KESİM İÇİN MÜCADELEYE DEVAM
Atalay’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğine vurgu yapan İzmir Milletvekili Yücel, “Çok da geç kalınmıştır. Sayın Can Atalay özgür olmalı, aramızda olmalıdır. Bu görüşlerimi kendisi ile de paylaştım. Burada bir milletvekilinin, ona oy verenlerin iradesi gasp edilmekte, Anayasa çiğnenmektedir. Biz CHP olarak “Hak, hukuk ve adalet” diyen bir partiyiz… Sadece kendi partimizden olan ve haksızlığa uğrayan milletvekilleri için mücadele etmiyoruz. Millet iradesi ile seçilen her vekil için bu mücadeleyi veriyoruz. Bizim mücadelemiz haksızlığa uğrayan, özgürlüğü kısıtlanan herkes için. Adalet için... Siyasi iktidar kendisine muhalif tüm kesimlere cunta dönemlerini aratmayacak şekilde baskı uyguluyor. Bu baskı ile toplumda korku ve endişe oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak hiç kimsenin şüphesi olmasın, CHP sonuna kadar hak, hukuk, adalet ve demokrasi için mücadele etmeye devam edecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum