İrfan Önal’dan kentsel dönüşüm mesajları

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Cengizhan Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Önal, kentsel dönüşümdeki engellerin kaldırılması için var gücüyle çalışacağına vurgulayarak, “Kamu kaynaklarını halktan yana harcayacağımın sözünü veriyorum. Destek olursanız sizlerle birlikte halkın belediyesini kuracağım” dedi

İrfan Önal’dan kentsel dönüşüm mesajları

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Cengizhan Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Önal, kentsel dönüşümdeki engellerin kaldırılması için var gücüyle çalışacağına vurgulayarak, “Kamu kaynaklarını halktan yana harcayacağımın sözünü veriyorum. Destek olursanız sizlerle birlikte halkın belediyesini kuracağım” dedi

İrfan Önal’dan kentsel dönüşüm mesajları
19 Şubat 2024 - 15:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Cengizhan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’li İrfan Önal, "Biz yerde doğanlar ve bir yere doyanlar olarak burada mesken edinmiş, buralarda yuva kurmuş çocuklarımızı kucağımıza almış insanlarız. Bayraklı’nın şansızlığını, fırsata dönüştürme noktasında edindiğim tecrübeyle karşınızdayım” dedi.
 
Bayraklı’nın kentsel dönüşümüne yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Önal, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde imar komisyon başkanlığı yapıyorum ve bu alanın dönüşümü ile ilgili yapılmış planlar bizim önümüzde yaklaşık 4 ay durdu. Bu bölgeyle ilgili birçok alanda planlar yapıldı ama birçoğunuzun sorununu biliyorum, uygulama ile ilgili yaşanan sorunlardan maalesef hayata dönmemiş uygulama sorunu bekliyor. Uygulamaya çözüm bulunması bekleniyor. Ben kısaca şunu söyleyeyim, Bayraklı Belediyesi’nde meclis başkan vekili ve encümen üyeliğinden sonra İzmir'de imar komisyonu başkanlığı yaparak 30 ilçenin bütün planlama sürecini görmüş, hangi planın nerede tıkandığını, nerede hayata geçmediğini ve hangi zorluklarla hayata geçebileceğini görmüş tecrübe etmiş bir arkadaşınızım. O sebeple bizlerin yaşamından, canından değerli hiçbir şey yoktur" diye konuştu.
 
Önal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Sizleri müteahhitlere teslim etmeyecek, mecbur etmeyecek planların kamu eliyle yapılması noktası birinci önceliğim. Bununla neyi kastediyorum? Bir alanda bir uygulamanın, 18 uygulamanın olabilmesi için siz ya gidip kendi evinizden 1 milyon 1 buçuk milyon parayla harita mühendisleri tutacaksınız ya da parayı karşılayabilecek müteahhitlere muhtaç duruma geliyorsunuz.  Göreve geldikten sonra harita mühendislerini belediyede istihdam edeceğiz. Belediyede harita mühendislerinin işi siz vatandaşların uygulamalarını yapmak olacak. Bunu sadece 18 uygulaması olarak değerlendirmeyin, bu süreç bütünde planlama, uygulamanın hemen sonucunda plan etütlerin yani inşaatların nasıl yapılacakları ile ilgili tapularınızı hazırlamak görevimiz olacak. Bunların yanında arkadaşlar, temel belediyecilik hizmetlerini zaten yapacak ben gelip sizlere daha iyi yol yapacağım, yoldaki yamaları yapacağım diye sizlere övünecek değilim. Aynı zamanda park bahçeleri bakmak çöpünüzü toplamak buraları temiz tutmak asli görevimiz olacak” diye konuştu.
 
Asgari ücret ve fiyat artışlarına dikkat çeken Önal, "Asgari ücretteki artış, emekliye yapılan zamla hangi emeklinin eğer evi yoksa şayet nasıl geçinebileceğini benden daha iyi biliyorsunuz. Yaratılan ekonomik durumda gün gün yoksullaşıyoruz. Nedeni üç beş zenginin varlığını yerinde tutabilme adına halkın sırtına yüklenen vergiler, halktan kesilen paranın değer kaybıyla bir zümrenin zenginliğini tutarken halk yoksullaşıyor, fakirleşiyor. Sosyal belediyecilikte yaşlılarımızın evde bakımlarından tutun huzurevinde alanların oluşumuna kadar, kendi yaşlılarımızın kişisel bakımlarından yardıma muhtaç vatandaşlarımızın bir elin yardımını ötekinin görmeyeceği şekilde yoksul mahallelerimizde olabildiğince dayanışma içinde olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.
 
Önal, şunları kaydetti: "Kimsenin endişesi olmasın. Semt Merkezi evlerimizle sorunları yerinde tespit ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Ancak bizim öncelikli yapmamız gereken bir an önce kentsel dönüşümle depreme dayanıklı evlere her birimizin sahip olması. Olacak bir depremde can kaybını en aza indirecek projeleri hayata geçirmek gerekiyor. Dediğim vaatlerin öncelikli savunucusu, takipçisi olacağım. Kamu adına da kamu kaynaklarını da halktan yana harcayacağımın sözünü veriyorum. Destek olursanız sizlerle birlikte halkın belediyesini kuracağımın sözünü veriyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum