İkinci turda bir rekor iddiası daha

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oranlarında en büyük değişimi yaşayan ilçe Narlıdere oldu.

İkinci turda bir rekor iddiası daha

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oranlarında en büyük değişimi yaşayan ilçe Narlıdere oldu.

İkinci turda bir rekor iddiası daha
15 Mayıs 2023 - 14:26

2018 seçimlerinde CHP adayı Muharrem İnce’nin yüzde 73,9’luk bir oy oranı aldığı Narlıdere’de, 14 Mayıs seçimlerinde rekor kıran CHP aday Kemal Kılıçdaroğlu oyunu yüzde 82,91’e yükselmeyi başardı. Yükselişi değerlendiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ikinci tur için de iddialı konuşurken, "Kesinlik aldığımız oyun üstüne çıkaracağız. Yüzde 85 ve üstü olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye'de dün (14 Mayıs) gerçekleştirilen genel seçimler sonrası seçimin ikinci tura kalacağı kesinleşirken siyasi partilerde seçim analizi yapmaya devam ediyor.

Özellikle büyük kentlerde siyasi partiler ilçe ilçe 2018-2023 karşılaştırması yaparken, Cumhuriyet Halk Partisi adına İzmir’de en dikkat çekici ilçelerin başında Narlıdere yer aldı.

İNCE YÜZDE 73 ALMIŞTI
2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek parti olarak giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Narlıdere’de yüzde 73,9’lük (32 bin 695) bir oy oranı ile sandıktan birinci çıkmıştı. Aynı seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Narlıdere’de yüzde 15,14’lük (6 bin 699) oy oranını almayı başarmıştı.

CHP’DE DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞ
2023 seçimlerine gelindiğinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükselişi dikkat çekti. 2018 seçimlerine göre yaklaşık yüzde 10’luk bir artış yaşayan CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 82,91 (37 bin 569) oy aldı. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu ise Narlıdere’de yüzde 1’lik bir azalış ile yüzde 14,35’e (6 bin 504) oya gerilediği görüldü.

ENGİN: 4 YILDIR YÜRÜTÜLEN UYUMLU ÇALIŞMA İLE... 
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevini de geçmişte yürüten ve Narlıdere'de de seçimlerde aldığı yüksek oylar ile adından söz ettiren Belediye Başkanı Ali Engin, sonuçlar için kendilerinin uyguladığı belediyecilik hizmetinin sonuca etki ettiğini vurgularken "Milletvekili oyumuzu da bir önceki döneme göre 5-6 puan arttırdık. 4 yıldan beri ilçe örgütümüz ile uyumlu bir çalışma yaptık. İlçe örgütümüzün, kadın ve gençlik kolları başkanımızın da büyük emekleri var. İnsan ayırt etmeksizin hizmet yapma sistemini belediyede kurmuştuk. Buna belediyeden duyulan memnuniyetleri de eklersek bu sonuç geldi" diye konuştu.

OYUMUZUN ARTACAĞINA İNANIYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci tur içinde iddiasını yineleyen Engin, "Oyumuzu biraz daha arttırmak için biraz daha çaba göstereceğiz ve artacağına inanıyorum. Kesinlik aldığımız oyun üstüne çıkaracağız. Yüzde 85 ve üstü olacağına inanıyorum” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum