"Harmandalı Pimi Çekilmiş Bir Bomba!"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Harmandalı’nda bulunan Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili şikayetçi olan vatandaşların sesi oldu.

"Harmandalı Pimi Çekilmiş Bir Bomba!"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Harmandalı’nda bulunan Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili şikayetçi olan vatandaşların sesi oldu.

08 Kasım 2021 - 14:34

Çiğli Harmanlı'nda bulunan Katı Atık Depolama Tesisi'nin neden olduğu sıkıntılardan dolayı zor durumda olan vatandaşların sesi olmaya geldiğini vurgulayan Başkan Sürekli, "Biz iktidar partisinin temsilcileri olarak buradayız. Sosyal hizmetle, Valilik aracılığıyla sizlerin mağduriyetleri ile ilgili biz yapılması gereken ne varsa yapacağız, kanun yönetmelikler çerçevesinde arkadaşların bu mağduriyetini giderme noktasında bir çalışma  yapılması lazım." dedi.

Geçtiğimiz yıllarda CHP Belediyesinin sorumlu olduğu bölge olan Ümraniye'de benzer nedenlerden dolayı meydana gelen faicaya değinen Başkan Sürekli, bu durumun Harmandalı'nda da tekrarlanmaması için sorumlu olan Belediyeleri göreve çağırdı. Gerekli önlemlerin alınmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Sürekli, "İzmir’in kanayan yarası, yıllardır Çiğlilerin feryatlarının yükseldiği, 'çöpten kent istemiyoruz' diye ifade ettikleri Harmandalı bölgesindeyiz. Hakikaten burada 30 yıldır çok büyük sorunlar yaşanıyor ama 7-8 yıldır yaşanan sorunlar artık can ve mal tehlikesinin gündeme gelmesine ve bunun öneminin daha da artmasına neden oldu. Biraz geriye gidelim, 30 yıl evveline kadar. Yine bir Cumhuriyet Halk Partili bir Belediyenin olduğu tarihlerde 1992 yılında Harmandalı Kösedere mevkii vahşi depolama alanı yapıldı ve bir çöp alanı ilan edildi ve o tarihten itibaren 30 yıldır burada çöp depolama işlemi yapılıyor. İzmir’in bütün çöpleri, evsel atıkları, hastane tıbbi atıkları, çamur kurutmadan çıkan atıklar, hayvan ölüleri, piller 30 yıldır buraya geliyor. Ancak tıbbi atıklarla ilgili bir parantez açıyorum daha sonra son yıllarda kanun gereği Manisa'ya aktarılmak durumunda kaldı. 30 yıldır burada  45- 50 milyon metreküp çöp oluştu. Bunu ben söylemiyorum 2020 yılındaki Çevre Odasının raporunda var. Artık çöp dağları 40-50 metreyi buldu. Burada ne yapıldı, bu sorunun Çiğlilerin feryat ettiği çöpten kent istemiyoruz dedikleri sorunun çözümü için neler yapıldı? Hiçbir şey yapılmadı sadece ilaçlarla pansuman tedbirleriyle geçici çözüm üretmeye çalıştılar ancak geldiğimiz durumda daha vahim, artık ağır bir ameliyat gerekiyor, artık bundan sonra hava değişimi gerekiyor. Peki, neler oluyor? Bakın şimdi bulunduğumuz bölgedeki oluşan yarıkları görüyorsunuz. Bizim bulunduğumuz bölge aşağıya doğru bir asfalt bir yol, bulvar iken şu an kullanılamaz bir durumda." dedi.

Başkan Sürekli, vatandaşın sesi olmaya devam edeceklerini ve iktidarın üstüne düşen sorumlulukların takipçisi olacaklarını vurguladı "Bulunduğumuz bölge pimi çekilmiş bomba gibi. Yine Cumhuriyet Halk Partili bir Belediyenin idaresindeki 1992 yılındaki Ümraniye Ekimbaşı çöplüğündeki meydana gelen faciayı unutmayalım. Orada 27 vatandaşımızı kaybettik, 12 kişi kayboldu, burası bir Ümraniye olmasın. Biz bugün buraya farkındalık oluşturmak ve yetkilileri çözüme davet etmek için geldik. Tabii ki iktidara düşen kısımların da biz takipçisiyiz, bunları Çevre Şehircilik Bakanlığı ile görüşüyoruz, ne yapılması gerekiyorsa istişareler devam ediyor ama sorumluluk tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesinde. İzmirliler ne yaşıyorsa dile getiriyoruz , İzmirliler ne söylüyorsa tekrar ediyoruz, bizi İzlemeye devam edin, İzmirlilerin sesi olacağız. Hem de kendi yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde ne yapılması gerekse yapacağız, takipçisi olacağız."


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum