"Gazetecilik Mesleği İktidar Tarafından Hedef Alınıyor"

CHP Konak İlçe Başkanlığı gazetecilerin yaşadığı zorluklar ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

"Gazetecilik Mesleği İktidar Tarafından Hedef Alınıyor"

CHP Konak İlçe Başkanlığı gazetecilerin yaşadığı zorluklar ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

11 Kasım 2021 - 13:03

 CHP Konak İlçe Başkanlığı toplu olarak yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin yaşadığı ekonomik ve işsizlik sorununa dikkat çekti:

"Ekonomik buhran yaşayan ülkemizde COVİD-19 pandemisinin başlamasının üzerinden bir yılı aşkın süre geçmiş olmasına rağmen liyakatsızlığı alışkanlık haline getiren iktidar, ülkeyi yönetememe beceriksizliğinin faturasını ne yazık ki topluma kesiyor."
 
  "Toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı zorlukları, gazetecilerde bu zorlu süreçte en derin şekilde yaşamak zorunda bırakılıyor. Binlerce gazeteci işsiz, hapishanelerde sadece gazetecilik yaptığı için tutuklu yüzlerce gazetecinin hakları gasp ediliyor, hem muhalif gazeteciler hem gazetecilik mesleğinin kendisi iktidar tarafından hedef alınıyor. "

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapılan toplu basın açıklamasında  hukusuzluğun,haksızlığın karşısında olduklarını ve emekçi gazetecilerin yanında olduklarını vurgaladılar:
 "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şahsım hükümetinin genelgelerle, hukuksuzluklarla, baskı ve sindirme yöntemleriyle, toplumsal barışı, hak ve özgürlükleri hedef alan uygulamaları karşısında basın özgürlüğünün önemini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz."
 
 " Geçirdiğimiz bu zorlu günlerde kıymetli basın emekçilerinin hak odaklı habercilik yaparken hak ihlalleriyle karşılaştıklarının farkındayız.
İlçe Basın Komisyonu Başkanı olarak değil bir kardeşiniz, meslektaşınız olarak şunları söylemek istiyorum;  ülkemizde yaşanan Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engel Akp hükümetidir."
 
 " Kalemini satmadan onuruyla mücadele eden tüm basın mensubu dostlarımızın içi rahat olsun. Çok yakın bir zaman içerisinde sandık milletimizin önüne geldiğinde bu korku imparatorluğunu hep birlikte tarihin derinliklerine gömeceğiz. İşte o zaman daha gür bir şekilde bağıracağız."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum