Erdoğan’dan Büyükşehir’e kimyasal suçlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan Erdoğan "Güzelim körfezi kokutup kimyasal madde ile o kokuyu bastırmaya çalışmaların bu şehre verecekleri bir şey yok" dedi

Erdoğan’dan Büyükşehir’e kimyasal suçlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan Erdoğan "Güzelim körfezi kokutup kimyasal madde ile o kokuyu bastırmaya çalışmaların bu şehre verecekleri bir şey yok" dedi

Erdoğan’dan Büyükşehir’e kimyasal suçlaması
27 Ocak 2024 - 16:30

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak için bugün İzmir’e geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu’nda AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.
 
Sözlerine "Sabah saatlerinde merkez üssü İzmir açıkları olan 5.1 şiddetindeki depremden dolayı geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum’’ diye başlayan Erdoğan, şunları söyledi;
 
‘’Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Amacımız aday belirleme işlemlerini bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimiz 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmaktır.

Büyükşehir adaylarımız geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladı. 30 yıl önce belediyelerde aldığımız hizmet emanetini, şehirlerimizin çehresini değiştirerek bugüne getirdik. Türkiye'de artık sadece şovla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerin yıllarını heba etme devri sona erdi.
 
Ulaşım, su, arıtma, çevre, sosyal destekleriyle ülkemize yaraşır belediyelerle geleceğin Türkiye'sine yürüyelim. Bunu her yerde, durumda şehrinin hizmetinde, insanın yanında yer alacak Cumhurbaşkanı, belediye başkanıyla sağlayabiliriz. Adaylarımız belediye başkanlığında oturup gözü ve gönlü başka yerde olanlardan olmayacak. Vatandaşlarımızı hak ettikleri eser ve hizmetlerle buluşturmayan belediye başkanlarından bunun hesabını sormak boynumuzun borcu. Kapısı çalınmadık insanımızı bırakmayacağız. Adaylarımızla, teşkilatımızla, milletvekillerimizle sahada olacağız yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız.

Mücadelemiz düşmanı topraklarımızdan atmakla, İzmir'de denize dökmekle bitmedi. Emperyalist güçler destek verecek figüranları, maşaları daima buldu. Kimi bilerek, kimi bilmeyerek rol üstlenenler tarih önünde hak ettikleri notları almışlardır. Milletimiz bir İzmir sevdalısı rahmetli Menderes başta olmak üzere kendi adamlarının hatıralarını da kalbinin en mutena köşesine yerleştirmiştir.
 
AK Parti böyle bir dönem sonrası ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenmiştir. Milletimiz 1970'lerdeki ideolojik kavgalardan, 1980'lerdeki darbeden, 1990'lardaki istikrarsızlıktan bunaldığı için, 2002’de AK Parti'yi tek başına iktidara getirerek nefes almak istemişti. Hükümetimizin ilk dönemi sözlerimizi yerine getirmekle birlikte vesayet güçlerine karşı yürüttüğümüz mücadeleyle geçti. Ardından FETÖ ve PKK devreye sokularak vatan bütünlüğü bozulmak, devletimiz ele geçirilmek istendi. Alçak saldırılara göğsümüzü siper ettik, hayasız akınları boşa çıkardık. Demokratik atılımlarımızı, kalkınma hamlelerini yerine getirdik. 17 defa milletimizin huzuruna çıktık. Tarihi imtihan olan seçimlerin tamamından da alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Şimdi 18. seçimimize hazırlanıyoruz. Milletimizin desteğiyle bu seçimleri de başarıyla tamamlayıp Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü hızlandıracağız.
 
Güçlenen Türkiye sebebiyle dünyada hiçbir meseleye gözümüzü kapatma lüksüne sahip değiliz. Rusya-Ukrayna savaşının barışla sonuçlanması için gösterdiğimiz gayretin sebebinde bir hakikat var. Ortaasya'dan güney Asya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya kapsamlı ilişkiler ağının gerisinde bu hakikat var. Filistinlilere yapılan katliamlara karşı en üst perden gösterdiğimiz tepkinin gerisinde aynı hakikat var. Uluslararası Adalet Divanı'nın dün aldığı karar 'Dünya 5'ten büyüktür' haykırışımızın aksi sedası. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun sesine kulak vererek, katliamlarını durdurmaya çağırıyoruz.
Türkiye'nin kendi topraklarından ibaret güç olmadığını hala anlamayanlar var. Kendi topraklarımızla sınırlı kalsaydık, bizi bu coğrafyadan 40 defa kazıyıp atmışlardı. Kim aksini iddia ediyorsa, bu ülkenin içe kapanmasını istiyorsa ardında ya ihanet ya sefil ya gaflet var. Kimin ne dediğine değil, milletimizin ne istediğine bakacağız. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını aynı anlayışla yürüteceğiz. Bu süreçte İzmir'in bize vereceği desteği çok önemli görüyoruz. İzmirliyle aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. İzmir ve İzmirlilik kimsenin tekelinde değil. Eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşanların gayesi, İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmek. İzmir Körfezi'nin hali nedir? Kokudan geçemiyoruz. İstanbul'da Haliç böyleydi. Haliç'i pisliklerden biz kurtardık. Şu andaki zat göreve geldi, tekrar Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in ilçelerinin, sokaklarının hali ortada. Güzelim körfezi kokutup kimyasal madde ile kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri bir şey yok. İzmir'e efendi olmaya değil, hizmetkarı olmaya talibiz. Konak Tüneli'ni bu anlayışla açtık, deprem konutlarını bu anlayışla yaptık. Bunlar da darbecilikle övünmekten, ecdada ve insanımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Bu rezilliklerini Atatürk'ün silueti altında gizleyeceklerini sananlar 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır.’’
 
İzmir’imizdeki fetret devrini sonlandıracağız!
AK Parti İzmir Başkanı Bilal Saygılı “Sözlerime Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin ifadeleriyle başlamak istiyorum. İnsan şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönlünde her ne var ise şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşkla dolu olanın şehri Gülistan olur! Kararlıyız. Hemşerilerimizin desteği ve teveccühü ile İzmir’imizi gerçek belediyecilikle buluşturarak Gülistan’a dönüştüreceğiz! Bu şehre etkin hizmet etmek ve sorunlarını çözmek boynumuzun borcu. “Şeref-ülmekanbil mekin”, “Bir şehri aziz kılan o şehrin sakinleridir” diyen ecdadın torunlarıyız. Güzel İzmir, canım İzmir. Göğsümüzde nefes, gözümüzde güneştir İzmir. İzmir bizim memleketimiz. Çaresiz değil. Çaresi gönül belediyeciliğinde. Dağında yeniden çiçek göverecekse suyu bizde. Mezbeleye dönen sokakları ağaracak, balçığa sıvanmış denizi maviye dönecekse formülü bizde. Bu yıkık, mekruh çehresi değişecekse aksiyon planı bizde. AK Parti’nin millet, ille de millet diyen azminde. AK Parti’nin hizmet ille de hizmet diyen yolunda Cumhur İttifakı’nın hizmet ittifakı anlayışında Hamza Dağ Başkanımızla İzmir’imizdeki fetret devrini sonlandıracağız! Referansımız; liderimizin 25 yıl önce İstanbul’dan meşalesini yaktığı belediyecilik anlayışıdır” dedi.
 
‘’El ele gönül gönüle vereceğiz’’
İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “30 ilçesi ve büyükşehiri ile bu güzel şehre hizmet için yola çıkıyoruz. İnşallah tıpkı bugünkü gibi el ele gönül gönüle vereceğiz ve 31 Mart gecesi eser, hizmet sancağımızı İzmir'in en yüksek yerinde birlikte dalgalandıracağız. O ana kadar durmadan, yorulmadan inançla, gayretle ve aşkla koşacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Zaferimiz kutlu olsun” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum