Emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız

Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla temaslarını sürdüren CHP Konak Adayı Mutlu, emekli sendikalarını da ziyaret ederek, "Konak'ta emeklilerimizin bir araya gelip sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız" dedi. Mutlu, yoğun tempoyla geçen günü ev ziyareti ile tamamladı

Emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız

Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla temaslarını sürdüren CHP Konak Adayı Mutlu, emekli sendikalarını da ziyaret ederek, "Konak'ta emeklilerimizin bir araya gelip sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız" dedi. Mutlu, yoğun tempoyla geçen günü ev ziyareti ile tamamladı

Emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız
22 Şubat 2024 - 11:48

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kentte çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan CHP'li Mutlu, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (İZSİAD) Çarşamba Toplantıları'na katıldı. Gün içinde emeklilere özel mesai ayıran Mutlu, DİSK Emekli-Sen ile Tüm Emekliler Sendikası'nın Konak şubelerini ziyaret etti. Bir sonraki durağı İzmir Ticaret Borsası (İTB) olan Mutlu, daha sonra Çankaya bölgesinde esnaf turu yaptı. Mutlu yoğun tempoyla geçen günü ev ziyareti ile sonlandırdı.
 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay ile birlikte Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED)’in düzenlediği etkinlikte sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Bostanlı İskelesi'nde bir kafede gerçekleşen buluşmada başkan adayları, aralarında KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan ve Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koçali Al'ın da bulunduğu sivil toplum temsilcileri tarafından ilgiyle ağırlandı. Mutlu, "Yolculuğumuz Büyükşehir Adayımız Sayın Cemil Tugay liderliğinde başladı. 31 Mart akşamı Büyükşehir ve 30 ilçede birlikte yeni bir anlayışla, bambaşka bir kent yönetimi ile karşınızda olacağız. Ben sivil toplumdan geliyorum. Örgütlü gücün kıymetini iyi biliyorum. Konak Belediyesi'nin önümüzdeki beş yılında hepimiz yan yana, eşit ve omuz omuza olacağız" dedi.
 
Mutlu, sivil toplum buluşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (İZSİAD) geleneksel hale gelen Çarşamba Toplantıları'na katıldı. İş insanlarına seslenen Mutlu, "İçinizde sevdiğim, omuz omuza çalıştığım dostlarım var. Önünüzdeki beş yılda da yine Konak ve İzmir için çok şey yapacağız. İş insanlarımızın yatırımlarını destekleyecek ve Konak'ın kalkınmasına katkıda bulunacak projeler geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Emeklilerle de bir araya gelen Başkan Adayı Mutlu, DİSK Emekli Sen Konak Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Esra Minareci ve üyelerin karşıladığı Mutlu, talep ve istekleri not aldı. Emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri hızlıca hayata geçireceklerini belirten Mutlu, "Dertlerinizi iyi biliyoruz ama çözmek istemeyen bir iktidar var maalesef. Çocukluğumda insanlar emekli olduklarında kıdem tazminatlarıyla ev ve araba alabilirlerken, bugün bırakın ev almayı araba alamıyorlar. Eskiden emekli maaşlarıyla çocuklarını bile desteklerdi emekliler. Bugün yoksulluk sınırındalar hatta çocuklarından destek istiyorlar. Bu acı bir tablo. Konak'ta emeklilerimizin bir araya gelip sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız. İktidarın yanlış ekonomi politikaları sonucu beli bükülen büyüklerimizin rahat bir yaşam sürebilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Halk sağlığı projeleri yapacağız, evde bakım hizmetlerini geliştireceğiz. Kadının yükünü azaltacağız. Yaşlıya da hastaya da kadınlar bakıyor" diye konuştu.
 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Başkan Işınsu Kestelli ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. Yeni dönemde hayata geçirilebilecek iş birliği çalışmaları üzerine de fikir alışverişi yapıldı.
 
Başkan Adayı Mutlu, gün içerisindeki saha çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi. İlçenin farklı bölgelerinde dükkanları gezerek esnafa hayırlı işler dileyen Mutlu, kahvehanelerde oturan vatandaşlarla da sohbet ederek destek istedi.
 
CHP'li Mutlu'nun bir sonraki durağı ise Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi oldu. Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu ve üyelerin yoğun ilgisi ve desteği ile karşılanan Mutlu, "Sendika ve örgütlenmenin kıymetini çok iyi bilen biriyim. Özellikle emeklilerin örgütlenmesini daha da önemsiyorum" dedi. Emeklilerin yaşadığı ekonomik darboğaza ayrı bir parantez açan Mutlu, şunları söyledi: "Emeklilere yaşatılan zorlukları gördükçe iktidarı hala rakip olarak görüyor olmamız bana çok tuhaf geliyor. Derinleşen yoksulluğun etkilerini her geçen gün daha ağır yaşıyoruz. Özellikle hala kira ödeyen emekliler için hayatın çok zor olduğunu biliyorum. Açlık, geçinememek çok büyük problem."
 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, yoğun mesaisinin ardından günün geri kalanını ev ziyaretine ayırdı. Mutlu, uzun yıllardır Murat Reis Mahallesi'nde yaşayan Nesrin (81) ve Cemal Gümüş (91) çiftinin evine misafir oldu. Cumhuriyet, Atatürk ve kent üzerine keyifli bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette Mutlu'ya, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Melda Erbaykent de eşlik etti. Evlerinin kapısını kendisine açan Gümüş çiftine teşekkür eden Mutlu, birçok projelerinin olduğunu, vatandaşların kolaylıkla istek ve taleplerini belediyeye iletebileceğini söyledi. "Konak'ta hizmet belediyeciliği oturacak. Sizin gibi tecrübeli büyüklerimizin desteği benim için çok değerli" diyen Mutlu, 2028 yılında iktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğini vurguladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum