“Çiğli benim ailem”

Cumhur İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; Çiğli'nin sorunlarının çözümünde ve yeni projeler noktasında vizyon ve misyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Çiğli benim ailem”

Cumhur İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; Çiğli'nin sorunlarının çözümünde ve yeni projeler noktasında vizyon ve misyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Çiğli benim ailem”
06 Mart 2019 - 17:54

Saha çalışmaları kapsamında her kapıyı çaldığını, yüzlerce Çiğlili'nin evine konuk olduğunu belirten Korkmaz; çalışmalarının temelinde yüz yüze olmak ve dokunmak olduğunu, hizmet anlayışında da bu çizgiyi koruyacağını  ifade etti. " Marifet, seçim ofislerinin kurdelelerini kesmek değil; zamanı geldiğinde Çiğli'ye kazandıracak işlerin kurdelesini kesmek.  Hastane, yol, meydan, kreş, dernek binası, sosyal tesis, turizm komplekslerinin kurdelesini kesmek marifet. Bir üretimin, yatırımın açılışlarını yapmak." diye konuştu.
 
Belediyecilik, demogoji siyasetini...
Hizmet etme formülünü; " Bir yol bulmak;  yoksa, bir yol çizmek" olarak gördüğünü belirten Çiğli Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz; " Ortada olmadı, yapamadık, engellediler denmesinden usanan bir Çiğli var. İş, tantana yapmaya, işi olmaza sürüklemeye, kısır tartışmalara gelince herkes bir numara. Ama, taşın altına el koymak, çözüm için kelleyi koltuk altına almak söz konusu olduğunda herkes çil yavrusu gibi dağılıyor. Belediyecilik; demogoji siyasetini kaldırmaz. Hele Çiğli'nin artık bu türlüsüne karnı tok. Çiğli'nin sokaklarında kaybolacaksınız, sonra kalkıp sorunlarını çözeceğim diyeceksiniz. Çok zor. Çiğli benim ilçem, ailem. Başkan olsam da olmasam da burada yaşamaya devam edeceğim.  Bugüne kadar, Çiğli'nin evladı, abisi, doktoru olarak hizmet ettim. Şimdi şehremini olmak istiyorum. Ve eğer bu şansı elde edersem; belediye başkanlığının laf-ı güzaf makamı, çıkar makamı olmadığını göstereceğim. " diye konuştu.
 
'Acil kod' lu sorunlarımız var...
Çiğli alt yapısının facia bir durumda olduğunu söyleyen Okan Kormaz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Pek çok mahallenin yolları asfaltsız. Balatçık, Yeni Mahalle su baskınlarından helak olmuş durumda. Her çaldığım kapı, dilekçe isyanında. Hemşerilerim, belediyeye başvuru yapmaktan ve yanıt alamamaktan yorulduklarını söylüyor.  İlk acil kod'lu sorunumuz alt yapıyı yenilemek, eksikleri tamamlamak. Bunu yaparken ikinci olarak çöp sorununu halletmek. Harmandalı'nı rehabilite ederek;  1.5 yıl içinde katı atık ayrıştırma, depolama, geri dönüşüm ve enerji üretimi tesisini yapmak. Bu alan halkın olacak. Ranta açtırmam! Kimsenin ağzının suyu akmasın. Burada çöp kangrenini söküp atacak, alanı millet bahçesine dönüştüreceğiz. Üçüncü eş zamanlı çözüm bekleyen sorunumuz ise trafik. Maltepe Kavşağı yeniden düzenlenecek. 'Akıllı Yer Altı Otoparkları' yapılacak ve  ilk 2 saat ücretsiz hizmet verecek. Dere Caddesi mutlaka yenilenecek. Işıksız kavşak düzenlemesi ve battı çıktı projeleri ile trafik sorununa neşter vurulacak. "
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum