"CHP'li Başkan Arda hakkında 'evrakta sahtecilik' iddiası!"

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca,  CHP'li Başkan Arda hakkında ‘Evrakta sahtecilik’ iddiası ortaya attı.

"CHP'li Başkan Arda hakkında 'evrakta sahtecilik' iddiası!"

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca,  CHP'li Başkan Arda hakkında ‘Evrakta sahtecilik’ iddiası ortaya attı.

02 Ekim 2020 - 12:28

Atmaca yaptığı açıklamada, Akçay Caddesi üzerinde yer alan parselde 15.80 metre olması talep edilen bina yüksekliğinin, Bayındır ve İmar ile Hukuk Komisyonları'ndan çıkan ret kararı sonrası mecliste verilen onayla 9 metre olarak kabul edilerek onaylandığı, ancak Halil Arda imzasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen evraklarda 15.8 metre olarak kaldığını ileri sürüdü. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında, AK Parti cephesinden çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.  Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca,  Akçay Caddesi üzerinde yer alan parselde 15.80 metre olması talep edilen bina yüksekliğinin, Bayındır ve İmar ile Hukuk Komisyonları'ndan çıkan ret kararı sonrası mecliste verilen onayla 9 metre olarak kabul edilerek onaylandığı, ancak Halil Arda imzasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen evraklarda 15.8 metre olarak kaldığı ileri sürdü. Sosyal medya hesabından 'evraklar'ın fotoğraflarıyla açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca şu ifadelere yer verdi: ‘’Gaziemir Belediyesi'nin 27.01.2020 tarihli İBB’ye gönderdiği yazının ekinde Meclis kararına uygun olmayan evraklar bulunuyor. Akçay Caddesi üzerinde yer alan parsel maliki Mevcutta 9.00 metre olan bina yüksekliğini 15.80 metre olarak talep etmiştir. Konu Bayındırlık ve İmam ile Hukuk komisyonlarında ele alınmış, her iki komisyon 15.80 metre yükseklik talebini reddetmiş, meclis bu kararı onaylamıştır. Fakat İBB’ye yollanan ve altında Halil Arda’nın imzasının da bulunduğu evraklarda bina yüksekliği 15.80 metre olarak görülmektedir.  İBB’de 15.80 metre yazısının üstüne çarpı atılmış ve 9 metre olarak düzeltilmiştir. Ayrıca yapılan işlemi teyit etmek için üzerine İBB'nin mühürü basılmıştır. Şehr’ül Emin olması gereken Halil Arda’nın bu yaptığı asla affedilemez. Kendisine güvenimiz  kalmadı, derhal istifa etmelidir. Buradan hem CHP parti yetkililerini hem de Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ediyorum.’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum