CHP Büyükşehir adayı kim olacak?

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının kim olacağı merakla beklenirken, aday adayı ve İzmir Barosu Eski Başkanı Aydın Özcan’da vatandaşlarla ve örgütle buluşmaya devam ediyor.

CHP Büyükşehir adayı kim olacak?

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının kim olacağı merakla beklenirken, aday adayı ve İzmir Barosu Eski Başkanı Aydın Özcan’da vatandaşlarla ve örgütle buluşmaya devam ediyor.

CHP Büyükşehir adayı kim olacak?
09 Ocak 2019 - 13:07

İzmir’i sivil toplum örgütleri ve İzmirlilerle birlikte yönetmeye aday olduğunu anlatan Aydın Özcan, “-Ben partinin mutfağından geliyorum. 2005 yılından bu yana siyasetin içindeyim. 2 kez milletvekili adayı oldum. İl yöneticiliği yaptım. 2009 yerel seçimlerinde İl Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptım. Avukat arkadaşlarımla birlikte seçim güvenliğinin sağlanması için çalıştım. Bundan sonra da çalışacağım” dedi.
UMUTSUZLUĞA DÜŞMEDEN YERELDEN İKTİDARA YÜRÜME ZAMANI
Avukat Aydın Özcan, Türkiye’de gelinen noktada hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alındığını, her alanda özgürlüklerin kısıtlandığını söyledi.
Aydın Özcan şöyle devam etti;
“Özgürlükler kısıtlanmış nefes alamıyor insan. Ekonomik kriz var, avukatlar, doktorlar, eczacılar meslekler kısıtlanmış. Kim varsa iktidar herkesin başının üzerinde  Demokles’in kılıcı gibi duruyor. Bu ortamda bizim yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeden çalışmamız, ama çok çalışmamız lazım. Partimizin oyunu arttırarak, yerelden iktidara yürümemiz, Türkiye’yi içinde bulunduğu açmazdan kurtarmamız lazım.”
ÇEVRE KONUSUNDAKİ DUYARSIZLIK KENTİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR
Büyükşehir aday adayı Aydın Özcan, duyarsızlık ve ranta dayalı ekonomik anlayış nedeniyle çevrenin her geçen gün tahrip olduğunu ve insan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaştığına dikkati çekti.
İzmir Barosu Başkanlığı sırasında çevre konusunda sivil toplum örgütleriyle birlikte yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Özcan, İzmir’in geleceğini korumak ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için sivil toplum örgütleri ile İzmirlilerle kol kola bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti.
Tüm Emekliler Sendikası’ndaki buluşmaya katılanlar da İzmir’e ancak İzmir’i bilen İzmirlilerin içinden birinin hizmet edebileceğini, İzmirli olmayan bir adayan partinin oylarını arttırmak yerine, düşmesine neden olacağı uyarısında bulundular.
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Aydın Özcan, Narlıdere İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti.
Gündemde Türkiye’deki ekonomik kriz ve kapanan işyerleri vardı.
Aydın Özcan, yanlış politikalar ve ranta dayalı ekonomi nedeniyle kapanan işyeri sayınının her geçen gün arttığını, kendini güvende hissetmeyen sermayenin de yurt dışına kaçtığını söyledi.
Örgütün 31 Mart’ta sandıklara ve kullanılan oylara sahip çıkabilmesi için çok çalışmasını isteyen Özcan, geçmişte yaşanan örneklerde CHP’nin oylarının başka partilere yazıldığını titiz çalışma ile bunların çoğunu düzelttiklerini belirtti.
CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Şahin Fırat, seçimlere yönelik çalışmalara hızla başladıklarını sandık görevlileri için eğitim düzenlediklerini, el ele 31 Mart’ta başarıya ulaşmak için çalışacaklarını kaydetti.
Fırat, Aydın Özcan’a da başarılar dilerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum