Binlerce Seferihisarlı Yetişkin’in mitinginde buluştu

Seçime günler kala Seferihisar’da, CHP’li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin’in düzenlediği ilk seçim mitingi büyük ilgi gördü. Binlerce kişinin Türk bayrakları ile katıldığı mitingde, büyük coşku yaşandı. Yetişkin, “Bu seçimde karşımda iki tane Ak Partili aday var” diyerek, “Şimdiden herkesi 31 Mart akşamı kutlamalara davet ediyorum” dedi.

Binlerce Seferihisarlı Yetişkin’in mitinginde buluştu

Seçime günler kala Seferihisar’da, CHP’li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin’in düzenlediği ilk seçim mitingi büyük ilgi gördü. Binlerce kişinin Türk bayrakları ile katıldığı mitingde, büyük coşku yaşandı. Yetişkin, “Bu seçimde karşımda iki tane Ak Partili aday var” diyerek, “Şimdiden herkesi 31 Mart akşamı kutlamalara davet ediyorum” dedi.

Binlerce Seferihisarlı Yetişkin’in mitinginde buluştu
27 Mart 2024 - 11:58

Seçime günler kala adaylar Seferihisar’da seçim mitinglerine başladı. CHP’li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin‘in Çolak İbrahim Mahallesi’ndeki ilk mitingine, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar ve binlerce vatandaş katıldı. Binlerce vatandaş, merkez seçim bürosu önünden mitingin yapılacağı alana “Goca Başkan Geliyor”, “Seferihisar seninle gurur duyuyor” sloganları atarak ve marşlar eşliğinde yürüdü. Miting, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından coşkuyla devam etti. Demokrat Parti Belediye Başkan adaylığından istifa ederek Yetişkin’e destek vereceğini açıklayan Berkant İncekara’ya da, mitingin sonunda CHP rozeti takıldı.

Özgür Özel ve Cemil Tugay'ın selamını getirdim”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın tüm Seferihisar’a selam gönderdiğini belirten Yetişkin, “Size Cemil Başkanın selamını getirdim. Genel Başkanımız Özgür Özel’in selamını getirdim. Seferihisar bizim gözbebeğimiz. Hayatımın en onurlu, en gururlu 5 senesini geçirdim. Hepsi sizin sayenizde. Bana bu gururu yaşattırdığınız için ne kadar teşekkür etsem az. İyi ki varsınız. İyi ki benim hemşehrimsiniz, komşumsunuz, arkadaşımsınız. Bu yolu iyi ki sizlerle yürüdüm. Hepinizin yüreğine sağlık. 5 yıl daha beraber yürümeye var mısınız? Ben de sizlerleyim hiç merak etmeyin. Goca Başkan hep yanınızda” diye konuştu.

“Belediyeciliğin kitabını yazıyoruz”

“CHP seçmeni derdini dinleyene, derman olana oy veriyor” diyen Yetişkin, konuşmasına şöyle devam etti: “CHP seçmeni çocuklarının geleceğine oy veriyor. Laikliğe, demokrasiye, Atatürk’ün değerlerine oy veriyor. CHP seçmeni kendine oy veriyor. Ne yaparlarsa yapsın olmayacak. CHP seçmeni yolundan dönmeyecek. İnandıklarından vazgeçmeyecek. CHP’li belediyeler bu ülkede belediyeciliğin kitabını yazıyor. Onlar rant belediyeciliği, biz hizmet belediyeciliği. Yahu siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz? Kendi hesaplarınız için her yeri üniversite doldurup, mezun olan gençlerin işsiz kalmasının sorumlusu CHP belediyeleri mi? Emeklilerin bir ekmek alamamasının sebebi CHP belediyeleri mi? Bu ülkenin geleceği için çalışan idealist mühendisleri doktorları biz mi kaçırdık Avrupa’ya?”

“Karşımda iki AKP'li aday var”

Daha önceki seçimlerde Ak Parti’den aday olan ancak seçilemeyen rakibinin bu seçimde Memleket Partisi’nden aday olduğuna da vurgu yapan Yetişkin’in, “Şimdi biliyorsunuz benim karşımda öne çıkan iki tane aday var. Birisi Ak Parti’nin adayı, diğeri de 2 dönem üst üste Ak Parti’den aday olmuş, hatta Ak Parti’nin ilçe yöneticiliğini yapmış. Şimdi de gelmiş Memleket Partisi’nden aday olmuş. Yeniden soruyorum. Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz? Şimdi kim hizmete oy veriyor? Kim Türkiye’nin geleceğine oy veriyor? Cevap ortada. Tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni” sözleri büyük alkış aldı.

Hizmetlere büyük alkış

Yetişkin mitingde, 5 yıllık hizmetlerinden bazılarını da anlattı: “Her gün 1500 çocuğumuzu evden okula, okuldan eve bırakıyoruz. Her yere şu kadar katlı bu kadar katlı hastane yaptık diye hava atıyorlar ya.  Hadi şanslısın randevu buldun. Yahu bu halkı yol parasına muhtaç ettiniz, yol parası! İnsanlar hastaneye gidemiyor. Hadi yol parası buldu. Yine de evde bakıma ihtiyacı olan milyonlarca insan var bu ülkede. Kimin umrunda? Bizim umurumuzda. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin umurunda. Bakın öyle bir evde sosyal destek birimi kurduk ki; Büyükşehirlerde yok. Her gün Seferihisar’ı 5 tur dönüyorlar. Emekli vatandaşlarımız bu haldeyken biz ne yaptık? Emekliye 2 bin lira destek, ücretsiz çay kahve içmeleri için sosyal tesis açtık. 5 yılda, 155 bin sıcak yemek desteği sağladık. Bu iktidar ne yaptı? Emekliyi rezil rüsva etti. 75 yaşında insanlar yeniden çalışmaya başladı. Merak etmeyin biz varız. Her zaman yanınızdayız.”

Projelerini bir bir sıraladı

Seçimden sonraki 5 yıllık hizmet döneminde yapacaklarını da anlatan Yetişkin, “Turgut Köyü’nde 300 dönümlük bir kent ormanı, Kültür merkezi, kent müzesi, amfi tiyatro, spor kompleksi, gençlik ve çocuk merkezi, belediye kreşleri, aşevi ve taziye evi, Seferihisar merkeze modern bir düğün salonu, can dostlarımız için mama tesisi, kamp ve karavan alanı, Akarca’ya sahil rekreasyonu, Ürkmez’e bisiklet yolu ve sahil düzenleme, gelen memurlarımız için Seferikonut Sitesi, iş garantili meslek edindirme kursları, bağ ve zeytin rotaları, tarımsal kalkınma projeleri ve daha niceleri…Bu projelerin hepsi sizlerin talepleri ile planlandı. Şimdiye kadar Seferihisar halkı ne istediyse onu yaptık. Bundan sonra da hep beraber, kol kola omuz omuza cennet bir Seferihisar inşa edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum