ASKON İzmir Şubesinden Ankara Çıkarması

ASKON İzmir Şubesinden Ankara Çıkarması

ASKON İzmir Şubesinden Ankara Çıkarması

ASKON İzmir Şubesinden Ankara Çıkarması

ASKON İzmir Şubesinden Ankara Çıkarması
16 Mart 2017 - 10:37

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi Kurumsal İlişkiler Komisyonunun planladığı ziyaretler kapsamında resmi görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ydı.

Ziyaretler kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Doç. Dr. Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve ASKON Ankara Şube yönetimi ile görüştü. Ziyaretlerde ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

"HOLLANDA’NIN DEMOKRASİDEN SÖZ ETME HAKKI YOK"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin’i ziyaretinde, ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın vatandaşlarla bir araya gelmek için yapacağı ziyaretleri engelleyen skandal bir davranıştır. Sayın Bakanımız Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. Her fırsatta insan hakları ve eşitlikten dem vuran Hollanda Hükumeti ve Avrupa ülkelerinin bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Avrupa ülkelerinin sessiz kalmaları esas anlamda demokrasi kisvesinden ne kadar uzak olduklarını ve hala sessizliğini koruyan Avrupa’nın da ikiyüzlü olduğunu bir kez daha açıkça göstermiştir. Yapılmış olan hareket ve tavır ne insan haklarına ne fikir özgürlüğüne ne de demokrasiye yakışmıyor. Sayın Bakanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, dik duruşlarında ötürü tebrik ediyoruz. Ve ASKON olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin; “Öncelikler ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir, Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya  Avrupa'nın ve sözde batı medeniyetinin gerçek yüzünü tüm dünyaya korkmadan eğilmeden bir kez daha göstermiştir. Hollanda'da insanlık dışı bir muameleye maruz kalan Sayın Bakanımız destekleri için ASKON İzmir Şubesine teşekkür ederiz” dedi.

“ NİTELİKLİ PERSONEL SIKINTIMIZ VAR”

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Doç. Dr. Yusuf Tekin ziyaretinde, ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ;  Özellikle son yıllarda işletmelerimizde çalıştıracak nitelikli ara personel sıkıntısı yaşıyoruz özellikle sanayi sektöründe ciddi oranda ara eleman sorunu var. Okullarda ihtiyaca cevap verecek ara elemanlar yetişmiyor. Gençlerimiz işin kolayına kaçıp hep masa başı iş istiyor, sektörün kaynak ustasına, mobilya ustasına, elektrik teknisyeni vb. çok fazla ihtiyacı var Bakanlığımızın mesleki gelişim sürecini desteleyen liselerimize daha fazla önem vermesini istiyoruz.

“ Tematik meslek liseleri oluşuyor”

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin; "Yeni konsept başlattık, tematik liseler oluşturmaya başladık, Türkiye genelinde 30 tematik meslek lisesi oluşturuyoruz. Belli konularda uzmanlaşmış, bir dalda ve üç alanda öğrenci alan, öğretmen kadrosu buna göre şekillenen, sektörün talepleri doğrultusunda tematik meslek liseleri oluşturuyoruz."

Bu vesileyle meslek liselerinin öneminin daha da artacağına inandığını ifade eden Tekin,  öğrencilerin yeteneklerine göre meslek sahibi olmaları ve bu doğrultuda yetişmeleri için çalışmalara devam edecekler. Bu kapsamda kurumlarımızdan gelecek fikir ve çözüm önerilerine ve ortak yapılabilecek çalışmalara açığız dedi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum süreci ile ilgili ASKON İzmir Şubesi yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Şahin; Rejim ile ilgili algı oluşturuluyor Türkiye'nin rejimi belli, Cumhuriyet, 1923’te rejimi değiştirdik, adını Cumhuriyet koyduk.

"Sürekli birbirine karıştırılıyor"

Sistem ile rejimin karıştırıldığını anlatan Şahin, Rejim değil sistem değişecek. Devlet sistemi yani rejim ile hükümet sistemi sürekli birbirine karıştırılıyor. Devlet sistemi yani rejim, devletin üzerine inşa edildiği dayanaktır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi durumunda sanki demokrasiden uzaklaşılacağı yönünde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu anlayış baştan sona yanlıştır; zira gerek parlamenter sistem, gerekse Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yarı Başkanlık sistemlerinin temel referansı demokrasidir. Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Yarı Başkanlık veya parlamenter sistem adı verilen hükümet sistemlerinin tamamı bu anlamda Cumhuriyettir; halkın kendisini yönettiği rejimlerdir. Ülke olarak 16 Nisan’da referandumda oylayacağımız 18 maddenin hiç birinde ne ülkenin üniter yapısı, ne cumhuriyet rejimi ne de demokrasisi temelini ilgilendiren hiçbir bahis yoktur. Aksine 16 Nisan’da ’Evet’ çıkmasıyla bütün bu temel olgular daha da güçlenecektir" şeklinde konuştu

AK PARTİ STK'LAR İLE İSTİŞARE HALİNDE

Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan; AK Parti'nin muhafazakar, demokrat siyasi kimliğe sahip, insanı merkeze alan hizmet odaklı bir siyasi parti olduğunu bildirdi. AK Parti'nin bu başarısının en önemli paydaşlarından birinin de sivil toplum kuruluşlarıdır. Biz Ak Parti olarak gerek mecliste gerekse sahada sürekli STK’larımız ile istişare halindeyiz, onların isteklerini, önerilerini önemsiyoruz. referandum sürecinde sadece siyasilere değil sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü belirtti.

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; ASKON yaklaşık 20 yıldır Stk işlevi hız kesemden devam ettirdiğini belirtirken bulunduğumuz bölgenin ekonomik değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini Amacımız burada bölge ekonomisini ve bölgedeki istihdamı nasıl arttırabiliriz, nasıl geliştirebiliriz, onun çalışmasını yapmaktır. Bölgemize ve insanlarımıza katkı sunmaktır.

ASKON İZMİR, VEKİLLER İLE GÖRÜŞTÜ

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ve Yönetim Kurulu üyeleri Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve İzmir Milletvekili  Kerem Ali Sürekli ile de  görüştü.

Vekil Baybatur; İzmir’in Manisa’ya yakın olması nedeni ile İzmir’li İşadamlarını Manisa’ya yatırım yapmaya beklediklerini belirtti.

Şube Başkanı Gücü; Vekil Kerem Ali Sürekli ile görüşmelerinde özellikle referandum sürecinde sahil kesiminde ki illerin daha fazla bilgilendirmeye ihtiyaç olduğunu belirtti bu kapsamda Sayın Vekilimiz Kerem Ali beyi Cumhurbaşkanlığı sistemi ile iliği bir bilgilendirme yapmak üzere ASKON İzmir Şubesinde misafir etmekten onur duyarız dedi. Ziyaret İş dünyası ve ekonomi üzerine istişarelerin ardından son buldu.

 ASKON ANKARA ZİYARETİ

Programın son ziyareti ASKON Ankara Şubesi ile gerçekleşti, ziyarette ASKON İzmir Şubesi ve Ankara Şubesi üyelerinin birlikte geliştirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum