AK Partili Başdaş, Batur'a Sert Çıktı!

AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş, AK Parti Konak İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’un açıklamalarına cevap verdi.

AK Partili Başdaş, Batur'a Sert Çıktı!

AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş, AK Parti Konak İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’un açıklamalarına cevap verdi.

AK Partili Başdaş, Batur'a Sert Çıktı!
10 Mart 2022 - 11:59

Konak Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan yapılmış projelerin bir kısmının valilik bir kısmınında büyükşehir destekleriyle yapılmasına rağmen Konak Belediyesi tarafından yapılmış gibi gösterildiğini ifade eden Başdaş, “Sayın Batur, hükümetin hizmetleri engellediğini söyleyerek kendisiyle çelişiyor, üç yıl oldu yalan siyasetini bırakıp artık Konak’a çalışsın”dedi.
 
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş, ilçe binasında basınla bir araya geldi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un geçtiğimiz günlerde hükümetin CHP’li belediyeleri engellediğiyle ilgili ifadelerini eleştiren Başdaş, “Hükümete hangi projeyi sundular da destek görmediler” ifadesini kullandı.
Başkan Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Çeşitli Platformlarda “hükümetten destek alamıyoruz” söylemini eleştirdi. Başdaş, Batur’un hükümetin Konak’a verdiği destekleri görmezden geldiğini savunarak, “Sayın Batur, yerel yönetimde güç olmanın ve manipülasyon yapabilmenin verdiği imkanlarla gerçeği yok sayıyor. Hükümetin Konak’ta yaptıklarını gördüğü halde utanmadan sıkılmadan her gün halkımıza yalan söylüyor” dedi.
 
Başdaş, Batur’un basın yoluyla verdiği demeçlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunun altını çizerek, “Sayın Başkan, Cumhurbaşkanlığı’nın yerel yönetim yardım fonlarının iktidar belediyelerine gittiğini savunuyor. Hatta, ‘Yukarıdan yağmur yağsa branda çekecekler’ diyor. Buradan başkana soruyoruz. Hükümete hangi projeyi sundunuz da destek vermedik ” sözlerine yer verdi.
 
Batur’un aynı konuşma içinde kendisiyle çeliştiğini belirten Başdaş, “Bunları söyleyen Başkan Batur, bazı konakların restorasyonu gibi konularda hükümetin ve valiliğin desteklerini de söylüyor. Ardından da, CHP’li belediyeler bir proje götürürse kabul görmeyeceğini ifade ediyor. Peki bu sözünü ettiğiniz ve kabul edilen projeleri nasıl yapıyorsunuz. Biraz insaflı olun” açıklamasını yaptı.

MASA BAŞINDA ÇÖZÜM İFADESİ
Başdaş, hükümete gelen projelerin kabul görmemesiyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade ederek, “Kaldı ki Konak adına çok açık bir şekilde kabul edilmediğini söyledikleri bir proje yok. Başkan Konak Tüneli projesinin Aziz Kocaoğlu zamanında Sayın Binali Yıldırım ile kotarıldığını da söylüyor. O dönemde CHP’li Konak Belediyesi istemezükçü tavırlarıyla sayısız dava ve protesto eylemi yaptı. Buna rağmen Sayın Batur’un ‘masa başında çözüm’ ifadesini önemsiyoruz. Buyursun gelsin, yapmak istedikleri ne varsa hep beraber yapalım. ilk günden buyana söylüyoruz Konak başkana 5 gömlek fazla geldi. Yapamayacağını anlayınca Yerim dar oynayamam bahanesine sığınıyor kendince” görüşünü aktardı.
 
Hükümetin İller Bankası’ndan belediyelere düşen payı düzenli olarak aktardığının altını çizerek, “Bugün İller Bankası’ndan her ay düzenli olarak AK Partili belediyelere ne aktarılıyorsa CHP’li belediyeler de hak ettiğini alıyor.  En son ocak ayında kendi ifadesi ile 19 milyon TL destek almıştır. Yıllardır belediye başkanlığı yaptığına göre İller Bankası’ndan hükümetimizden önce bu kadar düzenli ödeme görmüş müdür?” sözlerine yer verdi.

 BAŞKAN KENDİ BELEDİYESİ’NİN İNTERNET SİTESİNDEN BİHABER
 
Hükümetin destek verdiği projelere Konak Belediyesi’nin sitesinde de görmenin mümkün olduğunu kaydeden Başdaş, şöyle konuştu:

“Konak belediyesi internet sitesinde de  bunlar detaylı olarak yazıyor. Ama Başkan herhalde kendi web sitesinden bile haberi yok. Çünkü aklı sürekli Büyükşehir’e nasıl aday oluruma çalışıyor. Destek aldığı iki projeyle örnek vereyim; Yemişçizade (Alanyalı) Konağı restorasyonu projesini katıldığı bir TV programında Büyükşehir’le ortak yaptığını söylemekte. Aklı Konak’ta olmadığı için sanırım unutuyor. Burası için valilik 3 milyon 288 bin 308 TL destek verdi. İkizevler Restorasyonu projesinde ise valilik tarafından 1 milyon 680 bin 179 TL destek verildi. Hani destek alamıyordunuz?” dedi

ÖNCE BÜYÜKŞEHİRLE OLAN UYUM PROBLEMİNİ ÇÖZSÜN
Başdaş, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna da yansıyan uyumsuzluğun ilçenin hizmet almakta sıkıntı oluşturduğunu savunarak, “CHP’li belediyeler kendi içlerindeki problemleri hükümeti suçlayarak örtmeye kalkmasın. Şu ana kadar Konak için hayati önem taşıyan birçok proje Büyükşehir’den döndü. Bu projelerin Konak Belediyesi’ne açtığı zarar yaklaşık 500 milyon TL. Sayın Batur’un Tunç Soyer’le olan rekabeti bize zarar veriyor. İş bilmezliklerinin bedelini bize fatura etmeden önce kendi iç meselelerini çözsünler onların şahsi ikballeri yüzünden şehrimiz heba oluyor. Buradan sayın Batur’a soruyorum Konak’ın yüzde 75’inde doğalgaz yok. Bunun sebebi 33 Yıldır Konak’ı yöneten zihniyetiniz. Sizin yüzünüzden 21. yüzyılda Konak hava kirliği ile gündemde. Siz bile Konak’ta ikamet etmiyorsunuz! Artık halkımız hizmet bekliyor sizden boş laf değil” dedi.

 HALKIMIZ KİMİN ÇALIŞTIĞINI İYİ BİLİYOR 
Başkan Başdaş Konak’ta hizmet adına önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Konak’ta Alsancak ve Göztepe stadyumlarını bitirdik. Çok yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığımız Alsancak’ta bulunan eski TEKEL binalarına proje edilen kültür merkezinin açılışını yapacağız. İlçemizde yapımı devam eden 7 okulumuz var. Eylül ayında teslim ediyoruz. İhalesi yapılan 9 okulumuz var. Yapımı tamamlanan Barbaros  Hayrettin İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu var. Ayrıca 5 halı sahayı tamamladık ve şu anda hizmette. Ayrıca bu halı sahalarda belediyenin yaptığı gibi kimseden zorla para talep etmeden tüm sporcularımız faydalanıyor. Bu okulların ve tesislerin yapıldığı her mahalle ve semt daha refah ve yaşanılır hale geliyor. Bizim hükümet olarak daha sayısız yaptığımız hizmetler var. Onlardan da kendi başlarına ne yaptıklarını söylemelerini bekliyoruz.”

BATUR NİYET OKUYOR!
Başdaş, Batur’un açıklamalarında yer alan “Bakanlığa bir proje götürsek onay çıkacağına inanmıyorum” ifadesine de dikkat çekerek, “Başkan Batur burada niyet okuyor. Ayrıca kendini bir kez daha yalanlıyor. Batur, partisine şirin görünmek için hamaset siyaseti yapma gereği duyuyor.
Kendisi bize Çınartepe’deki Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan yerle alakalı talepte bulundu. Önayak olup kısa süre  içinde buranın tahsis edilmesi konusunda yardımcı olmadık mı? Aylarca bir çivi bile çakmadı oraya. Ne zamanki biz gündeme getirdik ondan sonra çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. Ayrıca TCDD’nin Kemer’deki binasını istediklerinde yine yanlarındaydık. Kaldı ki bunu kendisi de ifade ediyor. Bu kadar ucuz siyaset yapılması Yanlış. lütfen biraz insaf!” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum