Ak Parti ve MHP, Saadet'in grup kurmasından rahatsız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Saadet’in grup kurmasından rahatsız olan iki parti var. Bunlardan bir tanesi Ak Parti, diğeri MHP. Saadet Partisi’nin yapacağı yerinde muhalefet ve yerinde eleştiriler, iktidarı çok rahatsız ediyor.” dedi.  

Ak Parti ve MHP, Saadet'in grup kurmasından rahatsız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Saadet’in grup kurmasından rahatsız olan iki parti var. Bunlardan bir tanesi Ak Parti, diğeri MHP. Saadet Partisi’nin yapacağı yerinde muhalefet ve yerinde eleştiriler, iktidarı çok rahatsız ediyor.” dedi.  

Ak Parti ve MHP, Saadet'in grup kurmasından rahatsız
28 Ağustos 2023 - 13:57


İzmir’de partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuşan Arıkan, Meclis’in gözünün Saadet Partisi’nin çalışmalarının üzerinde olduğunu belirterek, “Mevcut muhalefet partilerinin yapmış oldukları muhalefet tarzı, söylemler iktidarı çok zorlamıyor, çok etkilenmiyorlar bu eleştirilerden. Ama Saadet Partisi’nin yapacağı yerinde muhalefet, yerinde eleştiriler, iktidarı çok rahatsız ediyor. Saadet’in grup kurmasından rahatsız olan iki parti var. Bunlardan bir tanesi Ak Parti, diğeri MHP. Meclis’in son haftasında bir torba yasa geldi biliyorsunuz. İçerisinde 31 madde var. İçindeki maddeleri Ak Partili ve MHP’li vekiller bilmiyorlar. Niye? Çünkü yasalar Külliye’den geldi. Muhalefet partileri olarak Meclis kürsüsünden bunların yanlış olduğunu haykırıyoruz. Ama oylamaya geçince sayısal çoğunluk onlardan olunca yasa geçiyor. Bir madde oylanırken iktidar vekilleri boş bulunmuş, dışarda bekliyorlar. Meclis başkanı elektronik oylama yapılması gerektiğini söyledi. Bir anda kapılardan Ak Partili ve MHP’li vekiller içeriye girdiler, çünkü haber gitti. Samimiyetim olan bir Ak Partili vekile ‘neye oy verdiğini, neye evet dediğini’ sordum. ‘Bilmiyorum’ dedi. Böyle bir vekil tablosu tarafından ülke yönetiliyor.” ifadelerini kullandı.

“Emeklilere zam önerimizi reddettiler”
Emeklilerin yaşadığı sıkıntılara ve geçim darlığına değinen Saadet Partisi Milletvekili Arıkan, “MHP’li bir vekil Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada emeklilerin 7 bin 500 lira ile geçinemeyeceğini ve bu rakamda iyileştirme yapılması gerektiğini söyledi. Hemen Saadet Partisi milletvekilleri olarak orada bir toplantı yaptık. Hızlı bir şekilde Meclis’e bir önerge verdik ve emeklilerin maaşlarına seyyanen zam verilmesi önerisini sunduk. Oylamaya geçildi. Biraz önce Meclis kürsüsünden konuşma yapan MHP milletvekili, Saadet Partisi’nin bu önergesine ret oyu verdi. Biz bunu anlatmakla mükellefiz. Saadet Partisi, TBMM’nin turnusol kâğıdı olacak inşallah.” diye konuştu.

“Algı yönetmeye devam ediyorlar”
Meclis’in bu kadar uzun bir tatile girmesini doğru bulmadıklarını vurgulayan Arıkan, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin pek çok problemi var. Diğer muhalefet partilerine gittik ve emeklilerin derdine derman olmak için Meclis’i toplama teklifini sunduk. İktidar vekilleri hoşnut olmadılar. Milletvekilleri, toplumun feryadını çözsün diye oy aldılar. Ama iktidar kanadı oturumu kapatarak Meclis’i tekrar tatile soktu. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı ve emekli maaşlarına iyileştirme yapacaklarını söyledi. Ama samimi değiller. Samimi olsalardı zammı bugün yaparlardı. Yerel seçimlere yakın yapıp algıyı yönetmeye maalesef devam edecekler.”

“Bütçe açığının üç katı borçlanma yetkisi aldılar”
Torba yasanın içerisinde iktidarın bütçe açığını üç katına kadar artırma yetkisi aldığına dikkat çeken Mahmut Arıkan, “Bu rakam ne demek? 100 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca yaptığımız borçlanmayı sadece 2023 için yetki aldılar demek. Yetkiyi aldılar, ama bu parayı nereye harcayacaklar bilmiyoruz. Bununla da doymadılar. Kur Korumalı Mevduat sisteminde borçlar Hazine’den ödeniyordu. Son dakika apar topar bu borçların ödenmesini Merkez Bankası’na verdiler. Hem Hazine’ye 2,2 trilyonluk borçlanma yetkisi verdiler, hem de Hazine’nin ödemesi gereken borçlanmayı Merkez Bankası’nın sırtına sardılar.” dedi.

“Yerel seçimlere tam kadro katılacağız”
Yerel seçimlere 210 gün kaldığını hatırlatan Arıkan, şöyle devam etti: “30 Mart 2024 Seçimlerine tam kadro katılacağız. 1389 seçim bölgesinde Saadet Partisi olarak seçimlere gireceğiz. Genel Merkezimizin gündeminde ittifak meselesi yok. Gündemimizde tüm seçim bölgelerinde aday çıkartarak çalışmaları yapmak var. Saadet Partisi milletvekilleri olarak planlamalar yapıyoruz. Meclis tatil olsa da sürekli toplantı halindeyiz. 1 Ekim’den sonra Meclis gündemini, Türkiye gündemini Saadet Partisi’nin belirleyeceği çalışmalara imza atacağız. Meclis’i olabildiğince Türkiye’nin gerçek meselelerini konuşan, çözüm önerilerini üreten bir Meclis haline getirmekle mükellefiz.”
Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen İl Divan Toplantısına Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum