Ahmet Akın’dan Torbalı’ya çıkarma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bugün Torbalı’ya adeta çıkarma yaptı. Akın, altı iki kat otopark olacak olan meydan projesi kapsamında taşınan pazaryeri ve meydan inşaatını inceleyip, belediye projeleri hakkında bilgi aldı.

Ahmet Akın’dan Torbalı’ya çıkarma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bugün Torbalı’ya adeta çıkarma yaptı. Akın, altı iki kat otopark olacak olan meydan projesi kapsamında taşınan pazaryeri ve meydan inşaatını inceleyip, belediye projeleri hakkında bilgi aldı.

Ahmet Akın’dan Torbalı’ya çıkarma
24 Ağustos 2023 - 15:06


 
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ı Torbalı’ya davet etmişti. Bunun üzerine Akın, bugün Torbalı’ya çıkarma yaptı. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun eşlik ettiği Akın’ın ilk durağı CHP İlçe Örgütü oldu. Burada Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Başkanı Hakkı Polat ve partililerce karşılanan Akın, Torbalı’ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini belirtti. İlçede son zamanların en önemli gündemi olan altı iki kat otopark olacak olan meydan projesi kapsamında taşınan pazaryeri ile ilgili incelemeler yapmak ve mevcut projeleri değerlendirmek adına Torbalı’ya geldiğini belirten Akın,  parti programından sonra meydan projesinin yapılacağı alanı gezip, Başkan Tekin ve ilgili daire amirlerinden bilgi aldı.

PAZARCI ESNAFININ GÖNLÜNÜ ALDI
Daha sonra taşınan semt pazarının yeni yerini gezip esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya gelen Tekin pazarcı esnafa, “Sıkıntı çekmeden bazen hizmet olmuyor. Başkanımız projeyi kısa sürede hayata geçirecek. Biz çok beğendik, Torbalı’ya da çok yakışacak. Kısa sürede yeni pazaryerinin yapılacağının sözünü de aldım. Bu süreçte sizleri üzmüş olabiliriz, hakkınızı helal edin” dedi. Öte yandan genel anlamda pazarcı esnafı bu durumu anlayışla karşıladıklarını, belediyeye de bu süreçte güvendiklerini belirtti. Öte yandan Ahmet Akın’ın pazaryeri ve meydan inşaatı ziyaretlerinde İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen de yer aldı.

AKIN: KENTLER MEYDANSIZ OLMAZ
Pazar ziyaretinin ardından Torbalı’da oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla Akın’a Torbalı’nın mega projesi olan kent meydanı ve yeni pazaryeri projelerinin sunumu gerçekleştirildi. Ardından bu projelerle ilgili oda başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Torbalı Belediye Başkanımız Mithat Tekin, çok iyi niyetli. Çok da özel projeler hazırlamış. Daha önce proje haliyle inceleme fırsatım olmuştu. Ancak Genel Başkanımız yerinde görmemi de istedi. Bugün hem inşaat alanını, hem taşınan pazarı hem de kalıcı olarak yapılacak olan yeni pazaryerinin alanını gezme fırsatım oldu. Çok değerli projeler. Kentler meydansız olmaz. Meydan ve pazaryeri çalışmaları kısa sürede tamamlanacak. Proje çok değerli, yüzlerce mimarın yarıştığı bir yarışma sonucu seçkin jürilerce seçilmiş. Bunu halka anlatmamız gerekiyor. İzmir’e, Torbalı’ya yakışan bir proje hayat bulacak. Bu süreçte biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İnşallah açılış kurdelesini de kısa sürede keseriz” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TEKİN’DEN AKIN’A TEŞEKKÜR
Öte yandan ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Ahmet Akın ve İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu’nu ilçemizde ağırlayarak, Muratbey Mahallesinde kurulan geçici pazaryerinde tezgah açan pazarcılarımızı, Tepeköy Meydanında bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik. Oda Başkanlarımızla bir araya gelip ilçemizin ihtiyaçlarını konuşarak, mega meydan ve katlı pazaryeri projelerimizin tanıtımını yaptık. Davetimizi kırmayarak ilçemize teşrif edip, kıymetli zamanlarını bizlere ayıran Sayın Genel Başkan yardımcımız ve Sayın İl Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum