Girişimcilik Merkezi İzmir’in Desteklediği Projeye Uluslararası Ödül

Girişimcilik Merkezi İzmir’in "Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım Programı’nın” girişimcisi Oğuzhan Sarıtaş'ın Car4Future projesi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Başkan Tunç Soyer, “Bu törenin Akdeniz işbirliğimizi büyütmek adına güçlü bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

Girişimcilik Merkezi İzmir’in Desteklediği Projeye Uluslararası Ödül

Girişimcilik Merkezi İzmir’in "Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım Programı’nın” girişimcisi Oğuzhan Sarıtaş'ın Car4Future projesi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Başkan Tunç Soyer, “Bu törenin Akdeniz işbirliğimizi büyütmek adına güçlü bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

Girişimcilik Merkezi İzmir’in Desteklediği Projeye Uluslararası Ödül
01 Kasım 2023 - 13:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜSİAD işbirliği ile hayata geçirilen Girişimcilik Merkezi İzmir, her yıl belirlenen tematik alanlarda yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Girişimcilik Merkezi İzmir tarafından 2022 yılında belirlenen “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla ve İnci Holding işbirliğiyle yapılan ikinci programda birinci olan Oğuzhan Sarıtaş’ın projesi Car4Future, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) tarafından da Genç Yerel Girişimcilik Ödülü’ne layık görüldü.

ARLEM AWARDS 2023 Akdeniz’de Genç Girişimcilik Programı’nda gelen ödül, İzmir'in sürdürülebilir ulaşım alanındaki liderliğini küresel bir düzeyde tanıtmak için önemli bir araç oldu. İtalya'nın Alghero kentinde 14. ARLEM Genel Kurul oturumunda düzenlenen ödül töreni, "Car4Future" projesinin uluslararası başarısını ve İzmir'in bu alandaki öncülüğünü paylaşma fırsatı da sundu. Oğuzhan Sarıtaş'ın katıldığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir video mesaj gönderdi.

Girişimcilik Merkezi İzmir'in ilk programı Ford Otosan ve WRI Türkiye işbirliğiyle “Şehrini Geliştir” temasıyla yapılmıştı.

 

Soyer: “Akdeniz işbirliğimizi büyütmek adına güçlü bir adım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ödül törenine gönderdiği video mesajında “Bu törenin Akdeniz işbirliğimizi büyütmek adına güçlü bir adım olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin İzmir şehrinden, İtalya'nın Alghero şehrine kadar selamlarımı iletiyorum. ARLEM Ödülleri'ne katılan tüm katılımcıları özverili çalışmalarından dolayı tebrik etmek isterim. ARLEM Ödülleri 2023'te, Girişimcilik Merkezi rehberliğinde İzmir'den Oğuzhan Sarıtaş tarafından sunulan dikkate değer bir girişim olan Car4Future projesinin ödüllendirilmesi büyük bir onur. Car4Future projesi, sürdürülebilirlik ve yenilik ilkelerini temsil eden örnek bir girişimdir. Bu proje sadece sürdürülebilir taşımacılığın geliştirilmesine odaklanmakla kalmaz, aynı zamanda çevre dostu teknolojilerin günlük hayatımıza entegrasyonuna odaklanır. Bu proje, yerel girişimlerin küresel bir etkisi olabileceğini göstermektedir. Bu tanınma sadece bir yerel zafer değil, doğa odaklı çözümlerin küresel önemine dair bir ilan niteliğindedir” dedi.

“Doğaya karşı değil doğayla birlikte çalışmak”

Car4Future gibi girişimlerin çağımızın zorluklarıyla başa çıkmada hayati bir rol oynadığını belirten Başkan Soyer, sözlerine şöyle devam etti: “Proje, bölgesel ve yerel çevresel etkileri vurgulayarak dünyanın her köşesinde çevresel sürdürülebilirliğin önemini vurguluyor. Genellikle ilerlemenin sembolleri olarak görülen şehirlerimiz, son yıllarda iklim aciliyetiyle ilgili bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldı. Hızlı kentleşme, fırsatları beraberinde getirse de, kirlilik, yoğunluk ve stres gibi sorunları da beraberinde getirdi. Daha yaşanabilir şehirler yaratmak için bakış açımızı değiştirmeli ve doğayla uyumlu yenilikçi yaklaşımlar bulmalıyız. Doğa odaklı çözümler, kentsel gelişimimize dair temel bir kültürel değişimi temsil ediyor. İşte tam da bu gerçeklik, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Döngüsel Kültür adını verdiği bir vizyonu geliştirmesinin sebebidir. 2021'de İzmir'de düzenlenen Kültür Zirvesi'nde bu vizyonu ortaya koyduk ve politikalarımızı buna göre uyarlamak için ilk adımlarımızı attık. Döngüsel kültür, dört ayak üzerine yükselir: Doğa ile uyum, birbirimizle uyum, geçmişle uyum ve son olarak değişimle uyum. Uyum odaklı politikalar benimsemenin basit ama derin etkisini vurgular: Doğayla karşı değil, doğayla birlikte çalışmak. Akdeniz'den başlayarak, kolektif çabalarımızın dünya çapında döngüsel kültürle şehirlerin geliştirilmesi açısından hayati olacağına inanıyorum.”

Girişimcilik Merkezi İzmir pek çok imkan sunuyor

Girişimcilik Merkezi İzmir tarafından açılan programa girmeye hak kazanan girişimci ekipler; mentor desteği, birebir danışmanlık, eğitimler ve atölye çalışmaları, Ar-Ge için gerekli donanımların bulunduğu Fabrikasyon Laboratuvarı İzmir'e erişim, yurt dışındaki uygun programlara yönlendirme gibi imkanlara sahip oluyor.

Avrupa Bölgesel Ve Yerel Yönetimler Meclisi (ARLEM)

ARLEM (Avrupa Bölgesel ve Yerel Yönetimler Meclisi), Avrupa Birliği ile Akdeniz ülkeleri arasındaki işbirliğini teşvik etmek ve bu bölgeler arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kuruldu. 2010 yılında kurulan ARLEM, AB ile Akdeniz bölgesi arasında stratejik bir diyalog platformunu temsil ediyor.

Car4Future

Car4Future Projesi; belediyeye ait yol kenarları, park alanlarında, aydınlatma direklerine yapılacak ufak konfigürasyonlarla, direklerin 7-22 kW arasında şarj ünitesi olarak belediyenin park alanlarındaki elektrikli araçların şarj edilmesi ve bu işlemlerin yazılım (mobil aplikasyon) ile yapılmasını kapsıyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum