Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kitap Gönüllüleri'nin birlikte İzmir Menderes Karakuyu Mahallesi'ne kazandırdığı "Atatürk Çocukları Kütüphanesi” törenle açıldı.

Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kitap Gönüllüleri'nin birlikte İzmir Menderes Karakuyu Mahallesi'ne kazandırdığı "Atatürk Çocukları Kütüphanesi” törenle açıldı.

Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı
01 Kasım 2023 - 13:43

Karakuyu Mahallesi’nde kurulan Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim, İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes Yerel Hizmetler Koordinatörü Şakir Duman, Menderes Karakuyu Mahallesi Muhtarı Veli Karakaya, siyasi partilerin temsilcileri, il ve ilçelerin meclis üyeleri, muhtarlar, Karakuyu Mahallesi sakinleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.
 
“2006’dan beri açıyoruz”
İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim açılış konuşmasında, 2006 tarihinden bugüne Türkiye'nin her bölgesinde "Atatürk Çocukları Kütüphanesi" açtıklarını belirterek, Menderes Karakuyu’da açılan kütüphane için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi'ne yaptıkları işbirliği için teşekkür etti. Menderes Karakuyu Mahallesi Muhtarı Veli Karakaya da, Cumhuriyet'in 100. yılında mahallelerinde kurulan Atatürk Çocukları Kütüphanesi için çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Atatürk devrimleri için
İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, projenin paydaşı olmaktan dolayı İzmir Kent Konseyi olarak mutluluk duyduklarını söyleyerek “Şiddetsiz bir toplum yaşamı, aile barışı, huzurlu bir ülke için ve en çok da Atatürk devrimlerinin yaşaması için kitap okuyan bir toplum olmalıyız" dedi. Kökkılınç, proje paydaşı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Menderes Karakuyu Mahallesi Muhtarlık binasını söz konusu kütüphane için halka açan Karakuyu Mahallesi Muhtarı Veli Karakaya’ya, gönüllülük esasıyla kütüphaneye kazandırılan kitaplarla ilgili proje paydaşı olan İzmir Kitap Gönüllüleri'ne teşekkürlerini ifade etti.
 
Şiir ve keman dinletisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına kütüphane açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ise İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kente sayısız kütüphane kazandırdıklarını, bugün de açılışını yaptıkları kütüphane için mutlu olduklarını söyledi.
Açılış töreninde şair ve yazar Mehmet Rayman ile Kadir Karpuz'dan şiir, Damla Turan tarafından ise keman dinletisi yapıldı. Açılış töreni, Karakuyu Mahallesi Muhtarlığı içerisinde bulunan kütüphanenin açılış kurdelesinin kesimiyle son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum