“Üniversitemizin laboratuvar altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz”

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Binası tamamlanarak öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kullanımına hazır hale getirildi.

“Üniversitemizin laboratuvar altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz”

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Binası tamamlanarak öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kullanımına hazır hale getirildi.

 “Üniversitemizin laboratuvar altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz”
10 Eylül 2021 - 10:18

Elektrik, elektronik, haberleşme, yapay zekâ, biyomedikal, güç ve enerji sektörlerinde görev yapacak genç mühendislerin nitelikli öğrenim görebilmeleri için yapımına başlanan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ek Laboratuvar Binası tamamlandı. Lisans ve lisansüstü öğrenciler ile akademisyenlerin kullanacağı binada; 10 araştırma laboratuvarı,  9 lisans eğitim laboratuvarı ve 45 ofis yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümümüz, nitelikli akademik kadrosuyla lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitimlerini sürdürüyor. Bölümümüz, ülkemizin 2023 hedefleri ve TÜBİTAK’ın ilan ettiği öncelikli alanlarla örtüşen çalışma alanlarıyla ülkemizin gelişimine aktif katkı sağlıyor.  Ülkemizin öncelikli alanlarında doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere YÖK tarafından yürütülen 100/2000 doktora programında çok sayıda bursiyeri bulunan bölümümüz, üniversitemizin yüz akı konumunda. Ayrıca, MÜDEK tarafından akredite edilen bölümüz uluslararası standartlarda eğitim vermektedir” diye konuştu.

“Bilimsel projeler çağın gereklerine uygun koşullarda sürdürülecek”

         Mühendislik eğitiminin kalitesinde, öğretim elemanlarının donanımının yanı sıra güçlü bir laboratuvar altyapısının da son derece önem taşıdığının bilinciyle hareket ettiklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini ifade eden Rektör Budak, “Üniversitemizin laboratuvar altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüzün bilimsel altyapısını kuvvetlendirmek amacıyla 2014 yılında yapımına başlanan ve bünyesinde 10 araştırma, 9 lisans eğitim laboratuvarı ve 45 ofis bulunduran laboratuvar binamızı tamamlayarak, eğitim öğretim ve araştırmaya hazır hale getirdik. Bölüm çatısındaki bilimsel projelerin çağın gereklerine uygun koşullarda sürdürülmesine olanak sağlayacak yeni laboratuvar binamızda, lisans ve lisansüstü eğitime ilişkin çalışmaların daha yüksek standartlarda yürütülmesini hedefliyoruz. Elektrik- Elektronik Mühendisliği öğretim üyelerimizin üstün gayret ve çalışmaları ile laboratuvarlarımızın kısa sürede gelişimlerini tamamlayacağına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, yeni laboratuvar binamızın tüm öğretim üyeleri ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bilimsel araştırmalara güç katacak

Bilimsel araştırmalara güç katacak; Bilgisayar Laboratuvarı, Fpga Laboratuvarı, Fizik Laboratuvarı, Devre Analizi Laboratuvarı, Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği Laboratuvarı, Mikroelektronik Laboratuvarı, Kontrol Laboratuvarı, Elektrik Tesisleri Laboratuvarı ve Tasarım Laboratuvarından oluşan 9  lisans laboratuvarı ile Manyetooptik Laboratuvarı, Mekatronik Laboratuvarı, Biyomedikal Laboratuvarı, Rf Laboratuvarı, Kablosuz Haberleşme Laboratuvarı, Fotovoltaik Laboratuvarı, 3D Laboratuvarı, Proje Laboratuvarı, Nanoteknoloji Laboratuvarı, Simulasyon Laboratuvarından oluşan 10  araştırma laboratuvarı yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum