"Siyaseti bırakıyorum!”

"Siyaseti bırakıyorum!”

"Siyaseti bırakıyorum!”

"Siyaseti bırakıyorum!”

09 Ekim 2018 - 15:58

Aziz Kocaoğlu CNN Türk televizyonunda, Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında böyle dedi: Partiyi değil siyaseti bırakıyorum!

Programın tam kapanışında Ahmet Hakan televizyondaki tecrübesini konuşturup son anda ağzından bir laf kaçırır mı diye düşünüp Kocaoğlu’na soru üstüne soru sordu, kısa kısa.

Aziz Kocaoğlu bir kez daha tekrarladı: “Siyaseti bırakıyorum!”

Parti başkanlığına aday olacak mısınız?

Hayır, hiç bir yere aday değilim.

Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?

Hayır, değilim. Siyaseti bırakıyorum!

   *   *   *

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını, her türlü eleştiri ve eksikliklerine rağmen başından geçen üzücü olayların telafisiyle netice olarak başarılı bir şekilde bırakacak olan Aziz Kocaoğlu’nun bizzat kendi ağzından ısrarla duyunca ancak inandım ’siyaseti’ bırakacağına. Ve yıllar öncesi bir anıya gittim…

   *   *   *

O zamanlar sosyal medya yoktu. Cep telefonu, akıllı telefonlar yoktu ki sosyal medya olsun, şimdi benimkisi de laf mı: O zamanlar sosyal medya yoktu!

Yani bugünkü gibi değildi hiç bir şey. Faks vardı televizyon stüdyosunda. Ben Flash TV-Bursa’da idim Ankara’dan bir haber aldım: Erdal İnönü parti genel başkanlığını bırakıyordu!

Ben siyasete arkadan itilerek, dönemin koşulları gereği zorla giren merhum Erdal İnönü’nün bu kararının aslında siyaseti bırakmak anlamına geldiğini düşünerek: İnönü Siyaseti bırakıyor! diye haber yapmıştım. 

Tabii, bu haber epey tartışıldı. Ama tarih önünde haklı çıktım, bir süre sonra rahmetli İnönü partiyi de siyaseti de bıraktı; çünkü o bir bilim insanıydı.

Aziz Kocaoğlu 2019 Mart yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayınca kimileri bunu sadece yerel yönetimle sınırlı kabul etti, kimileri de daha geniş, siyaseti bırakmaya kadar götürdü.

Yerelde, kırsalda kalkınmaya, kooperatiflere desteğiyle bir model yaratan Kocaoğlu’nun yeni dönemde de aday olması için Tire Süt Kooperatifleri Birliği başkanı Mahmut Eskiyörük Gündoğdu meydanında bir miting yapacaklarını açıkladı. 

Siyaseti kesinlikle bırakacağını açıklayan Kocaoğlu bu miting sonrası kararını değiştirmeyeceğine göre sanırım mitingde bir konuşma yaparak gelenlere teşekkür edecek. Mitingli, görkemli bir veda yani.

Deniz Baykal istifa kararından sonra partililerin evinin önüne gelip partinin başına dönmesini istemelerini beklemişti ama beklediği olmamıştı. 

Aziz Kocaoğlu böyle bir beklenti içinde mi? Sanmıyorum. 

Siyaseti bıraktığını açıkladığı halde CHP için görüşlerini söylemesi, hem de negatif yanlarını söylemesi siyaseti tam bırakmadığını gösteriyor. 16 Yıldır CHP’li olarak İzmir’i yöneten Aziz Kocaoğlu partisi hakkında şöyle diyordu CNN Türk’te, hem de giderayak, siyaseti bırakarak: “CHP, Türkiye’yi nasıl yöneteceğine, belli başlı ana problemlerin neler olduğunu, bunların nasıl tedavi edilip, ülkenin refaha çıkacağı bir yol haritası belirlememiştir bana göre.”

Anlaşılan Aziz Kocaoğlu Salı Grup toplantılarını hiç izlememiş, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hiç dinlememiş. Hadi bunları yapmadı hiç CHP resmi internet sitesini de mi ziyaret etmemiş. CHP İzmir İl binasına uğrarsa ona çiçeği burnunda genç ve dinamik il başkanı Deniz Yücel yeteri kadar broşür, döküman verebilir ve bu sayede Kocaoğlu CHP’nin yol haritasını öğrenmiş olur.

Siyaseti bırakırken siyaset yapmak da buna denir!

YORUMLAR

  • 0 Yorum