Seyrek'e tam teşekküllü hayvan hastanesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Seyrek'te kurulan, Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesinin açılışını yaptı. Yerel yönetim tarafından ilk defa hayata geçirilen, yoğun bakım ve yatan hasta üniteleri bulunan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde 24 saat veteriner hekim ile cerrahi operasyonlar yapılabilecek, modern tedavi imkanı sağlanacak

Seyrek'e tam teşekküllü hayvan hastanesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Seyrek'te kurulan, Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesinin açılışını yaptı. Yerel yönetim tarafından ilk defa hayata geçirilen, yoğun bakım ve yatan hasta üniteleri bulunan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde 24 saat veteriner hekim ile cerrahi operasyonlar yapılabilecek, modern tedavi imkanı sağlanacak

Seyrek'e tam teşekküllü hayvan hastanesi
22 Ocak 2024 - 10:45

Türkiye'de ilk defa bir belediyenin hayata geçirdiği, sokak hayvanlarının ameliyatları başta olmak üzere birçok hizmetin sunulacağı Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Can dostlarımıza sahip çıktığımızı gösteren bir adalet hareketi başlatıyoruz. Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketimizin bir mihenk taşı olacak. Hastanemiz, Türkiye'de bir belediye tarafından hizmete alınan ve tamamı kamu kaynaklarıyla hizmet veren en donanımlı ve kapsamlı hayvan hastanesi. Bu alanda ülkemize öncülük ediyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, İzmir Veteriner Hekimleri Odası'na teşekkür etti. Başkan Soyer, “Bugün sadece Belediye Başkanı olarak değil, insan, hayvansever olarak da buradayım. Kamuoyunda sokak hayvanlarının itlaf edilmesiyle ilgili algı operasyonunu üzüntüyle izliyorum. Bu tartışmalar devam ederken can dostlarımıza sahip çıktığımızı gösteren bir adalet hareketi başlatıyoruz. Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketimizin bir mihenk taşı olacak. Hastanemiz, Türkiye'de bir belediye tarafından hizmete alınan ve tamamı kamu kaynaklarıyla hizmet veren en donanımlı ve kapsamlı hayvan hastanesi. Bu alanda ülkemize öncülük ediyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 

Sokak hayvanlarının itlaf edilmesine karşı olduklarını söyleyen Tunç Soyer, “Bizler, bu ülke insanları, hayvan hakları konusunda Batı’dan ilerideyiz. Daha uygarız. Yaşam alanlarımızda can dostlarımızla yaşarız. Ekmeğimizi onlarla paylaşırız. Bu tesadüf değil, Anadolu insanının asırlardır süren tercihidir. Sokak hayvanlarını itlaf etmek bizim medeniyetimizde yok. Batı medeniyetinin tercihi. Teknolojide, sporda, ekonomide ve ticarette batı normlarından elbette ilham almalıyız, alırız da. Hayvanlara karşı adalet konusunda, onların bizim uygarlığımızdan ilham almasını bekleriz. Kimse medeni ülkeler bu işi çoktan bitirdi, uyutalım geçelim demesin. O ülkelerin gelecek kuşakları sadece sokak hayvanlarına değil tüm canlılara gösterdikleri duyarsızlık nedeniyle şimdiki kuşakları sorgulayacaktır. Ne uyuturuz, ne de uyuruz! Can dostlarımızın itlaf edilmesine asla müsaade etmeyiz” diye konuştu. 

İzmir'de hayvanlar için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Soyer, “Biz doğaya kuru merhamet değil, adalet borçluyuz. Bugün yaşanan ve vatandaşlarımızın sokak hayvanları tarafından zarar görmesine neden olan müessif olayların sorumlusu sokak hayvanları değil bu ülkeyi yönetenler. Sorunu halının altına süpüren hükümet ve bazı yerel yönetimler. İzmir’de öyle yapmıyoruz. İzmirlinin can güvenliğini korumak ve sorunun kökünü kazımak için beş yıldır zor olanı başarmak için çalışıyoruz. 2022 Nisan’da 38 milyon TL'lik yatırımla PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nü açtık. Can dostlarımız için barınak ve bakımevinden farklı yaşam alanı kurduk. 1500 hayvan konaklama kapasiteli tesiste sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini yürütüyoruz, Can dostlarımız için mama üretmeye başladık. Kısa bir süre önce açtığımız mama üretim tesisimizde ayda 18 bin kilogramlık köpek maması üreterek, dostlarımıza sağlıklı ve lezzetli mama dağıttık” dedi.

Acil müdahale için Kültürpark Küçük Hayvan Kliniği’ni son teknoloji ile donattıklarını belirten Başkan Soyer, “7-24 hizmet veriyoruz. Işıkkent Geçici Köpek Bakımevi’mizde misafir ettiğimiz binlerce köpeği 'Satın alma, sahiplen' sloganıyla yuvalarına kavuşturduk. Muhtarlarla temastayız. Agresiflik gösteren sokak hayvanı olduğuna dair bilgi aldığımızda, uzman ekiplerimiz teyakkuza geçiyor. Bu hayvanı uygun tesislerimizden birinde çağdaş koşullarda rehabilite ediyoruz. Bu ihbarları beklemeden İzmir'in 30 ilçesine ulaşmak için iki mobil klinik kurduk. 'Yollarda Buluruz Sizi' sloganıyla hizmet veren yapı, şehrin her yerinde can dostlarımıza ulaştı, bakım ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirdi” diye konuştu.

Başkan Tunç Soyer sözlerini şöyle bitirdi: “Hayvan hakları konusunda, ülkemize çağ atlatan bu örnek hizmetimiz İzmir'e çok yakıştı. Hayvanları seven, insanları da sever. Ben de diyorum insanı seven, can dostlarımızı da sever. Sevmek zorunda. Yoksa can yarım kalır. İnanıyorum ki can dostlarımız için hayata geçirdiğimiz çalışmalar, toplumumuzdaki vicdan tohumlarını yeniden yeşertecek.” 
 
Özkan: “Biz çok şanslıyız”
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, “Buranın adı sahipsiz hayvanlar. Başkanımızın çalışmalarıyla hayvanların sahiplendirildiğini görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Projelerde bize her zaman destek oldu. Biz de gereğini yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Yeni yapılacak projeyle ilgili de birlikte çalışıyoruz. Çevre ilçelerdeki ulaşılamayan noktalarda veteriner klinikleriyle ilgili, kazalı ya da acil durumlarda sokaktaki hayvanları sahipsiz bırakmamak adına yeni bir çalışmamız var. Meclisten geçtiğinde de sahipsiz olarak adlandırılan hayvanlara sahip çıktığımızı herkes görecek. İzmir her zaman örnek oldu, olmaya devam ediyor. Biz veteriner hekimler olarak çok şanslıyız. Buna sahip çıkan bir yerel yönetim ve başkanımız var. İnşallah bundan sonra da devam edecek” dedi.

Son teknoloji cihazlar, steril ortam ve muayene imkanlarıyla ülkeye örnek olacak Seyrek Sahipsiz Sokak Hayvan Hastanesi, yenilenebilir enerji kullanması nedeniyle “sıfır karbonlu hastane” olarak tanımlanıyor. Hastanenin tüm elektrik ihtiyacı, kurulan güneş enerji panellerinden sağlanıyor. Tesise yerleştirilen güneş enerjisi panelleri ile temiz enerji elde ediliyor. Ayrıca burada üretilen güneş enerjisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki ihtiyacın bir bölümünü karşılıyor.

600 metrekare kapalı alana sahip hastanede, 7 gün 24 saat sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonu yapılacak. Tam teşekküllü alet, ekipman ve cihazlara sahip hastane 24 saat operasyon yapabilecek. Biyokimya ve hemogram cihazı, binoküler mikroskop, santrifüj, distile su cihazı bulunan Tam Donanımlı Laboratuvarı ile tedavi süreçlerinde teşhise destek verilebilecek. Hastanede kedi ve köpeklere özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti sunulacak. Kapalı devre gaz anestezi cihazından tam otomatik operasyon masalarına kadar ihtiyaç duyulabilecek her şeyin bulunduğu Cerrahi Müdahale Ünitesi ile birçok komplike cerrahi operasyon yapılabilecek. Renkli doppler ultrason cihazı ve yoğun bakım ünitelerinin yer aldığı Dahili Vakalara Müdahale Ünitesi hızlı teşhis ve müdahale sağlayacak. Kavitron cihazlarının yer aldığı Diş Tedavi Ünitesi ile ağız sağlığı sağlanacak. Sterilizasyon Ünitesi ile de sterilizasyon üst düzeyde olacak. Tesis içinde sahipsiz hayvanların ikamet etmesine olanak sunan padoklar yanında Türkiye’nin en düzenli sahipli pet hayvanı gömü alanını bulunduruyor.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum