"Şehrin geleceğinin buradan geçtiğini biliyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu yatırımcı grubu ile bir araya geldi. Yatırımcı grubundan bu hikâyenin öncüsü olmalarını isteyen Başkan Soyer, “Biz bu işe gövdemizi koymaya devam edeceğiz. Şehrin geleceğinin buradan geçtiğini biliyoruz” dedi.

"Şehrin geleceğinin buradan geçtiğini biliyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu yatırımcı grubu ile bir araya geldi. Yatırımcı grubundan bu hikâyenin öncüsü olmalarını isteyen Başkan Soyer, “Biz bu işe gövdemizi koymaya devam edeceğiz. Şehrin geleceğinin buradan geçtiğini biliyoruz” dedi.

11 Haziran 2023 - 13:03

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu, İzmir’in çehresini değiştirirken, yatırımcılara da vergisiz yatırım imkanı sunuyor. Fondan elde edilecek kazançlar gelir vergisine tabi olmadığı gibi kurumlar vergisinden de istisna.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın en eski ve en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı Çarşısı'nın dünyada tanınırlığını artırmak için kaynak yaratma ve ölçeklendirme amacıyla kurulan İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu yatırımcı grubu ile bir araya geldi. UNESCO Dünya Mirası yolunda olan Kemeraltı ve çevresinin gelişmesi, geçmiş ile gelecek arasında daha sağlıklı bir köprü görevi üstlenmesi adına yürütülen çalışmalar, bu hamleyle yeni bir boyut kazanmış oldu.

“Bu mesele aynı zamanda bu şehrin ruhunu yaşatmakla ilgili”
Toplantıda konuşan ve Kemeraltı’nın bu şehrin geleceği için çok kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Kemeraltı bu şehrin geçmişi ile geleceği arasındaki adalettir. Bu şehrin kalbidir, ruhudur. Hem geçmişi hem de geleceğidir. Buraya Kuveyt'ten, Katar'dan yatırımcı gelse 'Kemeraltı'nı satın alıyorum' dese emin olun önünde yatar ve yaptırtmazdım. Ama bu hikaye başka bir şey. Burası sadece bir yatırım aracı değil aynı zamanda yatırım alanı. Binaların restorasyonu ile yenilenmesi ile ilgili para kazanmak ile ilgili bir mesele değil. Bu mesele aynı zamanda bu şehrin ruhunu yaşatmakla ilgili. Çünkü orada hayat devam ediyor. İnsanın ve esnafın da içinde olduğu bir restorasyondan bahsediyoruz” dedi.

“Dünyanın en büyük markalarından biri haline gelmeli”
Yapılacak çalışmaların şehrin kalkınması için, geleceği için kaldıraç vazifesi göreceğini anlatan Başkan Tunç Soyer, “Burası dünyanın en büyük ve en eski açık hava alışveriş merkezi. Dünyanın en büyük markalarından biri haline gelmeli. UNESCO şemsiyesi ile taçlandırıldığı zaman dünyanın en büyük markalarından biri haline gelmesi işten bile değil. Şehrin göbeğinde, şehrin ana omurgasını oluşturan bir noktada ve bir yatırım aracı aynı zamanda. Biz bunu yapmak için çaba sarf etmeye karar verdik. Bu yolculuğu büyük bir mutlulukla da sürdürüyoruz ama doğanın, hayatın bir akış ritmi var. Bazen bu ritim değişiyor. Re-Pie o ritmi değiştiren, hızlandıran lokomotif vazifesi görüyor bizim için. Erken kalkan yol alır. Bu zaten olacak” diye konuştu.

Yatırımcılardan destek istedi
Yatırımcı grubundan bu hikayenin öncüsü olmalarını isteyen Başkan Soyer, şunları söyledi: “Kemeraltı esnafı ile bu hikayenin içerisine gireceğiz. İzmirli buna sahip çıkacak ama ben her birinizin bu hikayenin öncüsü olması gerektiğini düşünüyorum. Biz bunu canlı tutacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu işe gövdemizi koymaya devam edeceğiz. Biz bu şehrin geleceğinin buradan geçtiğini biliyoruz. Sizler bu işin öncülüğünü üstlenirseniz hem arkadan gelecek olanlar için yol açmış olursunuz hem de erken kalktığımız için erken yol alırız. Bu hikaye zaten yürüyecek. İzmir'in en önemli gündemlerinden biridir Kemeraltı.”
Kültür Bakanlığı’na “Kemeraltı” çağrısı
Kemeraltı konusunda yürütülecek çalışmaların siyaset malzemesi yapılamayacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da çağrıda bulunarak, “Görevimize, yetkimize ne düşünüyorsa onu yerine getirmek isteriz. Ama gönül ister ki Kültür ve Turizm Bakanlığı bu işin ucundan tutsun. Eğer AK Partili milletvekilleri, bakanlar, genel olarak hükümet bu meselenin önemini idrak eder, el verirse biz bu işi sonuna kadar götürürüz. Ne kadar işin içinde olmak isterlerse o kadar kapı açarız. Herkesin kazanacağı, kaybedeni olmayan bir hikaye. Geleceğe taşınacak ve herkese bunun gururunu, keyfini, kazancını yaşamak nasip olacak. Kemeraltı’nı bir mücevher gibi ortaya çıkardığımız zaman, bu işin paydaşı olmanın gururu ve mutluluğunu da yaşayacağız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum