Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi iş birliği ile yakında hizmete alınacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni ziyaret etti

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi iş birliği ile yakında hizmete alınacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni ziyaret etti

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak
26 Mart 2024 - 14:48

Vadinin yeşili ve sosyal tesisleriyle ilçenin en büyük rekreasyon alanı olacağını söyleyen Başkan Soyer, “Bu Yaşam Vadisi’ni Narlıdere’ye kazandırmak için tıpkı Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi yaptık. Asla yorulmadık. Hak bildiğimiz yolda aşkla yürüdük. Kimseye boyun eğmedik. Kula minnet eylemedik” dedi. Narlıdereliler ise Başkan Soyer’e alkışlarla teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi ortaklığıyla geçtiğimiz yıl Yenikale Mahallesi’nde temeli atılan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nde sona gelindi. İzmir’in “Yeşil Şehir Eylem Planı” doğrultusunda 7 bin metrekarelik yeşil alana ek sosyal tesisleriyle yaklaşık 12 bin metrekarelik alana kurulan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, Narlıdere’nin en büyük sosyal donatı alanı olacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin kısa bir süre sonra hizmete alınacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni ziyaret etti. Başkan Soyer ve Engin’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Erman Uzun, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Soyer, “Sözümüzü tuttuk”

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin Narlıdere ilçesine ve İzmir’e çok yakıştığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, sözlerine Pir Sultan Abdal’ın “Yorulan yorulsun ben yorulmazam. Derviş makamından ben ayrılmazam. Dünya kadısından ben sorulmazam. Kalsın benim davam divana kalsın” dizeleriyle başladı. Vadinin temel atma töreninde söylediği “Burada sadece yaşamın yüzleri, ağaçlar, kuşlar ve çiçekler boy vermeyecek. Aynı zamanda yaşamı bir arada tutan öz, saygı, sevgi ve cesaret, Pir Sultan’ın deyişleriyle çoğalacak” sözünü hatırlatan Başkan Soyer, “Bugün sözümüzün hakikat olduğu gündür. Narlıdere’mize bu Yaşam Vadisi’ni kazandırmak için tıpkı Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi yaptık. Asla yorulmadık. Hak bildiğimiz yolda aşkla yürüdük. Kimseye boyun eğmedik. Kula minnet eylemedik. Ve bu güzel bahar gününde, haksızlığa karşı duruşun, adaletin timsali Pir Sultan Abdal’ın ismini taşıyan Yaşam Vadimizde bir kez daha bir araya geldik” diye konuştu.

“Derdimiz de, dermanımız da İzmir oldu”

Konuşmasında Pir Sultan Abdal’ın, “Dertsiz bülbül, gül dalına konar mı?” deyişini de hatırlatan Başkan Soyer, “Beş yıl boyunca bizim derdimiz de dermanımız da hayalimiz de umuduz da İzmir oldu. Maliyetler her geçen gün katlanarak artarken, ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşirken bunları hiçbir zaman mazeret göstermedik. Ya bir yol bulduk ya bir yol açtık. Bunu yaparken, şehrimizi rant peşinde koşan haramilere asla peşkeş çekmedik. Sorunları halının altına süpürmedik” ifadelerini kullandı.

“Narlıdere’nin en büyük rekreasyon alanı”

Proje ilişkin bilgi veren Başkan Soyer, “Bu Yaşam Vadisi, Narlıdere ilçemizin en büyük rekreasyon alanı. Yürüyüş ve bisiklet yolları, salonları, etkinlik alanları ve kafeteryalarıyla, her şeyiyle dört dörtlük bir rekreasyon alanı. Büyükşehir Belediyesi olarak projenin yaklaşık yüzde 75’ini üstlenerek 50 milyon liranın üzerinde bir destek verdik. Ve Narlıdere’nin merkezine ışıl ışıl parlayan bu Yaşam Vadisi’ni kazandırdık. Tüm bu çalışmalar için Ali Başkanımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Aşkla devam edeceğiz”

Bu güzel ülke için çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Başkan Soyer, “Hiç merak etmeyin mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu mücadele için makam mevki gerekmiyor. Bizde de o var çok şükür. Aşkla devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasinin tatlı güneşiyle taçlandıracağız. Bu yolda her zaman tek yürek olduğumuzu biliyorum. İyi ki varsınız! İyi ki omuz omuzayız. Ayağınıza taş değmesin. Hakkınızı helal edin” dedi. 

Başkan Soyer’e teşekkür

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise Narlıdere ilçesine katkılarından ötürü Başkan Soyer’e teşekkür etti. Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin yüzde 95’inin tamamlandığını aktaran Engin, “Burası sadece yeşil alan değil sosyal tesislerin de olduğu bir alan. Burada yer alan nikah salonunda yarın ilk nikahımızı kıyacağız. Birkaç aylık bir çalışmanın ardından vadimiz tamamlanmış olacak.  Hemşehrilerimiz burada güzel zaman geçirecek. Ben Tunç Başkanıma görev sürem boyunca vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Görevimiz bitiyor. Hakkınızı helal edin. Biz yine hep beraber olacağız. Partimize, ülkemize, demokrasimize sahip çıkacağız. Belki bir yere aday olmayacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için en önde olacağız” şeklinde konuştu. 

Narlıdereliler alkışlarla uğurladı

Konuşmaların ardından Başkan Engin, Başkan Soyer’e katkılarından dolayı plaket takdim etti. Başkan Soyer, Narlıderelilerle büyük ölçüde tamamlanan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni gezerek çalışmaları inceledi. Narlıdereli yurttaşlar, Başkan Soyer’i  alkışlarla uğurladı; hatıra fotoğrafı çektirdi.

Narlıdere Metrosu’yla tüm İzmir’in cazibe merkezi

İlçede çevre kalitesinin artırılmasına ve ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlayan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, 7 bin metrekare yeşil alan ve bisiklet yolu, 300 metrekare çok amaçlı salon, bin 300 metrekare sosyal alan, 8 adet yeme-içme alanı ve kafeterya, dernekler için özel ayrılan bölümler, bin metrekare açık etkinlik alanı ve 30 araçlık otoparka sahip. Narlıdere Metrosu’nun 100.Yıl Şehitlik ve Narlıdere İtfaiye duraklarının tam ortasında kalan Yaşam Vadisi, sadece ilçe için değil tüm İzmirliler için cazibe merkezi olacak. Yüzde 75'ini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yüzde 25'ini ise Narlıdere Belediyesi'nin üstlendiği proje 56 milyon 770 bin TL’lik yatırımla tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum