MÜSİAD Genel Kurulu gerçekleşti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 22. Genel Kurul Toplantısı İzmir Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleşti.

MÜSİAD Genel Kurulu gerçekleşti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 22. Genel Kurul Toplantısı İzmir Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleşti.

MÜSİAD Genel Kurulu gerçekleşti
26 Ocak 2019 - 21:12

Toplanıya AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Alpay Özalan ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

Yeni Başkan Bilal Saygılı
Divan başkanlığını AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün yaptığı MÜSİAD Olağan Genel Kurul’da mevcut başkan Ümit Ülkü, görevini Bilal Saygılı’ya devretti.

Yıllardır çeşitli kademelerinde görev aldığı MÜSİAD’ın “kardeşlik platformu” ve “bereket kapısı” olduğunu söyleyen Bilal Saygılı, “İzmir’deki üyelerimizin işlerinin daha da büyümesi, ihracatlarının yaygınlaştırılarak artırılması, üretici üyelerimizin savunma sanayiine teşvik edilmesine öncelik vereceğiz. Ayrıca bölgedeki şubelerimizle daha sıkı işbirliği yapılarak ticaret hacimlerimizin artırılması, üyelerimizi faiz belasından kurtaracak eğitimler verilmesi, Genç MÜSİAD’ın büyütülerek daha aktif hale getirilmesi, ilim adamlarımızdan, akademisyenlerimizden daha fazla faydalanılması gibi yepyeni projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 MÜSİAD camiası olarak birçok aşamadan geçtiklerini dile getiren Abdurrahman Kaan, “Tecrübelerimiz var, her türlü birikim bizde mevcut. 2008 krizini hatırlarsanız sayın Cumhurbaşkanımız 'teğet geçecek’ demişti ve teğet geçti. Ama 2018'de üç koldan, faiz, enflasyon ve döviz üzerinden geldi. Üçü de aynı ay içinde yapılamaya çalışıldı. Elhamdülillah iş dünyasının gayretli çalışmasıyla bu süreci atlattık. 2019 için de zor deniyor. Küresel manada farklı aktörlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Planlanan iktisadi sistemin Trump’ın gelmesiyle altüst olduğunu görüyoruz ve buna hazır hiçbir ülke yok. Sadece bizim ülkemiz için değil tüm dünya için geçerli ticaret savaşları. Biz 2019’u ‘ortaklık yılı’, 2020 yılını ‘markalaşma yılı’ ilan ettik” şeklinde konuştu.

İzmir'e bazı hedefler kazandırma noktasında önemli mesafeler katettiklerini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Binali Yıldırım bakan olduğunda onun önderliğinde bu şehre önemli kazanımlar sağladık. Ama bizim bir elimiz vardı. Sağ elimiz olan güçlü elimizle Konak, Sabuncubeli, Belkahve ve Bayraklı tünellerini hayata geçirdik. İzmir İstanbul Otoyolu, İzmir Ankara Hızlı Tren projesi belli bir noktaya geldi. Birileri 'hükümet gerekli desteği vermiyor' dese de gözle görünen aşikardır. Bu şehirde ekonomiye katkı sağlamak noktasında bir şeyler yapacaksak, İzmir'de yeni iş alanları oluşturacak ve sadece emeklilerin yaşamak istediği bir şehir olmaktan çıkaracaksak, bu şehir sağlık turizminin merkezi olacaksa bize belediyeciliği ispatlamış ve ekonomi bakanlığı döneminde ihracat rekorları kırmış bir el lazım. Bir elin nesi var iki elin sesi var." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her dönem sınavlardan geçtiğine vurgu yapan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "Yıkmayan her darbe insanı güçlendirir' diye bir laf var. Ekonomiyle ilgili test edildiğimiz dönemlerde çıkış yolumuz KOBİ'lerdi. Anadolu'dan çıkan yiğitler gibi KOBİ'ler her gelen dalgada esnek ve hızlı hareket eder. Zorlandığı şartlardan başka ortama geçer. Ekonomimizi hareketli hale getirdiler. Türkiye ekonomisi için KOBİ'ler önemlidir” dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum