Macera Park açıldı

Macera Park açıldı

Macera Park açıldı

Macera Park açıldı

Macera Park açıldı
13 Ekim 2018 - 14:34

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente kazandırdığı yeşil alan ve sosyal tesislere bir yenisini daha ekledi. Bornova Atatürk Mahallesi’nde kurulan, açık hava sporlarının yapılabileceği mekanlar ve dağcılık, kaya tırmanışı, zipline gibi aktivitelerin de bulunduğu Macera Park İzmir törenle açıldı. 30 dönüm alan üzerine yerleşen parkın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kıbrıs Dip Karpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ve çok sayıda İzmirli katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan tesisin kentin gençlerine faydalı olduğu ölçüde kendilerini başarılı sayacaklarını söyledi.

İçinde bulunulan yerel seçim sürecine ilişkin düşüncelerini de paylaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları ifade etti:

"Bir seçim sürecine giriyoruz. Birçok çalışmalar yapılıyor. Aday adayı arkadaşlar kendilerini tanıtıyor. Çeşitli söylemlerde bulunuyor, çalışmalarını sürdürüyor. Biz hepsini canı gönülden dinliyoruz. Ben de Pazartesi gününden itibaren bütün ilçelerimizi gezerek, beni 15 yıldır belediye başkanı yapan partime hizmet etmek için çalışacağım. Belediye başkanlığı meslek değildir. Hayatın bir döneminde önünüze bir imkan çıkar, bu görevi yaparsınız. Ben 10 sene yapmayı planlamıştım. 2014'deki şartlar gereği üç dönem yaptım. Şu anda yine CHP'nin, ama benim, ama başka bir arkadaşın adaylığında seçimi kazanmaması gibi bir tereddüt yoktur.”

Olgun Atilla: "Yapılanları çabuk unutuyoruz"

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise açılan tesisin önemine değinerek hayallerin gerçeğe dönüşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bornova'nın tarih boyunca birçok ilke imza attığını vurgulayan Atilla, Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde yapılan hizmetlere de değinerek, "Başkanımız Aziz Kocaoğlu döneminde kurulan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Bornovamızın nefes aldığı, insana, doğaya, çevreye, hayvana hangi duygularla bakıldığını gösteriyor. Bornova Stadımız bugün İzmir'in en önemli stadı haline geldi. Bornova Atatürk Spor Kompleksi Büyükşehirimizin destekleriyle tamamlandı. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin ulaşım anlamında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Atatürk Mahallesi 10 sene öncesine kadar her yağmurda sular altında kalıyordu. Biz yapılanlara çok çabuk alışıyor ve unutuyoruz. Ama yaşamımızın her alanında Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun çok büyük eserleri var" şeklinde konuştu.

Dağcılık eğitimi de olacak

Açık hava sporlarının yapılabileceği mekanlar ile dağcılık, kaya tırmanışı ve zipline gibi aktiviteleri barındıran Macera Park İzmir'de,  engelli, yaşlı ve çocuklara yönelik düzenlemeler ile 4 bin m² piknik alanı, seyir terasları, seyir kulesi, gölet ve süs havuzları da bulunuyor.

Alanın topografik yapısının kayalık olması nedeniyle, parkta projelendirilen spor aktivitelerinin başında dağcılık sporu yer alıyor. Bu konsept dahilinde zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat üzerinde kayma aktivitesi), doğal kaya tırmanışına olanak sağlayan özel bir bölüm ve uluslararası standartlarda yapay bir tırmanma duvarı bulunuyor. Tırmanış üzerine lisanlı eğitimciler tarafından eğitimlerin de verileceği tesis, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZULAŞ A.Ş tarafından işletilecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum