Kayhan ortak akıl vurgusu yaptı

Kayhan ortak akıl vurgusu yaptı

Kayhan ortak akıl vurgusu yaptı
18 Aralık 2018 - 17:20

CHP’den Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Ceyhan Kayhan, bir internet sitesinde canlı yayına konuk oldu. İlk defa yerel seçimler için görev talep ettiğini söyleyen Kayhan, ilçede tespit ettiği sorunları anlattı, projeler için ‘ortak akıl’ vurgusu yaptı. Kayhan, “Popülist bir belediye başkanı olmayacağım. CHP’nin belediye başkanları direnecek, teslim olmayacak, mücadele edecek, kentine önderlik yapacak insanlar olacak. Ben de öyle bir başkan olmak istiyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Ceyhan Kayhan, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.
HEDEFİM BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTI
Konak Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdiği süreci anlatan Kayhan, “CHP ilçe gençlik kolları başkanlığı, il gençlik kolları başkanlığı yaptım. Bu partide benim kadar bayrak asan kimse yoktur diyebilirim. Siyasette ilkeli duruşu çok önemsedik. Partinin soldan yana olması için çok mücadele ettim. Orada edindiğim deneyim, siyasette edindiğin deneyimler, belediyenin birçok kademesinde çalıştım. Hedefim yerel yönetimlerde siyaset yapmaktı. 20 yılık siyaset hayatım boyunca ilk defa bir yere aday oluyorum. Her yere aday olmayı çok doğru bulmuyorum. İnsanların hedefleri olmalı hedefleri üzerinden siyaset yapmalı… Benim hedefim de belediye başkanı olmaktı. Konak merkez bir ilçe, İzmir’in, siyasetin merkezi bende siyasetin merkezinde biri olarak İzmir’in merkez ilçesi Konak’a aday adayı oldum” dedi.
HER YERE ADAY OLMAMAYI ÖĞRETTİLER
“Biz CHP’nin mutfağından yetiştik. CHP’nin kendi içinde etik değerleri var. Bize her yere aday olmamayı öğrettiler” diyen Kayhan, siyasette iyi zamanlama yapmak gerektiğini söyledi. Kayhan, “Siyaset, geleceği görme sanatıdır. Bu zamanın, bu dönemin geldiğini düşünüyorum. Hem siyaseten tecrübem, bilgim var. Bugün de geldim Konak Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum” dedi.
Kayhan, Konak’taki önemli sorunları ise şöyle anlattı; “Kentleşme ile ilgili ciddi sorunlar var. Gürçeşme’deki imar planları, planlar o bölgeyi kaldırmıyor. Bir an önce bu kentleşme sorununun çözülmesi lazım. Gecekondulaşmanın çok yoğun olduğu yerler var, buralarda parklar, sosyal donatı alanları az... Bunları iyi planlamayla çözersiniz. Eşrefpaşa, Çimentepe, Zafertepe oralarda da acilen imar planlarının değişmesi lazım. Ben belediye başkanı olursam ilk 5 yıl içerisinde bu planlamaları yapmayı düşünüyorum. Bir şehri yapılaşmış bir şehre dönüştürmek kolay değil. Bunu yaparken oldubittiye de getirmeyeceğim. Halkımızla, STK’larla, muhtarlarımızla bir araya gelerek o planları öyle yapacağız. Halkın katılımı olmayan planlarla başarıya ulaşamazsınız. Göztepe, Güzelyalı civarında otopark sorunu var. Onun çalışmasını yapacağız. Kemeraltı tarihi çarşı özelliğini kaybetmek üzere, oradaki esnaf çok dertli… Bence sadece çarşıdan ibaret olmamalı, oranını tarihi de var. Kemeraltı bir bütün olarak değerlendirilmeli. Kemerlatı’ndan usta sanatçılar, zanaatkarlar gitmeye başladı, katılım yoğunluğu düştü. Oradaki tescillere sahip çıkarak, büyükşehir belediyemizle birlikte planlama yaparak bu sorunu çözmek istiyorum. Alsancak, bir eğlence merkezi... Orada da sokaklarda yeni düzenlemeler yapılması, yayalaşma yapılması gerekiyor. Alsancak özelinde gençlerin gelip performanslarını sergileyebileceği bir açık sahne düşünüyorum. Basmane tarihi özelliğini kaybetmeye başladı. Göreve geldiğimizde Basmane’yi ayrı bir şekilde ele alacağız. Yeni bir çalışma ekibi oluşturacağız. Basmane’nin yeniden Konak’a kazandırılmasını istiyorum. O bölgeye son süreçte gelen çok fazla dış göç var. Oradaki insanların da daha iyi yaşaması için ne yapılabilir diye çalışacağız.”
REFERANDUMDAKİ OYUN ALTINA DÜŞMEMELİYİZ
CHP’li Kayhan, Mart 2019’daki oy hedefiyle ilgili “Referandumda aldığımız oy oranı hedefimiz olmalı. Partimiz bu bölgede en az yüzde 60 oy almalı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum