Kanser merkezi açıldı!

Kent Sağlık Grubu, Amerika’nın önde gelen kanser merkezlerinden Houston Methodist Hospital (HMH) işbirliğiyle Türkiye’ye bölgenin en kapsamlı kanser merkezi açıldı. Merkezde kişiye özel tedaviler verilecek.

Kanser merkezi açıldı!

Kent Sağlık Grubu, Amerika’nın önde gelen kanser merkezlerinden Houston Methodist Hospital (HMH) işbirliğiyle Türkiye’ye bölgenin en kapsamlı kanser merkezi açıldı. Merkezde kişiye özel tedaviler verilecek.

Kanser merkezi açıldı!
01 Mayıs 2019 - 14:28

Çiğli'de Kent Hastanesi bitişiğinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip, 350 milyon liraya mal olan Kent Onkoloji Merkezi'nin resmi açılışı HMH yönetici ve hekimlerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla gerçekleşti. Kent Onkoloji Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Rüçhan Uslu, HMH Global İş Geliştirme Başkan Yardımcısı José F. Núñez ve HMH Radyasyon Onkolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Brian Butler'in katıldığı toplantıda Kent Sağlık Grubu CEO'su Dr. Yıldırım, merkez ve afiliasyon hakkında bilgi verdi. Grubun CEO'su Dr. Ruşen Yıldırım, Kent Onkoloji Merkezi'nde tanı ve tedavide yol haritalarının tümör konseylerince belirlendiği, kişiye özel tedavilerin yanında her türlü destek uygulamalarının tek çatı altında sunulduğu kapsamlı bir modeli hayata geçirdiklerini ifade etti. Yıldırım, HMH ile bir sağlık hattı kurarak kanser tedavisinde odağında hastanın olduğu bir model sunduklarını anlattı. Bugün Türkiye'de 400 binin üzerinde tanısı konulmuş kanser hastası bulunduğunu belirten Yıldırım, “Kanser ciddi ve tehlikeli bir hastalık. Çevresel faktörler nedeniyle hasta sayısı her geçen gün artıyor. Yaşam süresi uzayınca bu hastalığa maruz kalma ihtimali artıyor. Çözüm için medikal teknolojiler ilerledi. Bilişim teknolojileri de elimizdeki bilgileri çok iyi bir şekilde işlememize yarıyor. Kanser, tanısı erken konulan ve tedavi edilen bir hastalık oldu. Ama maliyetli bir iş ve pahalı yatırımlar gerekiyor. Kent Onkoloji Merkezi'ni kurduğumuzda dünya standartlarında bir model oluşturmak istedik. Tedavi süreçlerinde hastayı merkeze oturttuk. Şablon tedaviler yerine tümör konseylerini aktive ettik” diye konuştu.
Hastaların 7- 24 erişiminde olan ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri temas noktaları olduğunu söyleyen Dr. Yıldırım, ”Klasik tıp tedavilerinin yanı sıra beslenmeleri için diyetisyenleri olacak. Psikologlar onlarla yakından ilgilenecek. Yoga, nefes tedavisi ve akupunktur ile desteklenen bir program sunuldu. Türkiye'deki sayılı merkezlerden biri olmak için yola çıktık. HMH yöneticileri ile 5 yıllık bir işbirliği anlaşması imzaladık. Gerek medikal gerek kurumsal tecrübelerinden faydalanacağız. Eğitim çalışmalarını arttıracak ve tedavide kalite boyutunu yukarı çıkaracağız. Ayda iki defa vaka tartışması yapacağız. Hastalarımız meslektaşlarımızdan alternatif görüş alabilecek. Hem tıbbi hem ticari anlamda uzun ve geniş tabanlı bir işbirliği yaptık” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum