İZTAŞIT Bergama için süreç tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelerin toplu ulaşıma entegre edilmesi amacıyla başlattığı “İZTAŞIT” uygulamasında 6. durak Bergama için eğitim süreci ve hazırlıklar tamamlandı. İZTAŞIT modeli, 1 Ocak’ta 4 hatta 16 araca ulaşacak

İZTAŞIT Bergama için süreç tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelerin toplu ulaşıma entegre edilmesi amacıyla başlattığı “İZTAŞIT” uygulamasında 6. durak Bergama için eğitim süreci ve hazırlıklar tamamlandı. İZTAŞIT modeli, 1 Ocak’ta 4 hatta 16 araca ulaşacak

İZTAŞIT Bergama için süreç tamam
25 Aralık 2023 - 16:06

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, güvenli, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak için Seferihisar, Kiraz, Menemen, Yeni Foça ve Ödemiş Kaymakçı’da başlattığı İZTAŞIT projesinin 6’ıncı durağı Bergama olacak. İZTAŞIT Bergama’nın lansmanı salı günü saat 10.00’da Bergama’da Başkan Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapılacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi arasında imzalanan sözleşme sonrası İZTAŞIT Bergama’da hizmet verecek araçlar ESHOT standartlarına uygun hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak günü sefere çıkacak İZTAŞIT Bergama şoförlerini Fuar İzmir’de eğitim sürecinden geçirdi. Eğitimlerde şoförlerin İZTAŞIT uygulamasına geçişteki uyumu, İzmirim Kart ve validatör sistemi, kurumsallık üzerine eğitimler verildi.
 
16 araçla hizmet verecek
Sözleşme sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, “Başkanımız Tunç Soyer’in hayata geçirip büyüttüğü İZTAŞIT projesinin 6. durağı Bergama. ESHOT Genel Müdürlüğü’müzle birlikte daha güvenli, konforlu hale getirerek toplam 14 midibüs, 2 yedek araç olmak üzere 16 araçla toplu ulaşım sağlayacağız. İZTAŞIT ile hangi otobüs, nereden, hangi saatte geçiyor bilinecek. 60 yaş üstü, öğrenci, öğretmen indirimli, engelli ve gazi, şehit yakınları ücretsiz yararlanabilecekler” ifadelerini kullandı.
 
Uygulama sayesinde kent içindeki trafik yoğunluğu azalacak. Duraklardan araçların ne zaman geçeceği bilgisi önceden paylaşılacak. Yolcular sadece duraklardan alınacağı için düzensizlikler ortadan kalkacak. İZTAŞIT uygulaması, yolculara sağladığı konforun yanı sıra yarattığı kolaylık ve sistemle şoför esnafının da yüzünü güldürüyor. ESHOT denetiminde ve modern araçlarla hizmet verecek Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi şoförlerinden Erbil Baltacıoğlu, “İZTAŞIT birçok şeyi değiştiriyor. Son model arabalarla çalışıyoruz. Kartlı sisteme geçildi. Daha ekonomik ulaşım sağlanacak. Bundan daha iyisi olmaz. Her şeyde yardımcı oldular. Kilometre karşılığı ücret alacağız, bizim için iyi bir sistem. Diğer ilçelerde vardı. Bize de referans oldular. İZTAŞIT’ın Bergama’da olması hem Bergamalılar için hem bizim için bir lütuftur” dedi. 
 
Şoför Mustafa Keskin, “Bergama şehir hatlarında çalışıyordum, İZTAŞIT’a geçtik, sağ olsun Tunç Başkan’ımız. Yolcu açısından daha iyi olacak. Para olayı kalkıyor, kartlar var. Bedava, indirimli binişler var. Herkes faydalanacak. Şoförün para derdi kalmıyor. Bize daha çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yolcularımız çoğalacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Bergama’da hizmet vermekte olan bireysel taşımacıların İZTAŞIT ile toplu ulaşıma entegrasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ESHOT Genel Müdürlüğü, Bergama Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası, S.S Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile ortak çalışma yürütüldü.  Bergama İZTAŞIT otobüsleri “Öğretmenevi – Otogar, Tepeköy – Otogar, Yıldızevler – Otogar, Devlet Hastanesi – Dikili Sultan” hatlarıyla hizmet verecek.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum