İzmirliler 10 Kasım İçin Cumhuriyet Meydanı'nda Toplandı

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83.yıldönümü kapsamında 10 Kasım için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreninde bir araya geldi.

İzmirliler 10 Kasım İçin Cumhuriyet Meydanı'nda Toplandı

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83.yıldönümü kapsamında 10 Kasım için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreninde bir araya geldi.

İzmirliler 10 Kasım İçin Cumhuriyet Meydanı'nda Toplandı
10 Kasım 2021 - 17:23

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü'nde Cumhuriyet Meydanı’nda bir program gerçekleştirdi. Program kapsamında Atatürk’ün büstüne çelenk koyularak 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. Törene Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Başkan Yardımcıları, İl Disiplin Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkan ve yönetimleri, meclis üyeleri ile partililer katıldı. 

“140 YIL ÖNCE BİR MUCİZE DOĞDU” 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugünden tam 140 yıl önce, 1881 yılında, Selânik'te, Kocakasım Mahallesinde bir mucize dünyaya geldi. O mucize, can çekişmeye başlamış bir ulusun yok olmasını, vatan topraklarının parçalanmasını ve Türklüğün tarih sayfasından silinmesini engelleyecek; bir milletin kaderini yeniden yazarak dünya tarihinin akışını değiştirecek bir askeri ve diplomasi dehasıydı. Tüm dünyanın gıpta ettiği bu lider,  kendi kaderini ulusunun kaderiyle birleştiren, 57 yıllık kısa ömrüne onlarca muharebe, onlarca devrim sığdırarak ulusunun atası olmuş ve milletince Atatürk olarak anılmaya başlamıştır” dedi.  
 
YÜCEL: “SİZCE DE MUCİZE DEĞİL Mİ?” 
Atatürk’ün savaş zaferlerini de anlatan Yücel, “Çanakkale’de “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyen ve sonrasında Anafartalar kahramanı olarak anılan bir komutan; Sakarya’da “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, bu satıh bütün vatandır” diyen ve birliklerinin önünde yürüyen ve çarpışan bir komutan; Dumlupınar’da “Ordular İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutuyla düşman askerini İzmir’e kadar süren ve İzmir’de noktayı koyan bir Başkomutan. Sizce de mucize değil mi? Savaşlardan ve yokluktan bitap düşmüş bir halktan, emperyalizme karşı dünya tarihinde ilk kez direnen ve muvaffak olan bir millet yaratan, ardından Cumhuriyeti kuran, saltanatı ve hilafeti kaldıran, laik, demokratik, yüzü batıya dönük, hızla gelişen bir devlet kuran bir lider, ileri görüşlü bir devlet adamı” diye konuştu.  
 
“O HATIRAYA SAYGISIZLIK EDENLERE HADDİNİ BİLDİRECEK OLAN, CUMHURİYET NESLİYİZ” 
Yücel, “Okuyan, araştıran, doğru adımı atmak için mutlaka doğru zamanı bekleyen, örgütçü, zeki, cesur, kararlı, büyük bir devrimci. Ve fakat asla muhteris değil, asla hayalperest değil, ne zaman duracağını bilen bir lider.  Ne dünde, ne bugünde, ne de yarınlarda başka keramet aramaya, üst akıllara biat etmeye, saltanata heveslenmeye hacet yoktur. Bu yanlışlara düşenlerin halini, tıpkı bugün iktidar olanlarda gördüğümüz gibi, geçmişte de gördük. Bu heveslerin sonucu, yokluk, karanlık, adaletsizlik ve itibarsızlıktır. Ulu önderimiz ve kurtarıcımız Atatürk’ün, bizlere gösterdiği yol, medeniyet yoludur. Bizler onun koyduğu hedeflere yürüyen, onun manevi hatırasına sonsuza kadar sahip çıkacak, o hatıraya saygısızlık edenlere haddini bildirecek olan, cumhuriyet nesliyiz” ifadelerini kullandı.  

“CUMHURİYET REJİMİNE VE DEMOKRASİYE ALERJİSİ OLAN…” 
Başkan Deniz Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Cumhuriyet rejimine ve demokrasiye alerjisi olan, saltanat ve hilafet düşkünü bir takım kirli zihinler Mustafa Kemal Atatürk döneminde olduğu gibi bugün de varlar. İşte biz; Cumhuriyetin yılmaz savunucuları ve koruyucuları olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yolundan yürüyerek bize emanet edilen vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilim ve fennin ışığıyla aydınlatarak gelecek nesillere taşıyacağız. İlk Cumhurbaşkanımız, İlk Genel Başkanımız, ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir övgü ve iltifata ihtiyacı yoktur ve olamaz. Onun bizden tek beklediği, eserlerine, devrimlerine ve fikirlerine sahip çıkarak devletimizi dünya milletleri içerisinde saygın ve itibarlı bir konuma getirmemizdir.” 
 
“TIPKI BUGÜN YAPTIĞIMIZ GİBİ, KARŞIMIZA ÇIKANLARLA KORKMADAN MÜCADELE ETTİĞİMİZDE, ONU ANMIŞ, ANLAMIŞ VE YAŞATMIŞ OLACAĞIZ” 
Yücel şöyle devam etti; “Onun bizden tek isteği; Savaş meydanlarında ve diplomatik zaferlerle kazanılan bağımsızlığımızı, insan onuruna yaraşan bir şekilde, çalışarak, üreterek, ekonomik ve siyasal alanda da sürdürmemizdir. Kendi sözleriyle ifade etmek gerekirse; “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdur."   Onun bizden isteği Türk milletine layık olduğu refahı, üreterek, çalışarak kazandırmamızdır. Ve yine onun sözleriyle ifade etmek isterim ki; “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır”. Evet, onun bizden beklentisi medeniyetten ayrılmadan ilerlememizdir. İşte tüm bunları gerçekleştirdiğimizde, bu yolda emek verdiğimizde ve tıpkı bugün yaptığımız gibi, karşımıza çıkanlarla korkmadan mücadele ettiğimizde, onu anmış, anlamış ve yaşatmış olacağız.” 
 
EY BÜYÜK ATATÜRK, SANA SÖZ! 
“Devrimlerin ve cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır.  Ektiğimiz tarlayla, ürettiğimiz fabrikayla, okuduğumuz okullarla, Türkiye’ye yeniden kazandıracağımız saygınlıkla ve kuracağımız Milletin İktidarıyla seni anmaya devam edeceğiz. Kıymetli İzmirliler, Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Bu ülkede yetişen her tohumda, okula giden her yavrumuzda, bacası tüten her fabrikada, Atatürk’tür anılan. Kurtarıcımız ve kurucumuzu daha çok anmak için yapmamız gereken şeyse, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, milletimizle omuz omuza yürümektir. Aydınlık geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, Onun sesi kulağımızdan, sevgisi kalbimizden asla eksilmeyecek, gözümüz hedeflerinden hiç ayrılmayacaktır. Naçiz bedeni toprak olsa da, fikirleri, yolu, felsefesi ve kurduğu ülkesi ilelebet payidar kalacak olan, Eşsiz liderimizi ve ülkemizin mucizesi Atamızı, bedenen aramızdan ayrılışının 83. Yılında minnetle, özlemle ve saygıyla anıyor, Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.” 
 
 
“ÜLKENİN TÜM İNSANLARININ HAYAL ETTİĞİ TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ” 
Cumhuriyet’in 100..yılına sadece 2 yıl kaldığına dikkat çeken Soyer, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iki yıl kaldı. Hiç şüphesiz, Ata’mızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın en önemli yolu, Cumhuriyetimizi demokrasi, özgürlükler ve adaletle taçlandırmaktır. Biliyorum ki bu ülkenin tüm insanlarının hayal ettiği Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu değişimi, Ata’mızın mirasından hareketle köy ve şehirlerimizdeki tüm vatandaşlarımızla, kadınlarla ve gençlerle gerçekleştireceğiz.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini çok daha iyi anladığımız şu günlerde, atamızın bıraktığı uygarlık mirası yolumuza ışık tutuyor.Onu, her yıl daha da artan bir özlemle, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum