‘’İzmir CHP’nin amiral gemisi’’

Devrim Şehidi Kubilay ve arkadaşlarını anma töreni için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylar konusunda, ‘’Değerlendirmeler sürüyor. Aynı ölçekteki büyükşehirlerle birlikte İzmir de ilçe belediyeler de açıklanacak. İlave bir mevzu yok. Ama bir gerçek var. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisi, sancak gemisi. İzmir'in seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli” dedi

‘’İzmir CHP’nin amiral gemisi’’

Devrim Şehidi Kubilay ve arkadaşlarını anma töreni için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylar konusunda, ‘’Değerlendirmeler sürüyor. Aynı ölçekteki büyükşehirlerle birlikte İzmir de ilçe belediyeler de açıklanacak. İlave bir mevzu yok. Ama bir gerçek var. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisi, sancak gemisi. İzmir'in seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli” dedi

‘’İzmir CHP’nin amiral gemisi’’
23 Aralık 2023 - 16:16

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kubilay ve silah arkadaşlarının şehit edilişinin 93.  yılı anma programı için İzmir’e geldi. Cuma akşamı havayolu ile İzmir’e gelen Özel, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki karşılamanın ardından memleketi Manisa’ya geçti. Özel'i, belediye başkanları ve partililer karşıladı. Özel, sabah saatlerinde İzmir'e geri dönerek programdaki yerini aldı.
 
İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yer aldı. Açıklamalarda bulunan Özel, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili de dikkat çekici mesajlar paylaştı.
 
Yerel seçimlerde İzmir adayının belirlenmesi ile ilgili sürecin sürdüğünü anlatan Özel, “herkes adayları merak ediyor. O iş kendi mecrasında ilerliyor. İzmir'e özel olumsuzluk yok. Değerlendirmeler devam ediyor, aynı ölçekteki büyükşehirlerle birlikte İzmir'in büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları açıklanacak. İlave bir mevzu yok. Ama bir gerçek var. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisi, sancak gemisi. O yüzden İzmir'deki seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli” dedi.
 
AK Parti’nin İzmir’deki kampanya sürecinde manipülasyon yapma hazırlığında olduğunu söyleyen Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir üzerinde fevkalade manipüle eden, sürekli gerçekleri çarpıtan, karalamalarla, kampanya düzenlemeye çalışmasını da yorumlamak gerekiyor. Kendi güçleriyle bir şey yapamayacaklarını anladıkları için en iyi bildikleri işi yapmaya, kandırarak ve çirkinleşerek siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ama İzmir'de karşılarındaki muhataplar, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, İzmir'e yakışır siyasetçiler olarak ve İzmir'e yakışır bir siyasi dille ve İzmir'e yakışır bir olgunluk ve centilmenlikle bu kampanyayı yürütmeye devam edecekler. Buradaki yerel seçimi bir genel seçim havasına sokup genel seçimlerde olduğu gibi birtakım yalanlara, dolanlara, kararlamalara, gerginliklere sığınarak seçimi kazanmaya çalışmaları kendi etkisizliklerini, kendi yetkisizliklerini, kendilerindeki özgüven yoksunluğunu gösteriyor. O yüzden biz İzmir'e yakışır bir kampanya yürüttüğümüzden, güler yüzlü bir kampanya yürüteceğimizden herkes emin olsun. Bugüne kadar İzmir'de muvaffak olamayanların çirkinleşerek muvaffak olacaklarını sanıyorlarsa bunda aldanıyorlar. En iyi cevabı bir kez daha İzmirlilerden alırlar” diye konuştu.
 
İzmir’i ikinci memleketi olarak gördüğünü söyleyen Özel, “Ben ortaokul, lise, üniversitede ve hatta askerlikte, İzmir'de bulunmuş birisi olarak Manisa’dan sonra burası benim ikinci memleketim. Kampanya sürecinde de İzmir'de hem genel başkan hem de burada yetişmiş İzmir'in bir evladı sıfatıyla beni burada çokça göreceksiniz ve İzmir'de en iyi sonucu hep birlikte alacağız” dedi.
Özel şunları söyledi: “93. yıl dönümünde anma törenlerine katılmak için Menemen'deydik. Ve bugün Genel Başkan seçildikten sonra İzmir'deki ilk resmi programımızdı. Burası benim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak makam odam… Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarının 83 tane makam odası var. Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli yerlerdeki makam odaları hep bahsedilir. Bizim makam odalarımız 81 ilde var. Bir tane mecliste var. Bir tane de genel merkezde var. İl başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarına illerinde vekalet ediyorlar. Ve bizim oturduğumuz Atatürk emanetini burada temsil ediyorlar. Burası bizim baba evimiz”
 
Kubilay ve arkadaşları için yürüdüler
Menemen’de 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için tören ve yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de anma törenlerinde yerini aldı.
 
Yıldıztepe'deki Kubilay Şehitliği'ndeki törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile Kubilay ailesi, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
 
Anıta çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Topçu Üsteğmen İbrahim Çilci, devrim şehidi Kubilay'ın cumhuriyeti ve değerlerini korumak için boynunu verdiğini, boyun eğmediğini belirterek, şöyle dedi: "Kahraman şehidimiz Kubilay artık bizim için birçok değerin simgesi, değerler bütünüdür. Kubilay olmak vatanseverliktir, Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermemektir. Kubilay olmak cumhuriyet için gerekirse başını vermek ama asla boyun eğmemek, eğilmemektir. Kubilay olmak karanlıklar yerine aydınlığı seçmektir. Kubilay olmak dinin ve dini duyguların sömürülmesi değil dini duyguların özgürce yaşanması, yaşatılmasıdır."
 
Konuşmanın ardından Menemen Kaymakamı Yılmaz, anıt özel defterini imzaladı. Tören, şehit kabirlerine karanfil bırakılması ve dua edilmesiyle sona erdi.
 
CHP Genel Başkanı Özel, Cumhuriyet şehitlerini anmak üzere Menemen'de olduklarını belirterek, dün de 6 askerin şehit olduğu haberini aldıklarını ifade etti. Özel, şöyle konuştu: "Çok ağır duygular içindeyiz. Çünkü dün geç saatlerde de 6 kahraman askerimizin şehit edildiği haberini aldık. Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar bu bayrak dalgalansın diye, bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği sürsün diye kendi hayatlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, teröre karşı da Cumhuriyet düşmanlarına karşı da bu vatanı ve bu bayrağı savunmaya devam edeceğiz."
 
Resmi törenin ardından sabah erken saatlerde Menemen Şehir Stadı önünde çok sayıda vatandaş Yıldıztepe Şehitliğine yürüyüşe geçti.
 
Yürüyüşe Genel Başkan Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
 
CHP Lideri, programın ardından ise kentten ayrıldı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum