“Harami düzeninin karşısında durmaya devam edeceğim”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu anlamlı günde bir kez daha söz veriyorum... Özgür gazetecilik için canla, başla çalışmaya ve sizlerle birlikte bu harami düzeninin karşısında durmaya devam edeceğim” diye konuştu

“Harami düzeninin karşısında durmaya devam edeceğim”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu anlamlı günde bir kez daha söz veriyorum... Özgür gazetecilik için canla, başla çalışmaya ve sizlerle birlikte bu harami düzeninin karşısında durmaya devam edeceğim” diye konuştu

 “Harami düzeninin karşısında durmaya devam edeceğim”
10 Ocak 2024 - 10:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 24.’sünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapılan törene Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Barış Selçuk’un ailesi, jüri ve gazeteciler katıldı.
 
Türkiye’nin basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 165. sırada olduğunu vurgulayan Başkan Tunç Soyer, “Dibe vurmuş haldeyiz. Tarafsız, nitelikli, ilkeli habercilik anlayışıyla çalışan basın emekçilerimizi susturmak istiyorlar. Yazık ki basın ve ifade özgürlüğümüz her geçen gün daha da kısıtlanıyor. Buna karşı çıkan gazetecilerimiz hiçbir kanuni dayanağı olmaksızın göz altına alınıyor, şiddet görüyor, mahkum ediliyor. Ülkemizde Ocak 2023’te 43 gazeteci tutukluydu. Temmuz 2023 itibariyle ise parmaklıklar ardındaki gazeteci sayısı 56'ya yükseldi. Tek kelimeyle facia” dedi.
 
Konuşmasında Dezenformasyon Yasası’na değinen Başkan Soyer, “Sosyal medyayı da kontrol altına almanın derdindeler. Harami düzenin derdini biliyoruz. Ülkenin vicdanı ve 85 milyon vatandaşın sesi gazetecilerden, gerçek adaletin tecelli etmesinden korkuyorlar. Yarattıkları korku imparatorluğunun başlarına çökmesinden korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Dürüst basın emekçileri sayesinde, adalet er ya da geç ortaya çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına, bir avuç zümrenin çıkarları için kalemini satanlar değil, demokrasi aşığı gerçek gazeteciler imza atacak. Sizler imza atacaksınız! Sırf bir kere daha seçilmek için bu ülkeden adaleti tasfiye eden iktidar ve ona hizmet eden basın yayın organları bilmeli ki gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Ve bizler, hep birlikte, basın özgürlüğümüzü tek bir adamın iki dudağından kurtaracağız” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı olarak 5 yıldır yerel basın kuruluşları ve ifade özgürlüğünün güçlenmesine büyük önem verdiğini hatırlatan Başkan Soyer, “Her zaman yanınızda oldum. Bu anlamlı günde bir kez daha söz veriyorum. Özgür gazetecilik için canla, başla çalışmaya ve sizlerle birlikte bu harami düzenin karşısında durmaya devam edeceğim. Özgür basın, yönetenlerin en önemli pusulasıdır. Bir yerel yönetici olarak sizleri en doğru pusulam olarak görüyorum” dedi.
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Bu yarışma umutlarımızı yeşertiyor, İzmir’e çok yakışıyor. Hasan Tahsin’in mirasını, Atatürk’ün ışığını taşıyan İzmir basını sonuna kadar inatla gerçekleri yazmaya devam edecek” dedi.
 
Barış Selçuk’un ağabeyi Dr. Savaş Selçuk, “Sabaha karşı gazetecilerin evlerinden alınmadığı, adliyede savcılık kapısında beklemediği, demir parmaklık arkasında olmadığı ülkenin özlemi ve umudunu taşıyoruz” diye konuştu.  
 
24. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’nde “Ulusal Haber” dalı 1.’si halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar’a ödülünü Başkan Tunç Soyer verdi. Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü ise Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı aldı. Arı, ödülünü Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın elinden aldı.
 
“İzmir Kent Haberi” dalında 1. olan Ceren Atmaca Özden ve Sinan Yeniçeri'ye ödülünü Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu verirken, Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü dokuzeylül.com internet sitesindeki haberi ile kazanan Mert Yasin Alpdündar ödülünü İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç’tan aldı.
 
“İzmir Kent TV Haberi” dalında 1. ödülü alan Habertürk Televizyonu'ndan Gülçin Hacıevliyagil Ayçe ile Mustafa Kemal Kiruk'a ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi verdi. Hande Mumcu Özendirme Ödülü Demirören Haber Ajansı'ndan Nevra Uçkaç ile Tekin Gürbulak'ın oldu. Uçkaç ile Gürbulak ödülünü Barış Selçuk’un ağabeyi Dr. Savaş Selçuk’tan aldı.  
 
“Haber Fotoğrafı” dalında 1. kazanan Demirören Haber Ajansı muhabiri Ergin Karataş’a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu takdim etti. Hande Mumcu Özendirme Ödülü ise Ömer Evren Atalay’ın oldu.   
 
24.Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması’nın Seçici Kurulu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Nil Kahramanoğlu, Hürriyet Gazetesi Ege Bölgesi Temsilcisi Deniz Sipahi, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Temsilcisi Şükrü Akın, NTV İzmir Temsilcisi Merih Ak, gazeteci–yazar Faruk Bildirici, Deniz Zeyrek, Çiğdem Toker ve gazeteci Erdal İzgi’den oluştu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum