Esnaf teşkilatından Mutlu’ya tam destek

Pazar günü yapılacak İESOB Olağanüstü Genel Kurulu öncesi bir araya gelen İzmirli oda başkanları, Zekeriya Mutlu’ya tam destek verdi

Esnaf teşkilatından Mutlu’ya tam destek

Pazar günü yapılacak İESOB Olağanüstü Genel Kurulu öncesi bir araya gelen İzmirli oda başkanları, Zekeriya Mutlu’ya tam destek verdi

Esnaf teşkilatından Mutlu’ya tam destek
08 Haziran 2023 - 13:11

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 11 Haziran’daki Olağanüstü Genel Kurulu öncesi düzenlenen istişare toplantısında, oda başkanları yeniden başkan adayı olan Zekeriya Mutlu’ya açık destek ve moral verdi.
 
Olağanüstü genel kurulun seçim odaklı olacağına dikkat çeken birlik yöneticileri, istişare toplantısı ile oda başkanlarının görüş, eleştiri ve önerilerinin rahat bir ortamda ve zaman sınırı olmaksızın dile getirilmesine olanak sağladıklarını açıkladılar. İzmir ve ilçelerindeki oda başkanlarının büyük katılım gösterdiği toplantıda konuşan Zekeriya Mutlu, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelere değindi.
 
İzmir Birliği’nin ülke çapındaki saygın konumuna dikkat çeken Mutlu, “Bu başarıda en büyük pay, omuz omuza çalıştığımız, bizden desteklerini esirgemeyen 128 odamızın başkan ve yöneticilerine ait. Türk esnaf sanatkarının önünü açan corona desteklerinin, hipermarketlere ilişkin yasanın, son olarak SSK-Bağ-Kurluların emeklilik için gün eşitleme çalışmalarının altında İzmir Birliği’nin odalarıyla yaptığı ortak çalışmalar yatıyor. İzmir Birliği teşkilatıyla dayanışma içinde çalışmaya devam edecek” dedi.
 
Eleştirileri dikkate alacağım
Kendisine yapılan eleştirileri dikkate aldığını kaydeden Zekeriya Mutlu, ‘Yapılan eleştirileri not alıyor, yeni çalışmalarda yol gösterici fikirler olarak değerlendiriyorum. Gelecek süreçte esnaf sanatkarların sorunlarını ortak akılla çözeceğiz. Günümüzde özellikle küçük işletmelerin, teknolojik yeniliklerine uyumu önem kazanıyor. Yöneticileri, üyelerini geleceğe hazırlayacak, mesleki alanda geliştirecek çalışmalara öncelik vermeli. İzmir Birliği iletişim ve bilgi çağının gereklerine uygun şekilde, esnaf sanatkarların yarınlarını kurgulayacak adımları belirledi. Kurumsal yapıya, uzman kadroya sahip olan İESOB teşkilat yöneticileriyle omuz omuza çalışarak örnek projeleri hayata geçirecektir’ diye konuştu.
 
Projelerini açıkladı
Yeni dönemde planladığı projeleri açıklayan Zekeriya Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Dijitalleşmeye önem vererek, esnafın ürettiği ürünleri uluslararası pazarlarda tanıtacak dijital platform kuracağız, dijital eğitime öncelik vereceğiz.  Fiyat tarifelerini dijital ortama taşıyacağız. Dijital geri bildirim, haber portalı, esnaf iletişim ağı projelerimizle iletişime önem vereceğiz. Şoför odaları belge süreçlerinde yetkilendirilecek, yeşil esnaf atölyesi, gelenekselden dijitale, esnaf destek masası, anti-korsan mobil uygulama, toplu tedarik modeli, dolu dolu lojistik projeleri hayata geçecek. Kayıt dışıyla mücadele ve eğitim öncelikli hedeflerimiz. Sektörel Koordinasyon Kurulu Çalıştayı, meslek komiteleri, iş geliştirme projeleri, sosyal medya, insan kaynakları ve KOBİ danışmanlığı birimleri oluşturulması planımız var.”
 
Genel kurulun anlamı büyük
Pazar günkü genel kurulun anlamına dikkat çeken Zekeriya Mutlu, “Oda yöneticilerinin o gün her işini erteleyerek, kimlikleriyle genel kurula katılmalarını ve oylarını kullanmalarını rica ediyorum. Bu genel kurul İzmir Esnaf Teşkilatı için çok önemli. Seçimde göz ardı edilen esnaf teşkilatının seçkin üyelerinin, olağanüstü genel kurul ile siyasilere gereken mesajı vereceğine inanıyorum. Genel kurulumuz esnaf teşkilatının bütünlüğünün, dimdik ayakta durduğunun göstergesi olacak. Teşkilat yöneticilerine gönlümü açarak, özveriden kaçınmayarak hizmet ettim, aynı anlayışla devam edeceğim” dedi.
 
Özgür irademizi kullanacağız
Mutlu, şunları söyledi; “128 oda, odaların başkan ve yöneticileri dışında, bazı kesimlerin genel kurul öncesi baskı kurmaya çalıştığını duyuyorum. Genel kurul delegeleri dışarıdan yapılan yönlendirmelere taviz vermeden, özgür iradeleri ile kendi tercihlerini yapacak. İESOB seçimlerine dışarıdan müdahale edilmek istenmesi yanlış. Oda başkan ve yöneticileri baskılara rağmen, özgür iradelerini kullanacak olgunluğuna, yeterliliğe ve sağduyuya sahipler. Ahi kurumları olan odalarımızın değerli yöneticileri esnaf teşkilatının ne kadar vefalı olduğunu ispatlayacak, birlik ve beraberliğini koruyarak camia için en doğru kararı verecekler. Esnaf Teşkilatı’nın farkını, gönül zenginliğini Türkiye ve İzmir kamuoyuna gösterecekler.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum