Ege Üniversitesi, “Kocatepe Zafer Yürüyüşü ”ne katıldı

Ege Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan ekip,  Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü dolayısıyla  gerçekleştirilen “Ata’nın İzinde Zafer Yürüyüşü”ne katıldı.

Ege Üniversitesi, “Kocatepe Zafer Yürüyüşü ”ne katıldı

Ege Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan ekip,  Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü dolayısıyla  gerçekleştirilen “Ata’nın İzinde Zafer Yürüyüşü”ne katıldı.

Ege Üniversitesi, “Kocatepe Zafer Yürüyüşü ”ne katıldı
28 Ağustos 2023 - 14:40

EÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Bintuğ Öztürk ve Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Kutlay’ın koordinatörlüğündeki ekip,  büyük zaferin kazanıldığı toprakları ziyaret ederek şehitleri andı. 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101’inci yıl dönümünde; Afyon’a giden Ege Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri yaklaşık 14 kilometrelik yoldan Kocatepe’ye yürüdü. Yürüyüşte,  Türkiye’nin dört bir yanından gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıdı.

Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlandığı tarihi noktaları ziyaret eden ekibe teşekkür eden , “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları ve kahraman Mehmetçiğin kesin zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi; Genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına temel teşkil etmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği yerler Kocatepe ve Dumlupınar’da 137 bin şehidimiz yatmaktadır. Büyük Taarruz’un yıl dönümünde üniversitemiz akademisyenleri ile öğrencileri, Afyonkarahisar’a giderek düzenlenen ‘Zafer Yürüyüşü’ne katıldılar. Bu topraklarda bu tarihi olguları gençlerimiz ziyaret ederek bu duyguları yerinde yaşadılar. Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak, Cumhuriyet’e ve milli değerlerine bağlı, çalışan, üreten, vatanına karşı sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmek hep önceliğimiz oldu. Ege Üniversitesi ekibimize teşekkür ediyor, bu toprakları vatan yapan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Kutlay’ın ise “Ev sahibi olan Afyon Kocatepe üniversitesi, ülkemizdeki üniversitelerden öğrencileri bu anlamlı etkinlikler için misafir etmiş, akreditasyon, ulaşım, beslenme, rehberlik gibi hizmetler de vermiştir. Kendilerine bu özenli titiz çalışmaları için teşekkür ederiz. Üniversitemizin olanakları ile katıldığımız bu etkinlikten duygu yüklü ayrıldık, Üniversitemizde de bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 “Kocatepe Zafer Yürüyüşü” etkinliklerine Egeli öğrencilerden; Zafer Kartak, Batuhan Çalık, Zeynep Bostancı, İlayda Yılmaz, Merve Yavuz, Osmancan Işıklı, Umut Kaçtı, Ahmet Selim Peker, Eren Yılmaz katıldı. Egeli ekip, İstiklal Tanıtım Merkezini ziyaret ederek, Büyük Taarruz’un gerçekleştirildiği, Şuhut’tan Dumlupınar’a kadar olan 75 km çapındaki alanı kapsayan arazi maketi önünde taarruz hakkında bilgiler aldı. Daha sonra ekip, ‘Büyük Taarruz Şehitliği ve Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum