DEÜ’lü Beren ve Fulya hayallerinin peşinde

İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini Kiraz’a kazandıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), fakülte bünyesinde araştırma-geliştirme faaliyetlerini aralıksız sürdürürken; Fakülteyi farklı bölümlerden mezun öğrenciler de tercih ediyor.

DEÜ’lü Beren ve Fulya hayallerinin peşinde

İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini Kiraz’a kazandıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), fakülte bünyesinde araştırma-geliştirme faaliyetlerini aralıksız sürdürürken; Fakülteyi farklı bölümlerden mezun öğrenciler de tercih ediyor.

DEÜ’lü Beren ve Fulya hayallerinin peşinde
08 Mart 2024 - 09:29

İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesi olarak Kiraz’da kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi’ni tercih eden öğrenciler arasında farklı bölümlerden mezun öğrenciler de bulunuyor. DEÜ’nün en genç fakültelerinden birisi olarak 2019 yılında kurulan ve kısa sürede gelişerek Veterinerlik alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen referans eğitim kurumlarından birisi haline gelen DEÜ Veteriner Fakültesi, bu yönüyle de dikkat çekiyor. İlk mezunlarını bu yıl vermeye hazırlanan Fakültede öğrenim gören Diş Hekimi Günce Beren Ağırbaş ve Gıda Mühendisi Sultan Fulya Çabuk, farklı alanlardaki mesleklerine rağmen DEÜ’nün Veteriner Fakültesi’ni tercih eden öğrencilerden birkaçını oluşturuyor. “Burada hayallerimizi yaşıyoruz” diyen öğrenciler, DEÜ Veteriner Fakültesi’ni sunmuş olduğu nitelikli eğitim ve İzmir’de tek olmasından dolayı tercih ettiklerini, DEÜ’lü olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söylüyor.
 
“İLK VETERİNER DİŞ HEKİMİ OLMAK İSTİYORUM”
Fakültenin 2’nci sınıf öğrencisi, Diş Hekimi Günce Beren Ağırbaş, DEÜ’deki eğitiminin ardından mesleğiyle ilişkili olarak Türkiye’deki ilk veteriner diş hekimi olmak istediğini belirtti. Hayvanların ağız ve diş sağlığının öneminin gelecekte Türkiye’de ve dünyada daha fazla önem kazanacağını ifade eden Ağırbaş, “DEÜ’nün Veteriner Fakültesi çok genç bir fakülte olmasına rağmen öğrencilerine sunduğu imkanlarla kısa sürede çok yol kat etmiş ve gelişimini büyük ölçüde tamamlamış bir fakülte olarak dikkat çekiyor. Bir süredir Dokuz Eylül Üniversitesi’ni ve Veteriner Fakültesi’ni takip ediyordum ve burada öğrenim görmek istiyordum. Türkiye’de veteriner diş hekimi olarak bir ilki gerçekleştirmek istiyorum. Bu hedefime ulaşmak, hayallerimi gerçekleştirmek üzere şu an DEÜ bünyesindeyim” dedi.
 
“ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”
DEÜ Veteriner Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi olan Gıda Mühendisi Sultan Fulya Çabuk ise, Veterinerlik Fakültesi okumanın çocukluk hayali olduğunu belirtti. DEÜ’yü tercih etme nedeninin Dokuz Eylül Üniversitesi’nin köklü geçmişi olduğunu vurgulayan Çabuk, “İzmir’de büyük bir eksikliği gidererek DEÜ’nün Kiraz’da şehrimize kazandırdığı Veteriner Fakültesi’nde öğrenim gördüğüm için son derece mutluyum. Hayvanları çok seviyorum. Veteriner Fakültesinde okumak çocukluğumdan beri hayalimdi. Dokuz Eylül Üniversitesi’ni seçme nedenim ise hem üniversitenin köklü bir geçmişi olması hem de İzmir’de tek olması. Burada hocalarımız bizlerle çok ilgililer. Öğrenim gördüğüm derslerle ilgili birebir uygulama yapma imkânı buluyoruz. Bu uygulamalar eğitimlerimizde önemli birer tamamlayıcı oluyor. Yeni açılmış bir fakülte olmasına rağmen hızlı bir gelişim gösterdik. Fakültemize sürekli olarak yeni hizmet birimleri kazandırılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.
 
KİRAZ HİKAYEMİZİ BAŞARIYLA YAZIYORUZ
Öğrencilerine sunduğu imkanlar, tecrübesi ve akademik gücüyle DEÜ’nün Türkiye’nin en çok tercih edilen yükseköğretim kurumlarından birisi olduğunu ifade eden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak, “Ülkemizin sayılı araştırma üniversitelerinden birisi olan DEÜ’nün birbirinden değerli fakülteleri, bölümleri ve programları bulunuyor. Veteriner Fakültesi de kuruluşunun ardından hızla gelişim göstererek kısa sürede Kiraz ve bölgeye getirdiği canlılık ve yarattığı katma değerle birçok ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye geldi. Kurumsal ilerlemesinin yanı sıra bölgesel kalkınmaya da önem veren Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en önemli projelerinden birisi olan Veteriner Fakültesi, Kiraz ilçesine güzellikler katmaya, bölgeyi bir hayvancılık üssü haline getirecek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra toplum sağlığına yönelik sayısız hizmeti kazandırdığımız Kiraz’ın bölgeye getirdiği canlılık, gençlerimizin de ilgisini çekiyor. Farklı alanlardaki mesleklerine rağmen Veteriner Fakültemizi tercih eden Günce ve Fulya öğrencilerimiz onlardan birkaçını oluşturuyor. İnsana yapılan yatırıma önem veren Rektörlüğümüz, gençlerimizin hedeflerine ulaşması noktasında ihtiyaç duyacakları akademik ve bilimsel yetkinliği kendilerine sunmayı sürdürecektir. Dokuz Eylül Üniversitesi, Kiraz hikayemizi başarılarla yazmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.
 
“YOLLARI AÇIK OLSUN”
DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Bulut ise, fakülteye son dönemde kazandırılan yeni hizmet birimleri olan Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Araştırma ve Uygulama Ünitesi, Nekropsi (Otopsi) Salonu ve Türkiye’de Veteriner fakültelerinde bir ilk olan Elektron Mikroskopi Laboratuvarı ile fakültenin hızla gelişim gösterdiğini ve Türkiye’de en çok tercih edilen ilk beş veteriner fakültesinden birisi haline geldiğini ifade etti. Bulut, “Fakültemize zaten yoğun bir ilgi var. Bir de farklı alanlardaki mesleklerine rağmen fakültemizi tercih eden öğrencilerin varlığı bizleri ekstra motive ediyor. DEÜ olarak Kiraz’da gerçek anlamda bir tarih yazıyoruz. Fakültemizin gelişiminde desteği bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize meslek yolculuklarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum