DEÜ’den Şehit Yakınları Ve Gazilere Anlamlı Hizmet

Yetkin kadroları ve çağdaş tesisleriyle bölgesel sağlık hizmeti sunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama Araştırma Hastanesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde “Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi”ni hizmete aldı.

DEÜ’den Şehit Yakınları Ve Gazilere Anlamlı Hizmet

Yetkin kadroları ve çağdaş tesisleriyle bölgesel sağlık hizmeti sunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama Araştırma Hastanesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde “Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi”ni hizmete aldı.

DEÜ’den Şehit Yakınları Ve Gazilere Anlamlı Hizmet
20 Temmuz 2023 - 11:17

Açılışta konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kahraman şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize hizmet vermek için açılışını gerçekleştirdiğimiz sağlık birimimiz hayırlı olsun. Şehit yakınları ve gazilerimiz, gururla açtığımız ve Türkiye’de tek olan bu birim ile sağlık hizmetine, çeşitli tetkiklere ve tedavilere hızlı şekilde ulaşacaklar” dedi.
Son dönemde bünyesine dahil ettiği poliklinik ve sağlık hizmet birimleri ile büyümesini sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi, şehit yakınlarını ve gazileri unutmadı. DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içerisindeki DEÜ Uygulama Araştırma Hastanesi bünyesinde Türkiye’nin ilk ‘Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi’ kuruldu. Açılışa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Alphan, şehit yakınları ve Üniversite üst yönetimi katıldı. Etkinlikte konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Şehitlerimizin bize emanetleri olan ailelerine ve değerli gazilerimize gurur duyduğumuz bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Rektör Hotar, “15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemiz bünyesinde kazandırdığımız, şehit yakınları ve gazilerimize bir vefa örneği olan ‘Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi’mizin açılışının gururunu yaşıyoruz. Hiçbir şekilde karşılığını ödeyemeyeceğimiz, vatanımız için gözünü kırpmadan kendini feda eden kahraman şehitlerimize ve gazilerimize ne yapsak az gelir. Bölgenin en büyük hastanesi olarak hizmete aldığımız birimi ve faaliyetlerini önemsiyoruz. Biz bu çalışmayı bir lütuf olarak değil, geç kalmış bir hizmet olarak görüyoruz. Onlar hiçbir karşılık beklemedi. Dolayısıyla bize düşen, onların hatıralarına, geride bıraktıklarına ve en değerli varlıklarına saygı göstermek; yardımcı olmaktır. Tüm şehitlerimizi ruhu şad olsun, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu kıymetli evlatları yetiştiren aziz milletimizi de saygıyla selamlıyorum” dedi.
‘ŞÜKRANLARIMIZI İLETİYORUZ’
DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz birim, şehit yakınları ve gazilerimize şükranlarımızın küçük bir ifadesidir. Çünkü burası bir toprak değil, vatan toprağıdır. Her karışında şehit kanları bulunmaktadır. Bizler de şehit evlatlarıyız. Hastane yönetimi ve sağlık personeli olarak Sayın Hocamız Nükhet Hotar önderliğinde açılışını yaptığımız sağlık birimimizin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nur Olgun ise, “Dokuz Eylül Üniversitesi son yıllarda çok değerli çalışmalara imza atıyor. Bize bu yolu açan Sayın Rektörümüz Nükhet Hotar’a teşekkür ediyorum. Şehit ve gazilerimizin hakkını hiçbir hizmetle ödeyemeyiz. Bu vatan için korkusuzca, kahramanca mücadele ettiler. Sağlık birimimiz kentimize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu birim gelişerek daha büyük imkanlarla şehit yakınları ve gazilerimize hizmet verecek” ifadelerini kullandı.
 
ŞEHİT EŞLERİNE ANI MADALYONU HEDİYE ETTİ
Etkinlik sonunda Rektör Hotar’a İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Alphan tarafından tablo hediye edildi. DEÜ Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar da, Dernek Başkanı Yücel Alphan ile etkinliğe katılan şehit eşlerine 15 Temmuz anısına DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından tasarlanan ve İzmir Meslek Yüksekokulu tarafından üretilen özel anı madalyonlarından hediye etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum