“Çocuklarımız için susmayacağız!”

Türk Sağlık Sen izmir 1 Nolu Şube Başkanı Barış Koçak bir basın açıklaması yaptı.

“Çocuklarımız için susmayacağız!”

Türk Sağlık Sen izmir 1 Nolu Şube Başkanı Barış Koçak bir basın açıklaması yaptı.

“Çocuklarımız için susmayacağız!”
30 Nisan 2019 - 15:17

“Bugün burada insanlığı konuşacağız. Kendine insan diyen birinin yaptığı vahşiliği ve bu konu ile ilgili üzüntümüzü, öfkemizi konuşacağız” diyen Koçak, İstanbul Küçük Çekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik yapılan cinsel taciz olayı hakkında açıklama yaptı:
“Geleceğimiz olan çocuklarımıza uzanan kirli ve iğrenç eller kırılmalı, toplumun içinde insan kılığında dolaşanların cezalarını en ağır biçimde çekmesi için gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır. Toplumun beklentilerine cevap verilmelidir.
“Her defasında son olmasını dilediğimiz bu olaylar malesef ki son bulmak yerine hastalık gibi çeşitli kılıflar ile süslenmeye, toplumda ki kızgınlığın bir takım sözde hümanistlerin açıklamaları ile hafifletilmesine çalışılmaktadır. Bu olaylar toplum vicdanını derinden yaralayan hiç bir mazereti veya izahı olmayan olaylardır.
Bu olayları yapanlar, bu çocukların, annelerin, babaların vicdan sahibi herkesin canını yakanlar, hangi vicdan ile hangi kirli ve sapık düşüncelerin esiri olmuşlardır. Bu yapılanların hiç bir insan lisânında karşılığı olmadığı gibi bu tür olayların siyaseti, partisi, memleketi O'su bu'su olmaz hiç bir mazeret bu olayları akla ve mantığa uygun hale getiremez getiremeyecektir.
Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Körpecik yavrularımızı bu iğrenç sapık ruhlu insan müsveddelerine karşı korumak hepimizin görevidir.
Küçük Çekmece’de yaşanan bu iğrenç olayı lanetliyor bunun artık son olmasını, gerekli yasal düzenlemelerin hayata bir an önce geçirilmesini ve insan suretinde dolaşan sapıklara en ağır cezaların verilmesini bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.
Bu konuda farkındalık yaratmak, unutulmamasını sağlamak amaçlı tüm sağlık çalışanları ile beraber yakamızda bu olayın korkunçluğunu üzüntüsünü ve kederini simgeleyen siyah kurdela ile görev yapacağımızı ilan ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum