“Bu karar kabul edilemez”

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Menderes’te yapımı planlanan katı atık bertaraf tesisinin yapılacağı bölgede yaşayan köylülerle görüştü.

“Bu karar kabul edilemez”

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Menderes’te yapımı planlanan katı atık bertaraf tesisinin yapılacağı bölgede yaşayan köylülerle görüştü.

“Bu karar kabul edilemez”
02 Şubat 2020 - 13:51

Kurulması planlanan Tesisin etkileyeceği Menderes’in Karakuyu, Gökova, Çakaltepe ve Zeytinköy Mahallelerinde yaşayan köylülerin yapılacak tesise karşı tepkilerini ve şikayetlerini dinleyen Kalyoncu, burada yaşayan köylülerin görüşü alınmadan ihale sürecinin başlatılmasının hatalı olduğunu söyledi.
Çok sayıda köylünün katıldığı toplantıda konuşan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu her şeyden önce burada yaşayan insanların fikri alınmadan ve ÇED Raporu hazırlanmadan tesisle ilgili ihale sürecinin başlatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Konuştuğu köylülerin bu bölgede katı atık bertaraf tesisi kurulmasını istemediklerini vurgulayan Kalyoncu, “ Bölgede bulunan 4 köyde yaşayan vatandaşlar ile konuştuk. Hepsi bu tesisin yapılmasına karşı olduğunu söylüyor. Büyükşehir Belediyesi köylülerin görüşünü dikkate almalı” diye konuştu.  Öncelikle il sınırının belediye sınırı olması sebebiyle eski köylerdeki halkın yaşadığı zorlukların altını çizerek konuyu TBMM’de dile getirdiğini hatırlattı.
 
Sadece makyaj yapıyorlar
Kalyoncu, İzmir’in çevresel risklerle dolu bir şehir halinde olduğunu ve bunu çözmekle görevli büyükşehir belediyesinin sadece makyajla meşgul olduğunu vurguladı. Kalyoncu toplantıda yaptığı konuşmada şunları da ifade etti:
 
Büyükşehir Belediyesi Dayatmacılık Yapıyor
“Menderes’te planlanan katı atık bertaraf tesisi öncelikle 4 köyümüzü etkileyecek gibi görünse de, ortada bir ÇED raporu olmadığından çevreye etkilerinin neler olacağını kestirmek zordur. Hem tarımsal üretim bölgesi, hem turizm bölgesi, hem de en önemli içme suyu kaynaklarından birisi olan Tahtalı Baraj Gölüne oldukça yakın olan bu köylerde oturan halkın itirazlarına rağmen, projenin buraya yapılması kararı kabul edilemez bir “yaptım oldu” dayatmacılığıdır. Hem ilmi gerekçelere hem de demokrasi anlayışına aykırı bu tavır, aynı zamanda gerçek bir çevresel tehdit içermektedir.”
 
Köylülere destek sözü verdi
Bilimsel çalışmalar için adım adım incelediği Küçük Menderes Havzasını korumanın hem kendisinin mesleğine olan saygısının hem de vatan sevgisinin bir gereği olarak gördüğünü söyleyen Kalyoncu, bir araya geldiği köylülere bu işin takipçisi olacağı ve bu konuda onlarla birlikte mücadele edeceğine söz verdi. Büyükşehir Belediyesine de seslenen Kalyoncu, “biz tesis yapılmasına karşı değiliz. Millet ile istişare sonucu sağlıklı bir ortam oluşturarak yer tespitinin yapılması daha uygun olacaktır.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum