Başkan Tugay’ın Karşıyaka’daki son açılışı seramik atölyesi oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çatı Bostanlı’da kurulan Mehmet Tüzüm Kızılcan Seramik Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi

Başkan Tugay’ın Karşıyaka’daki son açılışı seramik atölyesi oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çatı Bostanlı’da kurulan Mehmet Tüzüm Kızılcan Seramik Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi

Başkan Tugay’ın Karşıyaka’daki son açılışı seramik atölyesi oldu
03 Nisan 2024 - 14:59

Karşıyaka Belediye Başkanı iken yaptığı son açılışta konuşan Dr. Cemil Tugay, duygulu anlar yaşadı. Tugay, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş olmasını kabul edemeyiz. O yüzden her zaman var olacak. Büyük Ata’mızın bize gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Umutlu, güneşli, güzel günlerdeyiz. Sizlere söz veriyorum. Türkiye’yi aydınlık çok güzel bir yer yapacağız” dedi. Dr. Cemil Tugay’ın kültür ve sanata destek çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği vizyon projelerinden olan Çatı Bostanlı, açılan yeni hizmet alanlarıyla büyümeye devam ediyor. Kısa süre önce hizmete açılan Çatı Stüdyo’nun ardından bugün, dünyaca ünlü seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın adını taşıyan seramik atölyesinin açılışı bugün gerçekleştirildi.
 
Kendisi için çok anlamlı bir açılış olduğunu belirten Dr. Cemil Tugay, “Çok ilginç bir an bu çünkü saat 16.00’da Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevimi yeni belediye başkanımıza devredeceğim. Önümüzdeki 1-2 gün içinde mazbatamı aldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime başlayacağım. Bu alanı yaparken burayı seramik atölyesi yapmak üzere kararımız olmuştu, açılışının bugüne denk gelmesi ilginç oldu. Benim için onur verici bir an. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak son yaptığım açılışın burası olması benim için çok değerli” dedi.
 
“İZMİR, KÜLTÜR SANATIN DEĞERİNİ BULACAĞI YATIRIMLARA EV SAHİBİ OLACAK”
Mehmet Tüzün Kızılcan’ın dünyaca ünlü Karşıyakalı bir seramik sanatçısı olduğunu hatırlatan Tugay, şunları söyledi:
“Burada yapılacak değerli sanat çalışmalarını bilerek  bu açılışı yapmaktan, katkı sunmaktan çok büyük onur duyuyorum. Önce sizin varlığınızla başlıyor her şey. Önce Karşıyaka’da kültür ve sanatın varlığı ile insanların sanata olan düşkünlüğü ile gerçek bir sanatçı yuvası olduğuna inandığım bu kentte kendiliğinden yeşeren o güzel eserlerle bir şeylerin var olduğunu biliyorum. Zaman zaman üzüldüm. Bunun varlığının ve değerinin farkında olmayan çok insan var. Özellikle kamu yöneticileri açısından söylüyorum bunu. Önümüzde 5 yıl var. Bunun sözünü size vermek isterim. İzmir kültür ve sanatta buranın kendi genetiğinden, doğal yapısında kaynaklanan o değeri bulacak çalışmalara alt yapı yatırımlarına ev sahipliği yapacak. Çünkü çok zengin olabilir, maddi olarak pek çok imkana sahip olabilirsiniz ama yaşamın kalitesi gerçekten sanatla var oluyor. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş olmasını kabul edemeyiz. O yüzden her zaman var olacak. Büyük Ata’mızın bize gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Umutlu, güneşli, güzel günlerdeyiz. Sizlere söz veriyorum. Türkiye’yi apaydınlık çok güzel bir yer yapacağız. İyi ki varsınız hepiniz.”
 
“KARŞIYAKA’DA BÖYLE BİR MEKAN HAYAL EDEMEZDİM”
Karşıyaka’ya kazandırdığı sanat mekanı için Başkan Dr. Cemil Tugay’a teşekkür eden sanatçı Mehmet Tüzüm Kızılcan şöyle konuştu:
 
“Bu işte bir nebze tuzum olduğu için mutluyum. Dileğim bu atölyenin nice sanatçılara katkıda bulunması. Bir enerji, birlikte üretme gibi aksiyonları yerine getirecektir. Dilerim uluslararası sanatçıları da ağırlama şansımız olur. 2-3 günlük atölyeler düzenleriz. Bir Karşıyakalı olarak böyle bir mekanın Karşıyaka’da olabilmesini hayal etmezdim. Ama bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Çok teşekkür ediyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum