Adnan Öztekin’den Buca’da sokak hayvanları projesi

Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, sahipsiz sokak hayvanlarının Buca’da artık sahipsiz olmayacağını belirterek, ‘Hayatın ortakları, can dostlarımız’ projesini tanıttı

Adnan Öztekin’den Buca’da sokak hayvanları projesi

Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, sahipsiz sokak hayvanlarının Buca’da artık sahipsiz olmayacağını belirterek, ‘Hayatın ortakları, can dostlarımız’ projesini tanıttı

Adnan Öztekin’den Buca’da sokak hayvanları projesi
18 Mart 2024 - 15:23

Buca’da can dostlarımız olan sahipsiz sokak hayvanlarının sağlık kontrollerinin sağlanıp, onlar için yaşanılabilir konforlu alanlar oluşturacaklarının altını çizen Öztekin, “Göreve geldiğimizde sıkı bir hayvan sever olarak sokak hayvanları için Türkiye’nin en modern yaşam alanını oluşturacağız. Çağ dışı kalmış barınak anlayışından uzak, günümüz koşullarının bize sunduğu tüm imkânlardan faydalanarak, yapımına hiç vakit kaybetmeden başlayıp can dostlarımız için özel tesis kuracağız” dedi.
 
Kentin en yoğun insan nüfusuna sahip ilçelerinin başında gelen Buca için trafik, alt ve üst yapı başta olmak üzere yıllardır kangren haline gelmiş sorunlarına çözüm olacak projelerini geçtiğimiz gün lansman toplantısında tanıtan Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, sevimli dostlarımız olan sahipsiz sokak hayvanlarını da unutmadı. Göreve geldiklerinde sokaktaki kedi ve köpeklerin için hazırladıkları ‘Hayatın ortakları, can dostlarımız’ projesini hayata geçireceklerini anlatan Öztekin, “Projemizin içerisinde, sokakta yaşamak durumunda bırakılan can dostlarımıza eziyetsiz bir gelecek sunacağız. Onlar için inşa edeceğimiz kompleksin içerisinde idari bina, hayvan oteli, modern cihazlarla donatılmış ameliyathaneler, hayvanseverlerin tesisimizi ziyaretlerinde dinlenebilecekleri kafeterya ve dinlenme alanları, rehabilitasyon merkezi, veterinerlik hizmetleri birimi, sahiplendirme ve kimliklendirme birimi yer alacak. Ayrıca burası hayvan ambulansı ile 7 gün 24 saat hizmet verecek acil çağrı merkezi ve oyun padoklarının yer aldığı modern bir tesis olacak” diye konuştu.
 
Sevimli dostlarımızın 7/24 yanında olacağız
Buca’daki sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını, dilsiz can dostlarımızın sağlık durumlarını iyileştirmek için düzenli sağlık kontrollerini yapıp, aşı programı da başlatacaklarına değinen Öztekin, “Veteriner hekimlerimizi ve ilgili birimlerimizi her daim can dostlarımıza acil müdahale gerektiren durumlarda, 7/24 hızlı bir şekilde müdahale edebilecek şekilde konuşlandıracağız. Sokak hayvanlarının kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi için de, var olan sistemi günümüz şartlarına uygun hale getirerek çalışma alanımızı daha aktif bir şekilde kullanacağız. Güvenli ve hızlı bir şekilde sokak hayvanlarımızın sahiplendirilmesi için süreci kolaylaştırıp prosedürleri iyileştireceğiz” dedi.
 
Tesisimiz Türkiye’ye örnek olacak
Buca sınırları içerisindeki okullarda ve diğer kamu alanlarında düzenli olarak hayvanseverlik ve sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturup, insanları bilinçlendirmek için etkinlikler düzenleyeceklerini de vurgulayan Öztekin, “Hayvan hakları yasasının toplumumuzca daha iyi benimsenmesini sağlayacağız. Böylelikle hayvanlara karşı işlenen eziyet, işkence ve kötü muamele suçlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli iş birliği halinde olacağız. Ayrıca medya ve sosyal medya aracılığıyla bilinçlendirme kampanyaları yürüteceğiz. Projemizi düzenli olarak değerlendirip izleyerek, etkinliğini ve başarısını ölçeceğiz. Toplumumuzdan ve hayvan severlerden gelecek olan geri bildirimleri dikkate alarak, iyileştirmeler yaparak sürekli olarak geliştireceğiz. Can dostlarımızın hayatlarını özgür, huzurlu ve eziyet görmeden geçirecekleri tesisimiz tüm Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum