Yatırım Araçlarındaki son durum
Yatırım Araçlarındaki son durum
Yayınlanma :
01.04.2015 09:53
Güncelleme
: 01.04.2015 09:53
Fitch'ten Türkiye'ye ''ekonomi yönetimi'' uyarısı
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, seçim sonrası yüksek büyüme yanlısı bir ekonomi yönetimi çıkmasının risk yaratabileceği konusunda Türkiye’ye uyarıda bulundu. Seçimden sonra iktidar değişecek olursa yeni bir ekip gelecek. Fakat iktidar değişmez ise Ak Parti’deki üç dönem kuralından dolayı birçok ekonomi kurmayı tekrar seçilemeyeceği için devlet kademelerinde yerlerini alamayacaklar. Gelecek olan yeni ekibin ekonomiye katkıları ise merak konusu. Kıdemli ülke notu direktörü Paul Rawkins, "Buradaki risk şu: Ekip büyüme yanlısı oldukça, merkez bankasının üzerindeki faiz indirme baskısının artması ve belki de şu anda yüzde 4 büyümesi daha yüksek bir olasılık olan Türkiye'nin yüzde 5 büyümesi arzusunun geçmişte yarattığı dengesizliklere geri dönülmesi" şeklinde konuştu.
Moody's: Türk bankalarının görünümü negatif
"Moody's Yatırımcı Servisi bankaların büyüme fırsatlarını azaltacak ve borçlananların ödeme gücünü zayıflayacak olan ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kurdaki oynaklık sebebiyle Türkiye bankacılık sisteminin görünümünün negatif olduğunu belirtmektedir" ifadesini kullandı. Bu açıklamayı biraz sadeleştirip, madde madde belirtmek gerekirse, varlık kalitesi düştü, yurtdışı sermayeye bağımlılık artıyor, uluslararası yatırımcı güveninde gevşeme söz konusu, dolardaki faizlerin artışından dolayı bankaların maliyetleri artacağından, kısa vadede borçlanma maliyetlerinin etkisinin artması bekleniyor. Bunlara ek olarak da düşük seviyelerde olmasına rağmen tüketici ve kobilere ilişkin sorunlu kredilerde de artış bekleniyor.
Davutoğlu: Yeni teşvik paketi yolda fakat kıdem tazminatında yeni bir düzenleme yok
Sayın Başbakanımız, Ahmet Davutoğlu Türk – İş Konfederasyonunu ziyaretinde, yeni teşvik paketinin yolda olduğunu fakat kıdem tazminatında yeni bir düzenlemenin olmadığını açıkladı.
Aslında 2012’de zaten çok kapsamlı bir teşvik paketi açıklanmıştı. Fakat sanırım yeterli gelmedi. Benim bu konuda, bizim, iş kuran, işçi çalıştıran girişimcileri destekleyecek teşvikler çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra Türkiye’nin algısının daha iyiye gidebilmesi için de ciddi şekilde çalışmalıyız. Örneğin yurtdışında bizim hakkımızda 1 adet kötü haber çıkardıklarında, biz 5 iyi haberle karşılarında durmalıyız.
Kıdem tazminatı ile ilgili olarak ise verilen kararı ben de doğru buluyorum. Çünkü işverenlerimiz şu anda oldukça sıkıntılı zamanlar geçiriyorlar. Tabii ki devletimizin, sadece işverenleri değil, işten çıkarılan işçileri de düşünerek, onları madur etmemek adına, gerekli alt yapı çalışmalarını yapmaları gerekmektedir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: