Valilikten orman yangınlarıyla ilgili beklenen izin geldi

Valilikten orman yangınlarıyla ilgili beklenen izin geldi

Valilikten orman yangınlarıyla ilgili beklenen izin geldi
03 Ekim 2019 - 11:11

Geçtiğimiz Ağustos ayında Karabağlar ilçesinde başlayıp 5 bin hektardan fazla orman alanını etkileyen yangının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kampanya için İzmir Valiliği'nden bağış toplama izni geldi.

 

-         "İzmir Küllerinden Doğacak" kampanyasıyla belediyeye ait 200 bin m² alanda ağaçlandırma yapılması ve köylerde kullanılmak üzere 50 adet römork tipi yangın tankeri alınması hedefleniyor.

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18 Ağustos Pazar günü Karabağlar'da başlayıp daha sonra Menderes ve Seferihisar ilçelerine de sıçrayarak 5 bin hektardan fazla bir orman alanını etkileyen yangının yaralarını birlikte sarmak adına başlattığı bağış kampanyasına onay verildi. İzmir Valiliği, "İzmir Küllerinden Doğacak" kampanyası kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahasında yer alan 200 bin m² alanda ağaçlandırma yapılması ve köylerde kullanılmak üzere 50 adet "römork tipi yangın tankeri" alınması için kampanya kapsamında yardım toplanmasına yönelik başvuruyu onayladı. Kampanyadan elde edilecek bağış toplamının ise 3 milyon 530 bin TL olması hedefleniyor.
 
Kampanya hızlanacak
Bağış toplama izni için İzmir Valiliği’ne teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Orman yangınıyla yüreğimiz yanmıştı. Şimdi yüreklere su serpme zamanı. Birlik olup fidan dikeceğiz, köylerimize yangınlara karşı mücadeleyi hızlandıracak ekipman alacağız. İzmir küllerinden doğacak ve bunu yine birlikte yapacağız” dedi. Başkan Soyer, bağış izni alma konusunda yapılan spekülasyonların ne kadar asılsız olduğunun, alınan izinle herkes tarafından görüldüğünü de sözlerine ekledi. 
 
Konser geliri kampanyaya aktarılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir ormanlarını korumak için 9 Eylül’de Kültürpark'ta düzenlenen “Orman Konseri”ni on binlerce İzmirli izlemişti. Konserde toplanan 477 bin TL tutarındaki gelir, valilik onayının alınmasıyla birlikte bu kampanyaya aktarılacak. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum