Ustalık belgesi şart
Ustalık belgesi şart
Yayınlanma :
18.07.2018 15:07
Güncelleme :
18.07.2018 15:07


1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı yasaya göre kişilere lokanta açarken ustalık belgesi alma zorunluluğu getirildiğini belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, “2005 yılında Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan “İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 10. maddesi Ticaret Odalarına kayıtlı olanlardan Ustalık Belgesi istenemez” hükmü içermekteydi. Bu durum 13 yıldan beri teşkilatımızın ve odalarımızın hem üye hem de ekonomik kaybına neden olmaktaydı” dedi.
Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün önderliğinde İçişleri Bakanlığı’na yaptıkları müracaatın geçtiğimiz günlerde neticelendiğini belirten Genel Başkan Yenice, “Bundan sonra lokanta açmak isteyen herkes ister ticaret odasına ister esnaf odasına kayıtlı olsun mutlaka ustalık belgesi ile belediyelere başvuracak. Bu belge olmadan kimse lokanta açamayacak. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelge 81 ilin valiliklerine gönderildi.
Türkiye Lokantacılar Federasyonuna bağlı 140 bin esnafın olduğunu belirten Yenice, bundan sonra lokantacılık mesleğini yapacak olan herkesin yetki belgesi ve yeterlilik isteyen tüm meslek kollarında olduğu gibi ustalık belgesini cebine koyması gerektiğini belirtti. Yenice” bu haksız rekabeti ortadan kaldıran başka İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve çalışma arkadaşları ile her zaman destekleri ile yanımızda olan Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürümüz Necmettin Erkan’a tüm esnaf teşkilatımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörümüz ciddi anlamda disiplin altına alındı. Sektörümüzü daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuşu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: