Tek Millet, İki Devlet vurgusu
Türkiye’nin doğrudan en büyük yatırımcısı SOCAR Grubunun iştiraklerinden PETKİM’in Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Kanan Mirzayev, "Enerji/Petrokimya Sektöründe Yeni Projeksiyonlar" başlıklı konferans ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne konuk oldu.
Yayınlanma :
15.04.2019 14:53
Güncelleme :
15.04.2019 14:53


Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Proje Genel Koordinatörlüğü, Ekonomi Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği konferansta ise PETKİM A.Ş’nin Türkiye ve Dünya Enerji Sektöründeki Konumu, Petrokimya Sektörünün Geleceği, Enerji Sektöründe Kurumsal ve Dijital Dönüşüm başlığı masaya yatırıldı.
Konferansı Rektör Prof.Dr.Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Adnan Kaya, Dekanlar, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci takip etti.
Rektör Prof.Dr.Saffet Köse, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in "Tek Millet, İki Devlet" sözünü anımsatarak başladığı açılış konuşmasında, “Bir milletin iki güzide kuruluşunu İKÇÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Genç bir üniversite olarak üretilen bilginin kampüs içinde kalmayarak teknolojiye dönüşmesi adına önemli adımlar attıklarını vurgulayan Rektör Prof.Dr.Köse, “ Bilginin milletimize faydalı hale getirilmesi adına üniversite-sektör iş birliklerine çok önem veriyoruz. Güzide kuruluşlarımız PETKİM ve SOCAR’ın temsilcileri ile bir araya gelerek iş birliği adına neler yapacağımızı konuşacağız.” diye konuştu.
“Dijitalleşne ve AR-GE faaliyetlerine önem veriyoruz.”
PETKİM Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Kanan Mirzayev, PETKİM olarak gerek Dijitalleşme gerekse Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Mirzayev, “ Üniversitelerde bilim adamı ve araştırmacılar yetiştirerek ülke kalkınmasındaki görevlerini yerine getirirken sanayinin beklentilerini zamanında alıp çözümler üretebilmesi çok kritiktir “ diye konuştu. PETKİM ile ilgili bir sunum yapan Kanan Mirzayev, soru-cevap bölümünde gençlerden gelen soruları yanıtladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: