Muhteşem gece

Gazete Balkan’ın 17. yayın yılı kutlaması nedeniyle Romanya’nın başkenti Bükreş’te Marka Ödülleri Dağıtım Töreni düzenlendi. Geceye Romanya’da yatırım yapan dev firmaların temsilcileri ve bürokratların yanı sıra İzmir’den Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) heyeti, özel davetli olarak katıldı.

Muhteşem gece

Gazete Balkan’ın 17. yayın yılı kutlaması nedeniyle Romanya’nın başkenti Bükreş’te Marka Ödülleri Dağıtım Töreni düzenlendi. Geceye Romanya’da yatırım yapan dev firmaların temsilcileri ve bürokratların yanı sıra İzmir’den Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) heyeti, özel davetli olarak katıldı.

Muhteşem gece
16 Mayıs 2022 - 15:29

Romanya’da yayınlanan ilk ve tek günlük gazete olan Gazete Balkan’ın 17’inci yayın yılı Bükreş Sheraton Hotelde düzenlenen törenle kutlandı. Marka Ödül töreninin gerçekleştirilen geceye Bükreş Büyükelçiliği Müsteşarı Erdal Onat, Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Endonezya’nın Bükreş Büyükelçiliği Müsteşarı Bambang Prihartadi, Türkmenistan’ın Bükreş Büyükelçiliği 3. Sekreteri Selbi Muhammedova ve Büyükelçilik ataşelerinden Mergen Saharov’un yanı sıra TİKA Romanya Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Bükreş Türkiye Maarif Vakfı Romanya Direktörü Alpaslan Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Şube Müdürü Mustafa Yıldız, Köstence Şube Müdürü Tuna Balkan, Bükreş Eğitim Müşaviri Seyfi Özkan, Bükreş Ticaret Müşavirliğinden Murat Özge, askeri ataşelerimiz Albay Alper Dilsiz, Albay Çağrı Sağlam, Romanya Parlamentosu Râmnicu Vâlcea Milletvekili Lazer Ion Marian, Romanya Devlet Buluşlar ve Ticari Markalar Dairesi Genel Müdürü Cătălin Burcescu, katıldı.

Kutlamada Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Güven Güngör, Yardımcısı Ali Rıza Koska, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Aykol, Ercan Çölmekçi ve bazı üyelerinin yanı sıra Romanya Türk Yatırım Derneği Başkanı Nazmi Doğan, yönetim kurulu üyeleri Şahin Sevim ve Zeynel Cömert,  Bükreş Türk-Tatar Birliği Başkanı Mefkure Gafar’ın da yer aldı. 17’inci yıl kutlama etkinliğine İzmir merkezli Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) Başkan Vekili Hasan Çölmekçi, Başkan Danışmanı Sezer Altan gazeteci Şeref Özata ile işadamı Coşkun Karaca katılım gerçekleştirdi.
Hayat Gazetesi Genel Yayın Müdürü Serkan Eruysal, Söz Medya yetkilileri Necati Alçık ve Aydın Doğan ile Rumen Gazeteci Teodora Marin’in de katıldığı etkinliği Gözde Pala sundu.
Gazete Balkan Genel Yayın Müdürü Hamdi Yılmaz, Bükreş Büyükelçiliği Müsteşarı Erdal Onat ve TİAD Başkanı Güven Güngör’ün açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Danışmanı Sezer Altan, Romanya Devlet Buluşlar ve Ticari Markalar Dairesi Genel Müdürü Cătălin Burcescu ile Ümit Batmaz’ın marka konulu sunumlar yaptı. UGTF Başkan Vekili Hasan Çölmekçi de bir konuşma yaparak Romanya ile ilgili izlenimlerini, değişimi kısaca anlattı. Romanya’daki basın organlarıyla işbirliğini artıracaklarını söyledi.

Gazete Balkan TV’de canlı olarak yayınlanan etkinliğin yayın yönetmenliğini Haldun Ülkü, canlı yayın koordinatörlüğünü ise Mehmet Aslan yaptı.
Törende alfabetik sıra ile sahiplerine marka ödüllerinden ilkini Romanya’nın en büyük 50 markası arasında yer alan Arctic adına CEO Murat Büyükerk alırken toplamda 31 markaya ödül verildi.
Törende Türkiye’nin küresel markalarını oluşturdukları gerekçesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ile THY’ye da ödül verildi. 
Tören daha sonra sahne alan Liliana Bektaş ve TRT Müzik program yapımcısı ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı İsmail Özkan’ın şarkıları ile devam etti. Ünlü sanatçı İsmail Özkan, geceye katılanlara muhteşem bir konser verdi, Türkiye hasretini bir nebze olsun giderdi. Ayrıca katılımcılar, İsmail Özkan gibi sanatçıların bu tür konserler vermesi, Türkiye’nin tanıtımına katkı sunması için TRT yönetimine çağrı yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum