MS Hastalığına Karşı Mücadele
MS Hastalığına Karşı Mücadele
Yayınlanma :
10.09.2018 12:58
Güncelleme :
10.09.2018 12:58


Karşıyaka galata çaycısında bir araya gelen 32 MS hastası birlikte kahvaltı yaptı, oyunlar oynadı, birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.
MS hastası Meliha Okçu tarafından organize edilen “Sarıl Hayata” kahvaltısında MS hastalığına karşı birlikte nasıl mücadele edecekleri konuştular.
Organizasyonu düzenleyen Meliha Okçu, kendisinin de bir MS hastası olduğunu, yıllardır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirterek şunları söyledi. “Arkadaşlar ile derneğimizde tanıştık. “Sarıl Hayata” adı altında kahvaltı ve eğlence etkinliği düzenlemeye karar verdik. Sağ olsun bu etkinliği düzenlememizde Karşıyaka Galata Çaycısı’da bize destek verdi. 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş gününe denk geldi. Hep birlikte oyunlar oynayarak İzmir Marşı’nı söyledik. MS bizi birleştirdi.”
MS (Multipl Skleroz) Hastalığı
MS (Multipl Skleroz) hastalığı, kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu beyin ve omurilikte çok sayıda plakların oluşmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Genç yaşlarda görülebilen MS (Multipl Skleroz) hastalığı, dünyada yaklaşık 3 milyon, Türkiye’de ise 35 bin kişiyi etkilemektedir. MS hastalığı ataklar halinde gelişir ve ancak uygun tedavi ve düzenli takiple kontrol altında tutulabilmektedir. Multipl Skleroz hastalığı genellikle 20- 40 yaşları arasında ortaya çıkar.
Halk arasında MS hastalığı olarak bilinen Multiple Skleroz; hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik, konuşma ve görme bozuklukları gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Ataklar halinde görülen MS, erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: